Tranzitni Jupiter u Škorpiji biće važan za sve koji očekuju povratak ove planete, a to su osobe koje u svojim natalnim kartama imaju Jupiter u znaku Škorpije.

Ovo bi bila prva grupa. Druga grupa su osobe koje očekuju prelaz tranzitnog Jupitera preko podznaka i ulazak u prvu kuću, što znači da trebaju da imaju Škorpiju na podznaku. Obično su ovo potencijali za neke nove početke, zato što će Jupiter započinjati novi ciklus u njihovim natalnim kartama.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Treća grupa su osobe koje imaju u znaku Škorpije neku planetu (planete), jer se očekuje prelaz Jupitera preko takvih natalnih planeta.

Četvrta grupa su osobe kojima će tranzitni Jupiter u Škorpiji aspektima aktivirati neke natalne planete. Ovde posebno treba obratiti pažnju na kvadrate, opozicije i konjunkcije, jer su ovi aspekti najmoćniji kod tranzita.

U ovom tekstu baviću se uticajem tranzitnog Jupitera u Škorpiji u odnosu na znak u kojem ste rođeni. Opet, spomenuću da mnogo toga zavisi od vaše natalne karte, pa ću se ovde baviti nekim opštim uticajima.

Možemo postaviti i pitanje: „Kako će moj znak prihvatiti tranzitnog Jupitera u Škorpiji?“

Na primer, ako Jupiter daje razumevanje ili ako Jupiter u Škorpiji dolazi do razumevanja tek kada zakorači u senku ili tamu, kako će onda moj znak to prihvatiti? Ili, ako je uslov rasta odbacivanje nekih vrednosti i svega onog što me sputava, kako će to moj znak prihvatiti? I slično!

Pročitajte i ovo: Jupiter u Škorpiji od 10.10.2017. do 8.11.2018.

Vodeni znaci (Rak, Škorpija i Ribe), zatim, Jarac i Devica, mnogo će lakše prihvatiti tranzitnog Jupitera u Škorpiji, nego ostali znaci. To što sam rekla „lakše“ ne znači da će svako jutro da im cvetaju ruže, već da će se lakše nositi sa njegovim tranzitom, zato što im neće biti potreban neki veliki napor kako bi razumeli ciljeve Jupitera u Škorpiji.

Photo by Tobias Keller on Unsplash

RAK

Osobe koje su rođene u znaku Raka (Sunce u Raku), očekuju tranzit Jupitera kroz njihovu prirodnu petu kuću.

Ovo je fokusiranje na sve ono što predstavlja vaš integritet i identitet. Tranzitni Jupiter će slati povoljan aspekt (trigon) prema znaku u kojem je egzaltiran (Rak) i imaćete priliku za jedan „emotivan rast“ baveći se pitanjima duše i osećanja. Imaćete mogućnosti da budete incijator (glavni) nekih okolnosti i ciljeva, koje se tiču privatnog i porodičnog okruženja. Razmislite koliko ste i da li ste spremni za porodicu, ulogu roditelja, rešavanje stambenog pitanja ili selidbu. Oslanjajte se na osećanja, porodicu i osobe sa kojima ste veoma bliski. Vi možete bez velikog napora ispratiti Jupitera u Škorpiji, koji će tražiti da zaronite duboko i najdublje u osećanja. Neki pripadnici vašeg znaka, bez obzira na povoljan aspekt Jupitera prema vašem znaku, mogu imati emotivne krize, ali vi nećete odbijati da prođete takva iskustva, a samo ona mogu doneti neke nove horizonte.

Photo by frank mckenna on Unsplash

ŠKORPIJA

Tranzitni Jupiter ide prirodnim prvim poljem za osobe koje su rođene u znaku Škorpije.

Mnogo je važno koje će aspekte još praviti Jupiter dok bude prolazio vašim znakom. Ovo možete posmatrati slično kao da se nalazite negde na svom terenu koji vam je poznat. Onaj osećaj „već viđenog“. Mnogo toga zavisiće od vaših osećanja i od toga kako se osećate, što znači da razum neće biti mnogo od pomoći. Zbog toga, ovo je period u kojem su pojačana osećanja, strasti, seksualnost, ali i želja, jer se može reći: „Želja je mnogo jača od svega!“ Prilika da se „zakopaju“ neki planovi i ambicije, pa da se otkopaju neki sasvim novi. Pred vama su šanse da započnete neko učenje ili obrazovanje, da putujete, imate kontakte sa strancima i osobama iz daljina. Novac ulažite u sebe. Postoji i ona druga strana, a to je mogućnost preterivanja kada su lične ambicije u pitanju, kao i preterivanje u željama i strastima.

Photo by Luke Braswell on Unsplash

RIBE

Osobe koje su rođene u znaku Ribe, preko povoljnog aspekta (trigon) primaće Jupitera u sedište, jer ova planeta vlada vašim znakom.

