Venera nasuprot Saturnu u natalnom horoskopu izuzetno otežava stvaranje ljubavnog odnosa.

Rano biste shvatili da se ne uklapate zbog ispod prosečnih socijalnih veština. Nerazumevanje zašto ste razvili osećaj nedostojnosti ili neadekvatnosti.

Misleći da sa vama mora da nešto nije u redu, zavladala je krivica koja je možda pojačana nedostatkom naklonosti, kritike ili ostrakizma od strane vaših roditelja i drugih odraslih, posebno autoriteta poput učitelja.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Postoje razni mogući osnovni razlozi za ovo rano negativno uslovljavanje. Jedan ili oba roditelja možda nisu imali roditeljske veštine povezane sa davanjem pozitivne podrške u najboljem slučaju ili su u najgorem slučaju bili loši ljudi, zlobni i nasilni.

Pročitajte i ovo: JUPITER KVADRAT URAN, snažna potreba za oslobađanjem od tradicije i rutine

Morate se naučiti o ljubavi i novcu jer je sve u vrednosti. Ako je išta bilo, vaša rana uslovljenost navela vas je da verujete da niste bili toliko dobri i da ste zaslužili da budete tužni i usamljeni. Možda postoje neki karmički razlozi za ovo, ali to je prošlost i korektivno delovanje je isto.

Pročitajte i ovo: Kineska astrologija: Sve o 2021. godini Belog Metalnog Bivola

Dakle, možda ćete morati da naučite / prihvatite da niste loša osoba pre nego što naučite kako da volite sebe.

Saturn kasno cveta, pa ste nažalost verovatno morali da podnesete odlaganje, ograničenje i poteškoće u odrasloj dobi. Prepoznavanje i priznanje da vaši problemi potiču iz vašeg kompleksa inferiornosti je pola dobijene bitke.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Možete da nadoknadite puno toga tako što nećete morati da krivite ili opraštate svim ljudima koji su bili zlobni ili odbačeni.

Woman photo created by cookie_studio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Tako je važno ukloniti krivicu i samosažaljenje. Oprostite sebi za sve ono što ste zamislili da ste morali učiniti, a bilo je tako loše. Zamislite da na vratu nosite natpis „Bezvredan sam, odlazi“. Sad ga baci što dalje. Izbrišite staru poruku i pripremite se za sledeći korak.

Pročitajte i ovo: SUNCE SEKSTIL PLUTON, magična privlačnost i velika dostignuća

Naučite da volite i cenite sebe. Recite sebi verbalno, koristite mantre noću ili u ogledalu. Morate reprogramirati svoj mozak. Od sada ćete izražavati samopouzdaniju energiju i primetiti da se vaši odnosi počinju poboljšavati. Primetićete bližu vezu, više brige i deljenja. Otkrivate pravu ljubav i uživanje.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Možete otići korak dalje ako je potrebno i uveriti se da zaslužujete ljubav i novac zbog sveg napornog rada na ličnom razvoju koji ste uradili. Možda ćete se iznenaditi koliko brzo privlačite ljubav i novac kada zaista poverujete da ste to zaslužili.

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

Osnovni uzroci vaše depresije možda nikada neće nestati, oni su zapisani u vašem sećanju duše. Preuzimanje odgovornosti, naporni rad i strpljenje uvek će biti potrebni da biste prevazišli neka kašnjenja, poteškoće i tugu u svom životu. Ali snaći ćete se kao i najbolji od njih.

Pročitajte i ovo: VENERA U OVNU, žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

Sa godinama dolazi mnogo zadovoljstva i uživanja, zajedno sa (samo)poštovanjem i priznavanjem vaših dostignuća, bez obzira na šanse.

Foto: Joe Gardner

Venera nasuprot Saturna u tranzitu

Venera nasuprot Saturna u tranzitu donosi tugu i usamljenost zbog kašnjenja i ograničenja koja utiču na vaš ljubavni život i finansije. Ovo uopšte nije dobro vreme za druženje, pa bi trebalo da se pripremite za neki samotnjačko period.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Iako vas voljeni mogu pritiskati, pokušaj rešavanja problema u vezi samo će pogoršati stvari za oboje. Najbolje što sada možete da uradite je da pokažete da vam je stalo i da se potrudite da radite praktične stvari. Iako će vaši napori verovatno biti zanemareni, oni će vam se dugoročno isplatiti.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Pokušajte da utvrdite gde ste odgovorni za bilo kakve poteškoće u vezi i obavite neki posao na samorazvoju. Uložite u rad na sebi.

People photo created by yanalya - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovo je dobro vreme za pripremne radove. Pokušajte da otplatite sve dugove, a ako ne možete, onda ih bar organizujte tako da znate gde se nalazite.

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

Ako ste podložni depresiji, shvatite da će ovo verovatno biti naporan period. Ako ste generalno vesela osoba, onda se nemojte boriti protiv tuge jer ona neće dugo potrajati. Normalno je da se ponekad osećate tužno.