Konjunkcija označava početak novog ciklusa određenom simbolikama dve planete koje se sastaju u zagrljaju i stvaraju simboliku odnosa prikazanu znakom, delom znaka i stepenom gde se sastaju.

Mars u sebi nosi pokretačku energiju, takmičarski duh, ima stalnu potrebu da ruši granice, da se bori, ulazi u konfliktne situacije, predvodi, diktira pravac, usmeren je ka cilju i okrenut je sebi. Venera je suprotne simbolike. Ona je prijemčiva, kreativna, oseća potrebu da razvija skladne odnose, pruža ljubav, osećajna je, nosi u sebi smisao za lepotu, formu, sklad, boje, zadovoljstvo i uživanje.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Mars je onaj koji osvaja, a Venera je ona koja dopušta da bude osvojena. Dok Mars teži da osvoji što više ciljeva, Venera teži kvalitetu odnosa.

Kada se radi o konjunkciji ove dve planete, Mars će uvek biti usmeren na osvajanje Venere koja će ga privući baš onakva kakva jeste u datoj simbolici.

Pročitajte i ovo: VENERA I MARS U KONJUNKCIJI U JARCU od 13. februara do 07. marta 2022. – VREME ODLUKA

U nekom znaku će Venera biti slaba, nedostaje će joj uobičajeni kvaliteti lepote, delovaće neugledno, u nekom znaku će biti osrednja, prosečna, dok će u nekom znaku čak biti jača i kvalitetnija od Marsa.

People photo created by LipikStockMedia - www.freepik.com
Foto by LipikStockMedia – www.freepik.com

Bez obzira na to kako će Venera ispoljavati svoju simboliku, da li će biti manje ili više kvalitetna, upravo takva kakve jeste delovaće Marsu neodoljivo i on će videti samo nju i jedini cilj će mu biti da je osvoji i spoji se sa njom, makar morao pre toga da se suoči sa najvećim preprekama i neprijateljima.

Pročitajte i ovo: Spoj Marsa i Venere – Strast bez pokrića – Šta se skriva iza?

Venera će sa svoje strane biti prijemčiva da je osvoji Mars kakav god da bude u simbolici znaka u kom se odvija konjunkcija. Čak i ako Mars bude u svom izgonu i slab, Venera će mu dopustiti da je osvoji i pored toga što će u tom slučaju biti mnogo jača i kvalitetnija od njega.

Konjunkcija Venere i Marsa predstavlja princip privlačenja suprotnosti. Venera i Mars su po svojoj simbolici suprotnog značenja. Vladaju znacima koji se nalaze jedno preko puta drugog. Venera vlada Bikom, a preko puta Bika se nalazi Škorpion kojim vlada Mars.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

Mars vlada Ovnom preko puta kojeg se nalazi Vaga kojom vlada Venera. Ovo ukazuje na magnetsku privlačnost koja stvara snažno polje energije koje budi strasti i primarnu seksualnost.

Wedding photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Međusobno se odlično dopunjuju jer Venera poseduje ono što Marsu nedostaje dok Mars poseduje ono što Venera nema u sebi. Jedno drugom mogu biti odlična podrška jer kada je Mars naglašeno neobuzdan, nekontrolisan, previše impulsivan i kada bezglavo srlja u opasnost, Venera ima moć da ga smiri i svede njegovu energiju u optimalnu formu koja će postići cilj umesto da sagori samog sebe u svojoj sklonosti ka preterivanju.

Pročitajte i ovo: Ljubavne i seksualne potrebe VODOLIJE

Kada je Venera preterano prijemčiva, naglašeno ljubazna i otvorena prema drugima do stepena naivnosti, kada pruža ljubav i pažnju onima koji samo žele da je iskoriste, Mars je tu da u njoj probudi odbrambene instinkte i da je trgne iz letargije kako ne bi postala žrtva tuđe pohlepe.

Mars je tu i da je odbrani od nasrtljivih udvarača jer samo on može da poseduje Veneru koju je osvojio i nikome drugom neće dopustiti da je dodirne. Veneru neće niko drugi privući do Marsa koji joj je namenjen konjunkcijom, ali se može dogoditi da neko drugi pokuša da je otme i na silu prisvoji.

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja VODOLIJE

Zbog toga pojedine konjunkcije Venere i Marsa nose u sebi izazov i zahtevaju savladavanje prepreka i borbu. Mars je onaj koji će da se bori i da se suočava sa preprekama, neprijateljima i konkurencijom, a Venera je ona koja će ga čekati koliko god bude bilo potrebno i koja će trpeti sve nedaće i ograničenja dok ne dođe njen Mars da je oslobodi i spoji se sa njom.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

Konjunkcije Venere i Marsa se dešavaju u proseku svaka 23 meseca, ali će se ponekad dogoditi jedna za drugom u razmaku od nekoliko meseci do svega dve-tri nedelje. Konjunkcije koje se događaju u kratkim razmacima, od nekoliko meseci ili nekoliko nedelja su one koje u sebi nose izazove.