Reklo bi se da je ovo „dupla“ povoljnost i zato držite oči otvorene dok se Jupiter bude kretao Škorpijom, jer u suprotnom možete nešto prespavati. Možda će za vas biti naporno da budete stalno u budnom stanju, ali ovo je uslov da biste napravili dobar korak. Pojačana mašta, senzitivnost, ali i iluzije, ali to je vaš teren i šta god da kažemo, ipak, tu se osećate dobro. Osobe koje se bave kreativnim poslom, umetnošću, istraživanjima, kao i humanitarnim aktivnostima mogu imate dobre izglede.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Škorpiji od 10.10.2017. do 8.11.2018.

Neki od vas počeće da se zanimaju za meditaciju, jogu, spiritualnost, tehnike i učenja koje zalaze u vanmaterijalne sfere. Tranzitni Jupiter će se kretati vašom prirodnom devetom kućom i ovo je šansa za nove uvide i razumevanje, što može doći iz religije, putovanja, stranih kultura, obrazovanja i viših stanja uma.

Photo by Luke Braswell on Unsplash

JARAC

Jedanaesto, prirodno polje biće aktivirano tranzitnim Jupiterom u Škorpiji osobama koje su rođene u znaku Jarca.

Neka prijateljstva biće na testiranju u smislu lojalnosti. U zavisnosti od natalne karte, prijatelji mogu odigrati neku važnu ulogu, bilo da je ona posledica raščišćavanja ili pomoći. Tu su i neka nova prijateljstva. Međutim, za vas je važan praktičan i egzistancijalan deo života. Razmislite koliko vam može biti od pomoći uključivanje u neku društvenu ulogu, ulogu za dobrobit društva, kao i angažovanje u rad i aktivnosti određenih grupa i udruženja. Za vas ne bi trebalo da bude stran prolaz i ponašanje Jupitera u Škorpiji, odnosno, njegovo delovanje iz potaje i senke kako biste mogli da utičete na praktične ciljeve koje imate. Bez obizra na to što će Jupiter u Škorpiji imati povoljan aspekt (sekstil) na vaš znak, ipak, Jupiter nije baš najbolje primljen u znaku Jarca, pa svaki korak zahteva napor i odricanje.

Photo by Martin Sattler on Unsplash

DEVICA

Osobe rođene u znaku Device mogu iskoristiti tranzitnog Jupitera u Škorpiji tako što će do svojih ciljeva doći samo dubokim analizama.

Naravno, razum i misao uvek su uz vas, ali ovaj put imaćete priliku da to bude mnogo prodornije, a onda i efikasnije. Do nekih odgovora možete doći sposobnošću da pronađete najsitnije i najtananije pukotine, koje mnogi uopšte ne mogu da vide. Šanse za neke nove poslovne prilike. Novčana ulaganja u posao. Mogućnost proširenja poslovnih prostorija ili radnog prostora. Modernizacija posla. Tranzitni Jupiter prolazi kroz vašu prirodnu, treću kuću i ovo je mogućnost za putovanja, učenje, kurseve, seminare i predavanja, više kontakata sa drugim ljudima u spoljašnjem okruženju, odakle dolazi razumevanje, rast i šanse za nove prilike.

Photo by Dominik QN on Unsplash

BIK

Tranzitni Jupiter u Škorpiji biće preko puta Bika (opozicija) i osobe rođene u ovom znaku moraće da ulože više napora da bi održale korak sa Jupiterom.

Očekuju se određena razrešenja u partnerskim odnosima. Da li će ovo biti neka nova veza ili razrešenje dosadašnje veze, zavisiće i od drugih astroloških faktora. U svakom slučaju, šta god da se od ovog dešava, potrebno je razumeti da će iskustva kroz partnerske odnose otvoriti neke nove mogućnosti. Možete imati utisak i da je partner previše opušten, kao i da preteruje u nekim stvarima, čemu ćete se suprotstavljati. Ovo je vreme kada je potrebno „p(r)očistiti“ neke odnose sa drugim ljudima, kao i sa partnerom, posebno ako su takvi odnosi sputavali vašu ličnost, kako bi mogli da idete napred. Mogućnost i novčanih gubitaka, ako ste u poslovnim partnerstvima, ali i zbog partnera. Teško se odvajate od onoga što „imate“ i Jupiter u Škorpiji treba da vas nauči da je rast moguć, ali tek kada pustite ono što čvrsto držite.

Photo by Jake Thacker on Unsplash

OVAN

Osobe rođene u znaku Ovna očekuju tranzitnog Jupitera u svojoj osmoj, prirodnoj kući.

Pojačana strast i seksualnost, pa će mnoge aktivnosti biti pokrenute iz čiste strasti, a za neke pripadnike ovog znaka ovo su mogućnosti i seksualnih avantura. Biće potrebno dosta prilagođavanja da biste što bezbolnije ispratili tranzitnog Jupitera u Škorpiji, jer ipak je vaša energija prvenstveno graditeljska, a Škorpija prvo mora da razori kako bi moglo opet da se gradi. Biće potrebno da se bavite suštinom, bilo da govorimo o ljubavi, vezama ili poslu, ali vi nemate baš strpljenja za suštinu, pa ćete zbog toga morati da se prilagođavate mnogim okolnostima. Za neki novi početak koji planirate, potrebno je uložiti i novac. Ipak, najverovatnije će biti potrebno da stavite tačku na nekim mestima da biste mogli da idete dalje.

