U 2018. tranzitni Jupiter u Škorpiji, sve do novembra meseca, prolazi kroz vaše drugo prirodno polje, a nakon toga se seli u treće prirodno polje.

Do novembra meseca potrebno je da se fokusirate na novac i materijalnu sferu života. Neke Vage mogu popraviti svoje finansijsko stanje i imati novčane dobitke, posebno ako tranzitni Jupiter bude imao povoljne aspekte sa vašim natalnim planetama. Ovo je šansa i da se dobije posao, ali i da se posao promeni na bolje.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Istovremeno, biće prisutna želja za luksuzom, materijalnim i čulnim zadovoljstvima. Ovo je pojačana potreba da se okružite materijalnim vrednostima i lepim stvarima, ali bez želje da ih delite sa drugima. Ovo je i period poklanjanja i primanja poklona.

Imaćete mogućnost da proširenjem svesti, ali i kroz obrazovanje, učenje i znanje, pokušate i da poboljšate sopstvenu produktivnost. Posebno će biti povoljan period za one Vage koje se bave trgovinom, bankarstvom, turizmom, predavanjima, uvozom i izvozom.

Pročitajte i ovo: DEVICA godišnji horoskop 2018

Zahvaljujući iskrenoj ljubaznosti, lako ćete moći da ostvarite kontakte sa novim ljudima.

Međutim, postoji i mogućnost novčanih gubitaka, posebno za one Vage kojima će tranzitni Jupiter praviti nepovoljne aspekte sa natalnim planetama. Ovo se prvenstveno manifestuje zbog preterane ekstravagancije i površnog odnosa prema novcu.

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2018

Dobro procenite svoje mogućnosti ako želite da proširite svoju imovinu ili uložite novac u neki posao. Nemojte ni pomišljati da na nepošten način zaradite novac, jer onda može biti i opasno.

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2018

Ne zaboravite da bi brojni društveni kontakti mogli biti korisni.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2018

Tranzitni Saturn ušetao je u prirodno četvrto polje i praviće nepovoljan aspekt na vaš znak. Dakle, pored materijalne sfere, biće potrebno da se fokusirate i na porodično i blisko okruženje. Ovo je mogućnost većih izazova, napetosti i prepreka za ova pitanja. Neki pripadnici vašeg znaka mogu da očekuju pogoršavanje porodičnih veza, ali ovakva situacija daje i osećaj povećane odgovornosti prema najbližima.

Pročitajte i ovo: BIK godišnji horoskop 2018

Članovi porodice ili roditelji mogu biti previše zahtevni, strogi, tvrdoglavi, bolesni i u nekim težim problemima. Primetićete i da vas sve više zaokuplja razmišljanje o prošlosti, a kod nekih postoji i mogućnost opsesivnih strahova. Ovo je problem da se napusti kuća, kao i postojanje neke vrste zavisnosti od porodice i privatnog okruženja.

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop 2018

Photo by Alberto Casetta on Unsplash

Prema tome, u 2018. postoji mogućnost da bude prisutan problem u porodici, koji ne dozvoljava osobi da bude slobodnija i nezavisnija. Bilo bi poželjno odvajanje od porodice u ovakvim prilikama, jer u suprotnom porodična okolina i situacija zamara, razboljeva i čini osobu depresivnom i tužnom. Međutim, ovakve situacije neke Vage učiniće dva puta jačima. Naporno se radi zbog porodične situacije i određenih problema u najbližem okruženju.

Nemojte dozvoliti sebi da vas zaplaše ove moguće okolnosti, jer ćete onda zbog straha sprečiti lični prosperitet. Mnogi partnerski odnosi, veze i brakovi u 2018. biće testirani.

U potrazi za ličnom sigurnošću i bezbednošću, često će biti perioda u kojima ćete tražiti privatnost. U takvim trenucima svojevoljno smanjujete kontakte sa širim okruženjem. Biće i perioda kada će se činiti da prevelika odgovornost koja se traži oduzima vaše lično vreme.

Foto Carlos Alberto Gomez Iniguez

Mnoge Vage moraće da prate porodičnu tradiciju, što će predstavljati veliki teret.

Od maja do novembra meseca, dok se tranzitni Uran bude nalazio u vašem prirodnom osmom polju, neke pripadnike vašeg znaka očekuje iznenađujuća i fascinantna veza. Međutim, svaka planeta koja prolazi kroz osmo polje donosi napetost i tajnovitost. Ovo je period emocionalnih preokreta i burnijeg emotivnog života.

Iako 2018. daje šansu materijalnom prosperitetom, nešto će vas definitivno, ipak, uznemiriti posebno u partnerskom, emotivnom i privatnom životu.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Tranzitni Pluton i dalje ostaje u vašem prirodnom četvrtom polju, a ovo je planeta velikih promena. Nepravilo korišćenje plutonovske energije najčešće se manifestuje kroz neku vrstu poteškoća, agresije, opasnosti i ekstrema u porodičnom i najbližem okruženju.

Vage, definitvno se spremite za promene!