Wedding photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Foto by rawpixel.com – Freepik.com

Predstavljaju simboliku dve osobe koje se susretnu, budu privučene neodoljivo jedna drugom, zaljube se, dodirnu se, spoje se u ljubavnom zagrljaju, da bi se nakon toga silom prilika razdvojile i počele da osećaju čežnju jedna za drugom. Ovo je ponekad slika Venere koju nakon spoja sa Marsom otima neko drugi.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekt 2022: JUPITER KONJUNKCIJA NEPTUN, 12. april 2022. – Ogroman potencijal za rast, sreću i uspeh (ali i ispiranje mozga i širenje dezinformacija)

Na primer, nakon što se spoji sa Marsom, Venera se udalji i napravi konjunkciju sa sporijom planetom, na primer sa Jupiterom ili je sustigne brža planeta Mesec ili Merkur i napravi konjunkciju sa njom. Nekoliko meseci ili nedelja nakon toga, opet se spoji sa Marsom.

Ovde je opisana simbolika izazova gde Mars mora da se bori za svoju Veneru, da savlada prepreke, da je vrati sebi u zagrljaj, što je slika koja se nalazi u brojnim pričama i mitovima o herojima koji moraju da dokažu kako su vredni ljubavi jedne Venere.

Pročitajte i ovo: Najmoćniji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL PLUTON 3. maj 2022. – Uspeh kroz pozitivne promene 

Ponekad je ovo slika Venere koja ide u susret Marsu, pokaže ju svoju naklonost i odmah se potom povuče kako bi navela Marsa da joj pokaže i dokaže svoju sposobnost da je osvoji i bude ono što ova Venera očekuje u ljubavi i u odnosu sa njim.

Love photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto by marymarkevich – www.freepik.com

Kada Mars savlada izazove i prepreke i konačno osvoji Veneru, to će obično predstavljati srećan ili snažan, uglavnom kvalitetan spoj, bez obzira na dalji tok ciklusa do naredne konjunkcije.

Pročitajte i ovo: Najuzbudljiviji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL URAN 17. februar 2022. – Uzbudljive promene i neočekivani dobici 

Kada se radi o konjunkcijama Venere i Marsa koje se dešavaju u velikim vremenskim razmacima, oko 23 meseca između jedne i druge konjunkcije, to opisuje spoj do kog dolazi bez prethodnih iskušenja i izazova, ali će se unutar ciklusa Venera i Mars suočavati sa raznim iskušenjima koja će testirati njihovu sposobnost da svoj odnos održe i da istraju u zajednici do naredne konjunkcije.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA PLUTON – Prodorna moć i neobuzdana snaga

U većini slučajeva ovo može da bude komplikovan odnos u daljem toku ili će već na startu, sama konjunkcija ukazati da će odnos biti nemoguće održati do naredne konjunkcije i da će doći do prekida negde u daljem toku ciklusa.

Veliki ciklus konjunkcija Venere i Marsa iznosi 32 godine i simbolizuje vrhunski kvalitet međusobnog prožimanja, davanja i primanja, ljubavi koja osvaja srca na višem nivou svojim uticajem.

Pročitajte i ovo: ĐOTIŠ Godišnji horoskop za 2022. godinu

Parovi koji ostanu zajedno 32 godine su ispunili svrhu odnosa i uspeli da odole svim iskušenjima i savladaju sve izazove koje emotivni odnos može da nosi u sebi. Još jedna interesantna činjenica je da se konjunkcije Venere i Marsa mogu odigrati samo unutar maksimalne udaljenosti Venere od Sunca koja iznosi 48 stepeni.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Mars se uvek kreće direktno, dok Venera može da bude retrogradna, stacionarna, da izlazi ujutro pre Sunca kao jutarnja zvezda ili da zalazi posle Sunca kao večernja zvezda. Ova nebeska igra Venere ukazuje da odnos između Venere i Marsa započet u konjunkciji može da bude vrlo dinamičan i pun naboja, osetljiv i promenljiv, upravo kao i odnos između dvoje ljudi u ljubavnom odnosu.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Nebeska simbolika se tako ogleda u zemaljskoj simbolici emotivne, ljubavne veze. Simbolika započeta delom horoskopa gde se odigra konjunkcija Venere i Marsa ukazaće na snažnu energiju koja je u stanju sa bude stvaralačka ili rušilačka, da gradi ljubav ali isto tako i da gradi mržnju.

Njihova simbolika može da nas nauči mnogo o međuljudskim odnosima. U natalnom horoskopu će, osim simbolike kvaliteta i kapaciteta koji osoba koja ovu konjunkciju ima biti u stanju da izgradi, ukazaće i na strasti te osobe.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Kako se ova konjunkcija može odigrati na različitim stepenima različitih znakova, ukazaće na šaroliku simboliku odnosa, upravo kao i u svakodnevnom životu.

Verovatno ste se do sada više puta zapitali kako je moguće da jedna zgodna, fina, pametna devojka izabere neotesanog grubijana za emotivnog partnera ili kako je moguće da jedan mladić koji je atletski građen, uspešan, popularan, izabere neuglednu, povučenu devojku pored svih atraktivnih lepotica kojima je uvek bio okružen.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Odgovor na ova pitanja je upravo u magnetizmu koji između sebe stvaraju Venera i Mars kada ulaze u konjunkciju, kada se spoje u ljubavnom zagrljaju.

