Venera simbolizuje čulnost, utiske koje čovek prima svojim telesnim čulima i na osnovu kojih prepoznaje razlike u kvalitetu onoga što ga okružuje. Simbolizuje odnose koje čovek kreira sa drugima, posebno emotivnu stranu odnosa koji dovode do bliskosti sa nekim. Venera se odnosi na lepotu i ženski princip.

Pluton se odnosi na čovekove instinkte, nagon za opstankom, povezuje ga sa genetikom, precima, sa najdubljim delom njegovog bića u smislu kolektivne pripadnosti ljudskoj vrsti. Simbolizuje sposobnost prilagođavanja i trasformacije. Konjunkcija označava spoj planeta na istom stepenu istog znaka i simbolizuje početak novog ciklusa spojenih simbolika tih planeta, što se može uporediti sa novim rođenjem.
Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Kada se u konjunkciji nađu Venera i Pluton započinje novi ciklus ispoljavanja čovekovog načina korišćenja svog instinsktivnog i najdubljeg dela koji se najviše ogleda u njegovim odnosima sa drugima i njegovom odnosu prema unutrašnjim, sopstvenim, ali i spoljašnjim, materijalnim vrednostima.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

Lepota se ovde spaja sa insonskim, najdubljim. Odnosi dosežu svoj najdublji nivo. Čulnost prerasta u strastvenost koju je nemoguće svesno kontrolisati.

Ovo može da ima i dobre i negativne strane. Pluton je mitološki vladar podzemnog sveta gde borave mrtvi, pa je ovo i spoj koji u sebi nosi opasnost. U slučaju konjunkcije Venere i Plutona uvek je prisutna neophodnost da se nešto uništi kako bi novo moglo da zaživi.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Ako jedan odnos nije bio zadovoljavajuć, ovaj aspekt će doneti promenu tako što će doći do prekida starog i ulaska u novi odnos. Ovo nije nešto što čovek može da kontroliše, već se to događa na nesvesnom nivou.

Čoveka ovde pokreću biološke struje, telesnost, ono što je mnogo dublje od razuma. Jedino što može da učini ako hoće da ostane u odnosu sa istom osobom u slučaju da sama forma odnosa nije zadovoljavajuća za njegova čula, jeste da načini neku vrstu transformacije tog odnosa.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Takav čovek će da promeni u trenutku kada se ove dve planete spoje u konjunkciji, svoj način pristupa osobi sa kojom je u odnosu i na taj način će promeniti formu odnosa. Druga osoba, njegov partner u tom odnosu, može to vrlo lako doživeti kao nešto što je ugrožava i što je po nju i odnos kakv je do tada bio opasno i bolno.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Ako bude u mogućnosti da prihvati promenu u svom partneru i da ostane i pored toga u odnosu, to će za njih dvoje biti lekovito i poboljšaće kvalitet njihovog odnosa ili emotivne veze. U protivnom će doći do završetka koji je nepovratan.

Osobe kojen imaju konjunkciju Venere i Plutona u svom natalnom horoskopu su vrlo snažnih i prodornih osećanja. Njihova čula su vrlo istančana, što im donosi veštinu opstanka. Ono što se ovde može pokazati negativno jeste to što oni ne biraju sredstva za preživljavanje kada se osećaju ugroženi.

Pročitajte i ovo: Osam razloga zašto treba da se zabavljate sa Škorpijom! I zašto baš osam

Sposobni su da ubiju bez griže saveti. Kod njih su instinkti veoma izraženi. Umeju da svoje kvalitete ispolje tako da im to u životu donese velike dobitke i umeju da privuku sebi materijalno bogatstvo. Na druge ljude deluju harizmatično i neodoljivo. Njihovi partneri uvek treba da budu na oprezu jer ove osobe pokreću strasti koje one ne mogu da kontrolišu.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RIBAMA

Tako će tragati za osobama koje im odgovaraju na genetskom, telesnom nivou i takvi ljudi će ih magnetski privući. Čim se pojavi neko jači i bolji po genetskom materijalu, osobe sa konjunkcijom Venere i Plutona će ostavljati ranije partnere i ulaziti u vezu sa novim. Kada jednom nađu onoga koji ima odgovara na tom nivou, ostaće do kraja sa njim, uprkos svim mogućim preprekama.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Niske strasti, provokacije i međusobno nadmudrivanje

Ako je to potrebno, daće svoj život za partnera. Privlači ih sve što je opasno i nedovoljno istraženo, sve što u sebi nosi potencijalnu opasnost po život, kao i strasti u svekom vidu odnosa. Koliko mogu da budu verne svom partneru, toliko mogu da budu i ljubomorne.