Jupiter se nalazi u vašem znaku sve do septembra meseca, ali tranzitni Uran i dalje pravi opoziciju na Vagu.

Rođeni ste na klackalici na kojoj se klackate ceo život, a ova opozicija dodatno ljulja vaše tasove. Žudite da budete uključeni u energetsko polje druge osobe, ali isto tako žudite i povremeno da se isključite. Obratite pažnju na načine koje koristite da biste privukli drugu osobu. Prilagodite se i uzmite u obzir osećanja partnera i znaćete kako da realizujete zajedničke ciljeve.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

U januaru mesecu vladar vašeg sunčevog znaka kretaće se kroz vašu prirodnu kuću posla i dužnosti. Nećete biti zbog toga maksimalno raspoloženi, jer ste ipak rođeni za opuštanje i uživanje. Međutim, iskoristite ovaj period da poslovno okruženje učinite skladnijim onako kako najbolje umete, a to je kroz diplomatičnost, ljubaznost i šarm.

Venera će biti u znaku Riba i ovo je dobar period za pripadnike vašeg znaka koji se bave lepotom, estetikom, modom i umetnošću. Pretarana osetljivost i idealizacija. Platonske i tajne ljubavi. Mogućnost da učinite neko dobro delo i budete od pomoći.

Venera se kreće znakom Ovna i vašom prirodnom kućom partnerskih odnosa od februara meseca, pa sve do početka juna.

Neke Vage očekuju iznenađujuća poznanstva i strastevene veze. Kraće ljubavne avanture. Nestrpljivost prema partneru. Želja za dominacijom i komandovanjem. Mogućnost da uđete u nemirne i konflikte okolnosti u vezi u kojoj se nalazite, jer ćete ispoljavati naglost i grubost. Ovo je period osvajanja i iskoristite ga da bi osvojili osobu koja vam se dopada.

Vladar vašeg sunčevog znaka imaće retrogradni hod od 4. marta do 15. aprila. Ako ste planirali da kupujete neke vrednije stvari bilo bi dobro odložiti kupovinu. Takođe, odložite i pomerite putovanja koja nisu poslovna i na koja planirate da odete zbog odmora. Vraćaju se neki stari problemi u vezi partnera i veze. Ponovo ćete preispitivati stavove i osećanja prema partneru. Pokušavate partneru nešto da dokažete, ali vam ne uspeva. Trudite se da privučete pažnju partnera, ali ne ide onako kako želite.

Sredinom marta retrogradna Venera biće u konjunkciji sa Merkurom u Ovnu i može se manifestovati kroz žučne rasprave i svađe sa partnerom. Čuvajte se oštrog i grubog jezika, jer rečima možete povrediti drugu osobu. Krajem maja meseca potreba za promenom donosi mogućnost ljubavne avanture.

Vladar vašeg sunčevog znaka kretaće se u junu mesecu vašom prirodnom osmom kućom i kroz znak Bika. Ovo je povoljan period za investiranje, kao i za one koji traže odobravanje kredita.

U julu mesecu se pružaju prilike za putovanja. Nova poznanstva na putovanjima donose dobro raspoloženje, prijateljstva, veze, simpatije i ljubav. Potpuno ste otvoreni za komunikaciju. Povoljan period za Vage koje se bave trgovinom, pisanjem, informacijama i savetovanjima. Dobre i radosne vesti koje će vas razveseliti. Krajem jula kada Venera u Blizancima bude u opoziciji sa Saturnom mogući su problemi za pripadnike vašeg znaka koji se nalaze u vezi. Partner traži da donesete neku konačnu odluku, ali vi od toga imate strah. Novac se topi, jer niste štedljivi i trošite ga na više strana.

Venera će se kretati vašom prirodnom desetom kućom i znakom Raka u avgustu mesecu. Ovo je period kada u fokus dolazi porodica. Porodične okolnosti imaju uticaj na vaš status. Planiranje vaše karijere i profesije zavisiće, takođe, od porodičnih okolnosti. U ovom periodu pokazujete brižnost prema partneru i šaljete mu signale da bi želeli baš njega za oca vaše dece. Vage koje su više fokusirane na karijeru i profesiju neka iskoriste svoje prijateljske veze za napredovanje. Upotrebite svoj osmeh i šarm da bi privukli pažnju osobe koja vam može pomoći u vašim profesionalnim planovima.

U prvoj polovini septembra uspeh i radost zavise od toga koliko imate hrabrosti za velike ciljeve.

Birajte društvo osoba koje vam mogu pomoći zbog svog velikog uticaja koji imaju. Može vas privući osoba koja pleni pažnju svoje okoline i koja je uspešna u poslu kojim se bavi. Gledajte da upotrebite sve što možete kako biste bili u centru pažnje.

Krajem septembra i u prvoj polovini oktobra bićete opterećeni nekim dešavanjima u vašem okruženju, jer druge osobe traže da pokažete veću brigu i odgovornost. Manje ste spontani i prirodni, pa ćete imati problem da pokažete osećanja osobama koje su vam bliske. Vage koje su u vezi postavljaju pravila partneru što dovodi do zahlađenja u vezi. Pokušavate da imate kontrolu, jer vam nedostaje samopouzdanje u vezi, ali partner se tvrdoglavo opire. U ovakvim nesporazumima bolje je da proverite šta partner oseća i misli, nego da se odmah usmerite na sebe ili na svoja povređena osćenja.

Druga polovina oktobra rezervisana je za prolaz vladara vašeg sunčevog znaka kroz vašu prirodnu prvu kuću.

Popuštaju nesporazumi sa partnerom, jer ste mnogo više raspoloženi, nasmejani i spremni za saradnju. Vreme je i za ulepšavanje, jer ste ovaj deo sebe malo zapustili u prethodnom periodu. Povoljan period da izbalansirate odnos sa partnerom, kao i sa drugim ljudima. Uspeh zavisi i od toga koliko ćete biti razumni i spremni da čujete i drugu stranu. U ovom periodu Venera će biti i u opoziciji sa tranzitnim Uranom u Ovnu i pokušajte da razumete ideju da biti u vezi ne znači i gubitak individulanosti.

Venera se u novembru mesecu kreće kroz vašu prirodnu kuću ličnih vrednosti i finansija. Budite oprezni da ne ulazite u rizične finansijske poduhvate. Mogućnost da se potpuno oslobodite nekih stvari kako biste promenili i odnos prema vrednostima.

Na primer, smatrali ste vrednom sliku koja je godinama bila na zidu u vašoj sobi, ali sada ste odlučili da je skinete. Bićete produktivniji u situacijama koje od vas zahetvaju potpuno predavanje.

U poslednjem mesecu u 2017. godini uključujete druge u svoje planove. Nećete moći da se oslonite na logiku i zato slobodno verujte svom unutrašnjem osećanju sreće. Komunikacijom proširujete vidike i na taj način dolazite i do objektivnijeg gledišta. Ako vam partner kaže da mu je nešto potrebno, ovo je pravi period da mu to i pružite, jer u suprotnom propuštate priliku.