Love photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Konjunkcija Marsa i Venere će se u 2022. godini odigrati 16. februara na 16 stepeni Jarca, a nakon toga će se ponovo odigrati 6. marta na samom početku znaka Vodolije. Prva konjunkcija Venere i Marsa u znaku Jarca opisuje ljubav koja je u osnovi hladna jer je Jarac hladan znak.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Obe planete u Jarcu imaju dostojanstvo. Venera ima dnevni triplicitet, što je čini kvalitetnom, dok je Mars u boljem položaju jer u Jarcu ima egzaltaciju, a na sredini Jarca se nalazi i u svom terminu.

Ovo Mars čini kvalitetnijim i snažnijim od Venere i ukazuje na to da će Mars voditi glavnu reč u ovom odnosu ali Venera neće trpeti jer će moći da prihvati njegovo vođstvo većim delom.

Pročitajte i ovo: Osam razloga zašto treba da se zabavljate sa Škorpijom! I zašto baš osam

Venera je jutarnja zvezda, izlazi pre Sunca i to umanjuje njenu snagu, spora je, Mars se kreće brže i sustiže je. Mars ovde predstavlja osobu koja se probija u karijeri i ostvaruje uspeh što se odražava najviše na materijalnom i ekonomskom nivou.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Venera će brinuti o materijalnom bogatstvu koje Mars bude sticao i osvajao i jednim delom će ga svojim uticajem umnožavati. Ona sama po sebi deluje uzvišeno, ozbiljno, privlačno i ima potrebu za zaštitom i materijalnom sigurnošću koju ovaj Mars može da joj pruži.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

Kako ova Venera ima stroge kriterijume u ljubavi i nije laka, u početku će slediti Marsa koji je brži od nje, ali će ubrzo nakon toga krenuti da ubrzava i do naredne konjunkcije nakon  18 dana će stići Marsa i spojiće se sa njim u drugačijem rasporedu snaga.

Prva konjunkcija na 16 stepeni Jarca odigraće se u blizini fiksne zvezde Vega iz sazvežđa Lire. Ovo je zvezda prve magnitude i imaće uticaj na ovu konjunkciju, samim tim što je Vega venerijanske prirode i to će pojačati snagu i kvalitet Venere.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Uticaj Vege doneće ovoj konjunkciji mogućnost za bolji sklad i za umetnička i naučna dostignuća što je u simbolici ove zvezde.

Food photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto by drobotdean – www.freepik.com

Slabost ove konjunkcije se nalazi u samom stepenu koji je najbliži zvezdi Akrab iz sazvežđa Strelca koja predstavlja animalni deo Strelca i samim tim ukazuje na opasnost da strasti odnesu prevagu nad razumom i postanu divlje i nekontrolisane, a to bi ovaj odnos učinilo u samoj osnovi neprijateljskim i to neprijateljstvo ne bi bilo vidljivo jasno i na prvi pogled. Venera će ovde biti zavodljiva i provociraće Marsovu agresivnost i ratobornost.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU u RIBAMA od 29.12.2021. do 20.12.2022.

Druga konjunkcija koja će se odigrati 6. marta na početku Vodolije dogodiće se u Venerinom dekantu, a kako Mars nema dostojanstvo u Vodoliji, Venera će biti ovde u prednosti i doći će do preokreta snage i kvaliteta u korist Venere.

Samim tim će Venera preuzeti vođstvo od Marsa i težiće novom kvalitetu i novoj, originalnoj formi odnosa koji više neće biti tradicionalnih nego modernih shvatanja. Ovo će dovesti do promene forme odnosa koju će diktirati Saturn koji je dispozitor ove konjunkcije i koji se nalazi u znaku kojim vlada.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Simbolika će biti u kiši koja pada iz neba i donosi pročišćenje i nove lekcije koje treba da budu naučene ali kroz borbu i teškoće. Početak Vodolije se nalazi na zvezdama iz sazvežđa Orla.

Fashion photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto by halayalex – www.freepik.com

Sama konjunkcija Venere i Marsa dogodiće se na fiksnoj zvezdi Tarazed na leđima Orla koja je Marsove prirode, a u blizini je i zvezda prve magnitude Altair, takođe Marsove prirode koje će jednim delom uticati na ovu konjunkciju i uneće u nju jaku agresivnost i želju za pobedom.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Venera će imati potrebu da se ponaša slobodnije što će provocirati Marsa da je osvoji i nadvlada njenu nadmoć u idejama i novitetima.

Kako ovo predstavlja simboliku avijacije i ratnih dejstava, kao i snažan stisak Saturna koji čvrsto drži svoj položaj i granice, ova konjunkcija nije nimalo bezazlena i zahteva od Venere i Marsa da se čuvaju niskih strasti, provokacija i međusobnog nadmudrivanja jer lako mogu da skliznu u neprijateljstvo i pokvare odnos koji je na početku delovao kvalitetno i naizgled obećavao nešto dobro, snažno i stabilno.