Venera kvadrat Pluton u natalu komplikuje vaše bliske odnose zbog intenziteta vaših osećanja.

Ne vaše opšte raspoloženje i osećanja, već kako se osećate i pokazujete ljubav i naklonost. Ovaj intenzitet se može pokazati kao zaljubljenost ili uhođenje kada vas neko privuče. Jednostavno se duboko zaljubite, ali ponekad vaše ponašanje može biti preteće ili nadmoćno prema drugima, posebno dok ste mladi.

Sa godinama dolazi i sposobnost da se sakriju negativnija ponašanja. Ali da biste ostvarili svoje ciljeve za pravu međusobnu ljubav, morate transformisati, a ne sakriti, ta destruktivna ponašanja.

Ova negativna ponašanja se uglavnom fokusiraju na sticanje potpune kontrole nad vezom, tako da ne morate da se osećate nesigurno ili zabrinuto da bi se ona mogla završiti.

Dakle, Venera u kvadratu Plutona može dovesti do destruktivnog i manipulativnog ponašanja poput ljubomore, osećaja krivice ili posesivnosti.

Honeymoon photo created by Kireyonok_Yuliya - www.freepik.com
foto by Kireyonok_Yuliya – www.freepik.com

Korišćenje svoje moći da naterate nekoga da vas voli na kraju će se završiti raskidom, što bi, naravno, za vas bilo izuzetno bolno i dramatično. Ali samo kroz tako intenzivne odnose stičete samosvest o svom manipulativnom ili kontrolnom ponašanju. Tada možete iskoristiti svoju ogromnu moć da pozitivno transformišete način na koji dajete i primate ljubav.

Ovaj proces može biti bolan jer ćete shvatiti da je ljubav prema sebi pravi problem. Jednom kada naučite kako da volite sebe, bezuslovna ljubav i odobrenje koje tražite biće vam pri ruci.

Pre nego što shvatite potrebu za ljubavlju prema sebi, možda će vas privući opasni, agresivni i nasilni partneri ili oni koji vas maltretiraju, kako psihički tako i fizički. Možda podsvesno privlačite takve tipove zbog svoje loše slike o sebi.

Image by standret on Freepik
foto by standret on freepik.com

Venera kvadrat Pluton u tranzitu

Tranzit Venere u kvadratu Plutona može imati dubok uticaj na vaš ljubavni život. Problemi moći i kontrole mogu se pojaviti u postojećim odnosima.

Napetost koja tinja može isplivati na površinu kao neko manipulativno ponašanje poput ljubomore ili posesivnosti. U korenu takvog ponašanja bio bi duboko zakopan strah ili nesigurnost zbog toga što se ne osećate voljeno ili cenjeno. Naravno, možete biti podložni takvom ponašanju partnera.

Pretnje i ultimatumi su mogući ako se bilo koji partner oseća ugušeno ili kontrolisano. Nezdrava veza može da pukne, što bi bilo veoma bolno ili dramatično. Dobro zasnovan odnos će izdržati intenzitet ovog tranzita. U ovom slučaju, neka vrsta transformacije bi ipak bila preduzeta unutar dinamike odnosa.

Nova ljubav je sada moguća i mogla bi izgledati kao trenutna privlačnost. Međutim, morate takođe shvatiti da takva zaljubljenost može dovesti do uvredljive ili nasilne vezanosti.

Sad couple photo created by Drazen Zigic - www.freepik.com
Foto by Drazen Zigic – www.freepik.com

Slavne ličnosti sa kvadratom Venere i Plutona u natalu

Camila Cabello 0°02′, Chuck Berry 0°07′, Alfred, Duke of Saxe-Coburg 0°07′, Goldie Hawn 0°08′, Geri Halliwell 0°10′, Manly P. Hall 0°10′, Walter H. Diamond 0°11′, Alan Villiers 0°12′, Shirley Temple 0°24′, George Takei 0°24′, Ed O’Neill 0°28′, Rod Hunley 0°35′, Mary MacArthur 0°45′, Lana Turner 0°47′, Britney Spears 0°51′, Morgan Freeman 0°55′, Princess Eugenie 0°51′, Alexis Arquette 0°58′, Josef Schovanec 0°59′, Maria von Trapp 1°00′, George Bernard Shaw 1°00′, Kevin Kline 1°02′, Bob Woodward 1°06′, Michael Moore 1°06′, Sid Vicious 1°15′, Hillary Clinton 1°23′, Ryan O’Neal 1°26′, Justin Timberlake 1°36′, Julian Assange 1°41′, Jack Nicholson 1°47′, Larry Flynt 1°53′.

Sex couple photo created by cookie_studio - www.freepik.com
by cookie_studio – www.freepik.com

Datumi aspekta Venera kvadrat Pluton u tranzitu

# 27. maja 2022. godine

# 20. oktobar 2022

# 16. marta 2023. godine

# 3. decembra 2023. godine

# 1. maja 2024. godine

# 22. septembra 2024. godine

# 9. juna 2025. godine

# 7. novembra 2025. godine

# 3. aprila 2026. godine

# 15. septembra 2026. godine

# 20. oktobar 2026. godine

# 9. decembra 2026. godine