Vaga označava ravnotežnu tačku i njen simbol predstavlja bukvalno merni instrument sa dva suprotna kraja.

Predstavlja grčko slovo Omega. Predstavlja svojom donjom linijom horizont i gornjom zaobljenom linijom nebeski svod koji vidimo iznad nas. Ovo predstavlja naš individualni rast.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Mi smo tu formirali sebe kao jednu celovitu ličnost. Spremni smo da svoje osnove nadograđujemo. Jer od Ovna do Device, mi smo okrenuti sebi i zavisimo od tla na koje se oslanjamo, potrebna nam je podrška za rast, a to počinje u znaku Bika.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

U Vagi se odvajamo od zavisnosti i već umemo da upravljamo sobom i prirodom.

Luk koji imamo u gornjem delu simbola znaka Vage predstavlja vrhunac našeg uzlaznog puta i predstavlja prvu polovinu ciklusa, od rađanja ili nastanka do sazrevanja i funkcionalne samostalnosti.

Pročitajte i ovo: Astrološki znaci i njihove slabosti

Tokom uzlaznog puta, živa bića u prirodi, pa tako i mi ljudi, skupljamo resurse koji su nam potrebni da bismo nakon sazrevanja mogli da delujemo samostalno.

Nakon uzlaznog puta do sazrevanja počinje silazni put ciklusa života gde mi nadalje koristimo svoje potencijale i upravljamo sobom i prirodom, u isto vreme dajući podršku za razvoj novog života. Simbol Vage predstavlja simbolički nadogradnju koja se nastavlja na stubovima koje smo imali u simbolici znaka Blizanaca.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

U simbolu znaka Vage se ogleda luk kao građevinski element ili ono što spaja stubove, tj. spaja suprotne polaritete u jednu celinu.

U znaku Blizanaca smo imali pravu liniju, tj. gredu, dok u simbolu znaka Vage dobijamo skladniju, jaču i savršeniju konstrukciju.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Luk je struktura koja obuhvata prostor i podržava opterećenje. Luk takođe može nositi mnogo veći teret nego što bilo koja horizontalna greda može podržati.

Osim što samom svojom pojavom luk stvara osećaj sklada i lepote, on takođe održava i ravnotežu, a to možemo videti u svim poznatim građevinama koje su građene na principu stubova i lukova kroz istoriju čovečanstva.

Pročitajte i ovo: Kako osvaja Mars

U ovoj simbolici luk govori o skladnom i uravnoteženom odnosu suprotnih polariteta, o odnosu koji je snažan i koji može da podnese veliki teret, jer nam je poznato da kada uđemo u odnos sa drugom osobom i kada zajedno idemo kroz život, možemo jedno drugo da podržavamo i tako prevazilazimo i one najveće životne terete i izazove.

Pročitajte i ovo: Tajna retrogradnog Marsa (od 09. septembra do 13. novembra 2020. godine)

Luk u sumbolu Vage, kada bismo ga postavili uspravno, predstavlja i oružje iz kog se odapinje strela. U ovoj simbolici je to Amorova, Kupidonova ili Erosova strela, tj. strela boga ljubavi koju on odapinje i stvara u ljudima suprotnog pola osećaj zaljubljenosti.

Kada smo zreli, prvo što činimo i za šta smo sposobni je da nađemo partnera. Pre zrelosti svakako ne možemo da izgrađujemo zrele odnose.

Tu se ličnost razvila od alfa do omega. Zrela ličnost je uravnotežena ličnost, pa su dva tasa Vage u potpunoj ravnoteži.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, beskrupulozni borac koji bije samo sopstvenu bitku

Tu mogu da se sretnu dve polovine, pre svega, dve polovine nas samih, ali i tako i mi sa našim životnim partnerom. Tu nalazimo svoju suprotnost u liku našeg životnog partnera i nadalje se kroz život međusobno podržavamo.