Venera kvadrat Neptun u natalu stvara poteškoće u tome kako volite sebe i druge, što dovodi do niskog samopoštovanja i razočaranja u ljubav bez korektivnih radnji. Voleti sebe je od suštinskog značaja za zdrave odnose pune ljubavi. Stoga je učenje da volite sebe od vitalnog značaja za rešavanje ovog izazovnog aspekta.

Osobe sa ovim aspektom obično se osećaju nevoljeno, nedostojne voljenja, žrtvovano i izopšteno. Možda mislite da ste previše različiti ili čudni u očima drugih i da niste prihvaćeni od strane gomile. Neophodno je shvatiti da ono što osećate da drugi misle o vama možda nije tačno. Da ima istine u ovoj percepciji, to bi uglavnom bilo zbog signala koje šaljete o sebi.

Kada shvatite da Neptun iskrivljuje vašu sliku o sebi, možete poboljšati svoja osećanja o sebi. Pošto Neptun upravlja ogledalima, filmom i ekranima, odličan način da se poveća ljubav prema sebi je ponavljanje pozitivnih afirmacija u ogledalu.

Pošto Venera vlada lepotom, poboljšati svoj izgled kroz kozmetiku i modu može biti vredno truda. Pokažite se pred ogledalom, pravite selfije, čak i snimajte sebe i vidite kako ste lepi. Zaplešite malo, budite seksi i skinite se čak. Niko ne mora da vidi… ne ako ti to ne želiš.

Jednom kada zavolite sebe iznutra i spolja, videćete da će se vaš ljubavni život i druge oblasti poboljšati.

Međutim, takođe je moguće da Neptun može iskriviti vaše uvažavanje drugih ljudi. Postojala bi tendencija da se preterano idealizuju romantični partneri, slepi na njihove greške. Ovo bi vas ostavilo podložnim značajnom razočarenju, da budete iskorišćeni ili da budete nečiji otirač, ili čak njihov seksualni rob.

Još jedna značajna opasnost ako se ne pozabavite svojom slikom o sebi jeste samozlostavljanje. Suprotnost ljubavi je mržnja; mrzeti sebe bi dovelo do silazne spirale samopovređivanja. To bi uključivalo nezdravu ishranu, što bi dovelo do gojaznosti ili anoreksije. Depresija je značajan razlog za zavisnost od alkohola i drugih otrovnih droga ili lekova.

Image by master1305 on Freepik

Tranzit Neptuna u kvadratu Venere

Tranzit Neptun u kvadratu Venere može dovesti do nesigurnosti u sebe i svoj izgled. Možda osećate da vas drugi čudno gledaju ili da vam se čini da ste na neki način čudni. Neophodno je shvatiti da su takvi utisci iskrivljeni i da se ne poklapaju sa stvarnošću.

Loša slika o sebi u ovom trenutku može dovesti do poteškoća u vezi. Takođe možete doživeti razočaranje u svom ljubavnom životu tako što ćete stvoriti iskrivljenu sliku o nekom drugom. U ovom trenutku postoji tendencija da se romantična interesovanja previše idealizuju, ignorišući očigledne greške koje su druge jasne.

Obe situacije čine vas podložnim značajnom razočarenju, iskorištavanju ili tome što ste nečiji otirač, ili čak njihov seksualni rob. Ovo je vrlo lako rešiti ako ste u zdravim odnosima zbog međusobnog razumevanja i poverenja. Odnosi na kamenitom terenu bili bi problematičniji, a pitanja poverenja mogu postati problem.

Započinjanje afere u ovom trenutku bilo bi teško sakriti.

Iako vaša pojačana potreba za nežnošću i privrženošću u ovom trenutku može dovesti do nove veze, morate ostati svesni zbunjujućeg Neptunovog uticaja. Bilo bi mudrije sačekati do kraja ovog tranzita pre nego što se posvetite sebi ili imate previše poverenja u drugu osobu.

Loše samopoštovanje i nedostatak samodiscipline čine da ovo nije pravo vreme za dijetu ili zabavu. Bićete podložniji depresivnom uticaju alkohola i uopšte podložniji trovanju, a zavisnost je veća ako se bavite drogom. Redovni korisnici treba da se čuvaju predoziranja, infekcije ili da budu opljačkani od strane dilera.

Image by master1305 on Freepik

Slavne osobe sa aspektom kvadrata Venere i Neptuna u natalu:

John Belushi 0°02′, George Windsor, Earl of St Andrews 0º06′, Andy Gibb 0º08′, Belinda Carlisle 0º09′, Louise Michel 0º09′, Eduard Dietl 0º11′, Cindy Sherman 0º11′, Jeffrey Wigand 0°12′, Ewan McGregor 0º15′, Tina Turner 0º15′, Stevie Nicks 0°19′, Christy Turlington 0°20′, Allan Kardec 0°20′, Omar Sharif 0º22′, Alan Page 0º23′, Richard Ramirez 0°24′, Marie Antoinette 0º32′, Marguerite Duras 0º27′, Diane Keaton 0º35′, Henri de Toulouse-Lautrec 0º38′, Luke Evans 0°40′, Katey Sagal 0º52′, Nicolas Cage 0º55′, Kim Kardashian 0º58′, Moses Annenberg 0º58′, Kirsten Dunst 1º00′, Stacy Keach 1º01′, Hilda Doolittle 1º04′, Adolf Eichmann 1º08′, Paul Claudel 1º09′, Billy Graham 1º16′, Robert Graves 1º19′, Georges Seurat 1º19′, Whitney Houston 1º44′, L. Ron Hubbard 1º54′, Josef Mengele 1°57′, Marine Le Pen 1°57′.