Za njihovu ljubavnu priču kažu da je bila jedna od najlepših ljubavnih priča sa tragičnim krajem.

Kada su se upoznali, on je bio poznat i veliki zavodnik. Sunce je u konjunkciji sa Venerom i Merkurom, ali u aspektu sa harizmatičnim i magnetičnim Plutonom. Njegova ličnost živi samo kada ljubi i zavodi. Ljubav uvek osnažuje volju za životom, a Mars je u zavodničkom znaku Škorpije. Ona je u to vreme bila u braku.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Nemamo vreme rođenja Lijama Nisona, ali imamo Nataše Ričardson, tako da ipak možemo uporediti njihove horoskope.

Njih dvoje su se upoznali u maju 1993. godine, na Brodveju, kada su oboje glumili u predstavi „Ana Kristi“.

Tada je tranzitni Mars bio u znaku Lava i ako obratite pažnju na njen horoskop, primetićete da je to Marsov povratak na natalnu poziciju gde je aktivirao natalni trigon između Marsa i Venere.

Ona je verovala da se snaga nalazi jedino u ljubavi.

Natašin natalni Jupiter ima uticaj na njenu sedmu kuću partnerstva, jer je u konjunkciji sa vrhom ove kuće, a u maju i junu 1993. godine, tranzitni Jupiter je prelazio preko njenog podznaka u znaku Vage. Ovo je znak partnerstva, a dispozitor tranzitnog Jupitera je bila Venera, koja se nalazi u natalnoj sedmoj kući i u trigonu sa Marsom u Lavu. Venčali su se 1994.

Pročitajte i ovo: Kako bi vaša Venera volela da se provede u najluđoj noći

Ona u svoj život može da privuče muškarca koji je zavodnik, okružen ženama, poznat i slavan (Mars u Lavu trigon Venera u Ovnu).

Hemija između njih dvoje dešava se dok su zajedno glumili na Brodveju, jer da bi se njena Venera u Ovnu aktivirala, potreban je upravo Mars u Lavu! To je scena i poznata pozornica na kojoj će njih dvoje zaigrati.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće u natalnom horoskopu

Živeli su 17 godina u srećnom braku, sve do te kobne 2009. Otišli su porodično sa decom na zimovanje u kanadski Kvebek.

Nataša Ričardson nije znala da skija i angažovala je instruktora. U jednom trenutku je, na stazi za početnike, pala i udarila glavom.

Budući da nije nosila zaštitnu kacigu, udarac u levu stranu glave bio je prejak i uzrokovao je pucanje krvnih sudova u mozgu, što se na kraju pokazalo kao fatalna povreda. Iako je hitno prebačena u bolnicu, povrede su bile prejake.

Slavna glumica je pala u komu, a doktori su Nisonu rekli da je ništa ne može spasiti, jer je njen mozak mrtav.

Pročitajte i ovo: Mars opozicija Saturn, hrabro, ali ne na silu

Lijam Nison ima Veneru u Blizancima, u aspektu sa Plutonom u Lavu.

Natašin Saturn u Vodoliji šalje trigon prema Lijamovom stelijumu u Blizancima (Sunce, Merkur i Venera) i stabilizuje promenljivu prirodu ovog znaka.

Međutim, njen Pluton u Devici nepovoljno aspektuje njegovu Veneru u Blizancima, a Lijam već natalno ima aspekt između Venere i Plutona. Dakle, dovoljno je bilo da se pojavi neko sa Plutonom, pa da aktivira i njegov natalni aspekt i da Lijam iskusi gubitak i bol.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa

I ona i on imaju Mesec u vedrom, idealističnom i optimističnom Strelcu, s tim da Mesec u Strelcu u njenom horoskopu ima trigon sa Venerom i Marsom, dok Mesec u Strelcu u njegovom horoskopu ima nepovoljan aspekt (opozicija) sa Venerom.

Kao da ga ovaj aspekt bolno muči. Ovaj njegov aspekt pokreće pitanje: „Kako biti radostan, ako unutar duše postoji strepnja od razdvajanja sa voljenim bićem?“

Pročitajte i ovo: Saturn u Jarcu od 19.12.2017. do 23.03.2020.

