Venera u konjunkciji sa Neptunom u natalnom horoskopu čini vas romantičarom, idealistom i sanjarom. Veoma je lako da se zaljubite do ušiju u nekoga, a vašoj empatiji i saosećanju treba se diviti.

Međutim, ova sklonost ka idealističkoj ljubavi ima potencijal da vas učini ranjivim na slomljeno srce i razočarenje. Drugi ljudi koji nisu tako brižni kao vi, mogu vašu ljubaznost videti kao slabost i iskoristiti vas.

Biće vam važno da očekujete da vam drugi uzvrate ljubav i odanost, da ostanete ravnopravni u ljubavnim odnosima. Jednom kada se uhvatite u koštac sa tendencijom da se preterano idealizujete ili podsvesno ignorišete negativne osobine drugog, tada ćete smanjiti rizik od raspadanja ili tuge.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

Venera u konjukciji sa Neptunom takođe sugeriše da bi trebalo da imate muzičke, umetničke ili druge kreativne talente. Imate sposobnost da cenite nadrealno, a unošenje forme u nematerijalno bilo bi terapeutsko.

Husband photo created by cookie_studio - www.freepik.com
Foto by cookie_studio – www.freepik.com

Tranzit Venere u konjukciji Neptuna

Tranzit Venere u konjukciji Neptuna donosi potencijal za novu romansu ili više saosećanja i duhovnog povezivanja u postojećoj vezi. Međutim, ovaj tranzit takođe nosi rizik od razočaranja ako niste prihvatili oštru realnost negativne veze.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RIBAMA

Na poslu ili sa drugim rutinskim obavezama, možda ćete imati poteškoća da se motivišete jer postoji tendencija da se u ovom tranzitu ulenjite i sanjarite. Ako ipak imate priliku za malo slobodnog vremena, onda je ovo odličan dan ili dva da se prepustite kreativnom hobiju ili da se opustite uz film ili omiljenu muziku.

Pročitajte i ovo: MARS U RIBAMA – Tamo daleko…

Naći ćete da vas privlači bilo šta lepo i poželećete da se držite podalje od bilo kakvih situacija ili okruženja koje su surove ili agresivne. Vaš nivo saosećanja je sada visok, a ispunjenje biste našli u dobrotvornom radu ili brizi za druge.

Slavne ličnosti koje imaju Veneru u konjunkciji sa Neptunom u natalu

Leonard Cohen 0°01′, Nevin Markwart 0°02′, Eusapia Palladino 0°07′, Meat Loaf 0°12′, Julius Evola 0°22′, Althea Flynt 0°23′, Josephine Baker 0°32′, Louis Pasteur 0°38′, Tracy Austin 0°42′, Leonard Bernstein 0°44′, George III 0°47′, Truman Capote 0°50′, Pierre Cardin 0°51′, Sophia Loren 1°03′, Meg Ryan 1°05′, David B. Feinberg 1°06′, Teri Hatcher 1°08′, Louis Decruet 1°09′, Jon Vincent 1°12′, Robert Watson-Watt 1°13′, Jimmy Carter 1°32′, Brigitte Lahaie 1°41′, Peter Jennings 1°56′.