Zamisli kakve kosti treba imati da iznesu tu ludost u kojoj vapiš? Jer tera te na pomicanje svega što nikada nisi želeo pomaknuti. I gledaš, sečeš svoj pogled o bol i pristaješ da budeš sve od čega si nekada bežao. Jer drži te, nevidljivo zakačenu među dlanovima, i kao da samom mišlju drhti tvoje počinke kože.

Venera i Mars u Jarcu gotovo tri nedelje pratiće jedno drugo. Mars je u znaku egzaltacije, što ukazuje da će muške energije voditi glavnu reč. Ženskoj energiji neće uvek biti ni dobro ni prijatno, ali sa mnogim stvarima moraće da se suoče.

Sanja Paraminski, astrološkinja

Jarac je znak Saturnove vladavine i traži da se stvari uozbilje. Podignu na viši nivo. Dovedu do stabilizacije. Uokvire. Ako ne mogu, ako ne možete, ako nije suđeno… Vreme pred vama ce srušiti to… Da li smo najbolji ili najgori kad smo zajedno? Saznajmo to.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Prošlosti će kucati na vrata. Direktno. Jasno. Neumoljivo. Probudićemo duhove prošlih života i karmicke delove. Sebe. Nas. Njih. Neobjašnjivo ti pričam neispričano…a znaš to.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Zar si umeo ikada da zaboraviš kako izgleda kada se saseku putevi nekih prošlih života pa kada poglede ukrstiš u nekom vremenu, samo tebi datom. I onda, svaki put, iznova, ponavljaš sebi, nema smisla, a tako se savršeno uklapa negde u tebe to ispucalo parče tuđih koraka.

Wedding photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Foto by rawpixel.com – Freepik.com

Imaš li barem jednu osobu na svetu kojoj si sam dodelio ime? Tu vrištuću sonatu koja proizvodi tvoj najglasniji muk.

Sipamo strahove niz stepenice. Sigurne pore udišemo. Možda nismo najatraktivniji u svojim ljubavnim događajima, ali treba nam smiraj. Osećaj da smo utažili svoju žeđ konačno na hiljadu načina.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Kičma je stub svega. Karakter koji je nedostajao. Onaj opipljiv trenutak dolazi. Imamo ga u rukama. Potvrda da je emocija negde ukorenila svoje mesto. Da te misli u glavi dobiju odgovore. Da više ne pretpostavljamo nego znamo. Da se učvrsti svaki odnos koji to može. Da se raspetlja to bunilo. Da manifestacija dobije svoju realnost. Da znamo na kakvom tlu stojimo. I gde smo. U čijim životima nam je mesto.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Ovi dani nose razrešenja. Obustavljaju dileme. Donose korake i konkretna dela. Dobitke koje ste sanjali na svim nivoima. Oslonac na koji uvek možete pasti. Izjašnjavanja onih koji su do sada ćutali. I onih koji nisu znali šta dalje sa vama.

Love photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto by marymarkevich – www.freepik.com

Čak i ako se ništa ne dogodi, događa se u senci. To treba znati. Ako je ovih dana vakum u realnosti ili zastoj u istoj, ne znači da se ispod površine ne odvijaju procesi. Možda ne vaši, ali tuđi svakako. Možda polako i sporo i negledljivo, ali otisci ostaju.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Neko možda preslaže svoj let ka tebi, a da o tome ni nemaš pojma. Možda ni ne treba znati. Možda ćutimo jer razvrstavamo sebe i emocije. Pripremamo. Rešavamo sami sa sobom neke strahove. Ostavštine. Ostatke ostataka.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

Možda neki čiste svoju prošlost i brišu prašinu koja je napadala. Možda rasčišćavaju maglu, da ih kasnije jasnije vidite. Možda neki stavljaju pečate na neke prošle priče da bi mogli da se obećaju nečem novom. Možda svako vodi svoje bitke i baš zato se ne događa ništa.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

A možda se jednostavno moramo dogoditi sebi. Pronaći tu snagu. Potvrditi svoju vrednost. Ne pristajati ni na šta manje od apsolutnog. Jer dok brojite dileme i glasove. Dok pokušavate shvatiti šta tamo neko misli o vama.

Šta vam nije rekao ili šta sve treba da vam kaže. Dok se raznosite pitanjima bez odgovora. Dok u sebi tražite krivca. Dok nesigurno koračate u želji da nešto ne slomite, šta ako ste vi to slomljeno staklo?

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Šta ako svakim prodiranjem sami sebe režete. Šta ako ste pukli toliko glasno da vas niko nije čuo. Šta ako pokušavajući da spasite nekoga, ne spasavate sebe?

Pitanja u vašoj glavi su bespotrebna. Znajte svoju vrednost. U njoj nema mesta za dileme. Višestruke prilike. Niti to da budete drugi. Treći. Deseti. Nedorečeni. Neshvaćeni. Ne prihvaćeni. Prevareni.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

U senci. Zaboravljeni. Jer kad planete uđu u znak Vodolije, shvatićete: ne treba braniti neodbranjivo. Treba vas se osvajati. Neosvojivo.

U ljubavi vam mora da vam bude dobro, loše možete da živite i sami. I šta god se ovih dana događalo u vašim emotivnim životima, ne izbegavajte suočavanja: Pojavite se. Nemate šta da izgubite.