Njegov Mesec u Strelcu u trigonu je sa njenim Jupiterom u Ovnu. Sigurno je osećao da pored Nataše uvek može da bude poletan, vedar i nasmejan ili kao da ona njegovu dušu može učini većom, širom i boljom.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Nisanov Saturn nalazi se blizu Natašinog podznaka u Vagi gde je Saturn u egzaltaciji. Ona se osećala ushićeno i egzaltirano sa njim u braku u kojem ih je smrt razdvojila.

Njegov egzaltirani Saturn ima nepovoljan aspekt sa njenim Jupiterom u Ovnu, preko prve i sedme kuće, a ovo predstavlja usavršavanje i rast, ali u patnji i to kroz iskustvo u braku i partnerskom odnosu.

Pročitajte i ovo: Mars u Vagi, slatkorečivi zavodnik

Aspekti između Venere i Plutona simbolično govore o ljubavi do smrti, bilo da „smrt“ upotrebljavamo simbolično ili stvarno. Natašina Venera, koja je vladar njenog podznaka, prima trigon od njegovog Plutona, a to je jedna nestvarna snaga, koja živi u njihovoj ljubavi.

Njegova hipnotična i magična snaga (Pluton) u njoj rađa maksimum ljubavi i radosti (Venera).

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Već sam spomenula da je njegova Venera u Blizancima u aspektu sa Plutonom u Lavu, pored kojeg se nalazi i Južni čvor. Ovo je nesvesni strah od ljubavnog iskustva, koje se može pretvoriti u gubitak, bol i nesreću.

Nataša ima Pluton u Devici i nepovoljno aspektuje njegovu natalnu Veneru, aktivirajući i iskustvo njegovog natalnog aspekta između Venere i Plutona.

Pročitajte i ovo: Kako Merkur utiče na mentalni sistem i misaone procese

On i Nataša su imali dogovor da, ukoliko jedno od njih završi u komi i vegetira, ovaj drugi bude dovoljno jak i ugasi sve aparate za održavanje u životu. Lijam Nison je održao obećanje.

Aparati su isključeni, a njeno srce, bubrezi i jetra donirani su drugim ljudima. On je njen dobar saveznik i u smrti, jer njegov Pluton povoljno aspektuje njenu Veneru kao vladara podznaka!

Pročitajte i ovo: Analiza uporednog horoskopa Brižit Tronj i Emanuela Makrona

Nataša je imala nesrećan pad na skijanju 16. marta 2009. i očigledno je tog dana bila raspoložena za aktivnost, nova iskustva i sport, jer je tranzitna Venera bila u znaku u kojem se nalazila i u natalu, u Ovnu, ali je bila retrogradna.

Ovo je bio okidač za taj nesrećni događaj, jer je dispozitor tranzitne i natalne Venere bio natalni Mars u Lavu, koji je u opoziciji sa Saturnom. Scena se namestila iz natalnog horoskopa!

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš frajera ili ribu preko društvenih mreža

Tranzitni Jupiter, dispozitor njenog natalnog Meseca, bio je tačno na natalnom Saturn u Vodoliji i u opoziciji sa natalnim Marsom u Lavu.

Ovaj tranzitni Jupiter aktivirao je i njenu natalnu opoziciju između Marsa i Saturna. Ne zaboravimo da je Mars dispozitor njene Venere, vladara podznaka!

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Tranzitni Saturn u Devci u njegovom horoskopu pravio je nepovoljan aspekt na njegovu Veneru u Blizancima. Vrlo važan aspekt u Nisanovom horoskopu, jer su Venera i Saturn kod njega i natalno povezani, jer se natalni Saturn nalazi u Vagi u Venerinom znaku.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Saturnom, istrajnošću do ostvarena cilja

“Nikada se nisam pomirio sa njenom smrću, niti ću. Još uvek, u nekim trenucima, kada čujem da se otvaraju vrata, uveren sam da će sada ući i nešto mi reći”, rekao je Lijam Nison.