Photo by Anne Edgar on Unsplash

LAV

Tranzitni Jupiter praviće nepovoljan aspekt (kvadrat) na znak Lava.

Naravno, ovo ne treba gledati kao katastrofu za osobe rođene u ovom znaku. Ono što je sigurno, to je prisustvo dosta izazova, prepreka i napora, a u čemu drugom nego da bi zadovoljili ciljeve vašeg znaka: status, položaj, autoritet, ambicije, moć, uspeh. Kako da budem u senci kada toliko volim svetlo? Kako da delujem iz tame kada ne mogu u njoj da budem primećen? Kako da ćutim, tajim i krijem kada volim sve jasno da objavim? Ovo će biti vaši izazovi. I, onda, baš u takvim situacijama možete napraviti grešku, pa tajno uložen novac može srušiti vaš ugled. Neka tajna može narušiti položaj.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Škorpiji od 10.10.2017. do 8.11.2018.

Čuvajte se preteranih očekivanja. Pokušajte da budete što je moguće više na zemlji, jer zadajete sebi zadatke i planove koji su za vas, ipak, veliki zalogaj. Tranzitni Jupiter će prolaziti vašim prirodnim, četvrtim poljem, a ovo naglašava važnost porodičnog i privatnog okruženja. Možda će biti potrebno da prihvatite neke nove okolnosti koje vam mogu doneti boljitak u privatnom životu, ali opet to će biti i u konfliktu sa vašim ličnim ambicijama.

Photo by Jordan McQueen on Unsplash

STRELAC

Za osobe koje su rođene u znaku Strelca može se reći da će tranzitni Jupiter u Škorpiji biti „iza leđa“, odnosno, u prirodnoj, dvanaestoj kući.

Ako je nešto „iza leđa“ onda nije toliko primetno i dogodi se da nešto važno propustite, pogotovo ako se ne budete ipak malo i osvrtali i gledali u neka prošla iskustva. Ovo neće biti tako lako za vas, jer ste navikli uvek da gledate samo daleko ispred. Takođe, slično kao i kod Ovnova, potrebno je da budete mnogo strpljiviji, jer Jupiter u Škorpiji traži da zagrebete u suštinu. To, ipak, traži strpljenje. Možda ćete osećati da će vam nedostajati onaj prirodni osećaj optimizma, pa ćete imati i dane neraspoloženja kada ćete se pitati: „Gde je nestalo ono vedro nebo?“ Ali, setite se da sa Jupiterom u Škorpiji koji je i vladar vašeg znaka, samo iskustvo tamnih oblaka može vratiti nadu i optimizam. Neki pripadnici vašeg znaka biće manje društveni, što će, naravno, biti iznenađujuće, jer dvanaesta prirodna kuća, ipak, traži povlačenje. Samo povlačenje iz spoljašnjeg sveta donosi za vas i razumevanje Jupitera. Mogućnost najudaljenijih putovanja.

Photo by Tiko Giorgadze on Unsplash

BLIZANCI

Osobe rođene u znaku Blizanaca mogu biti osetljivijeg zdravlja, jer će tranzitni Jupiter ipak prolaziti kroz njihovu prirodnu šestu kuću, posebno ako za to postoje naznake i u natalnom horoskopu.

Čuvajte se bilo kakvog preterivanja koje može uticati na zdravstveno stanje. Ovo su i mogućnosti nekih novih poslovnih prilika, kao i šanse za zaposlenje za osobe koje nisu zaposlene. Ovde je, takođe, potrebno dosta prilagođavanja da biste mogli ispratiti tranzit Jupitera kroz Škorpiju. Možda je vreme za konačnu odluku šta je to što bi zaista hteli da učite? Koji su to kontakti koje zaista želite da imate, a koji su to kontakti koje treba da završite? Prilagođavanje u mnogim situacijama biće potrebno, jer neće biti poželjno da prelazite brzo sa stvari na stvari, sa pitanja na pitanje, sa interesovanja na drugo interesovanje, zato što to nije način da dosegnete do srži i suštine. Neke pripadnike vašeg znaka očekuje istovremeno učenje i rad, kao i praktična primena onog što ste naučili, ali i povoljan uticaj poslovnih putovanja.

Photo by Joshua Newton on Unsplash

VAGA

Tranzitni Jupiter u Škorpiji kretaće se kroz prirodnu drugu kuću za osobe rođene u znaku Vage.

Fokus je na ličnim vrednostima i materijalnim pitanjima. Neki pripadnici ovog znaka mogu iskoristiti dobre prilike da bi uvećali svoje finansije, dok će drugi morati da odbace dosadašnji posao, kao i stavove i ideje koje se odnose na novac. Ovo je uslov, da biste dobili nadu u bolje. Za neke je ovo i mogućnost kupovine kuće, automobila ili neke druge vrednije stvari. Putovanja i trgovina mogu doneti novac. Pripadnici ovog znaka, koji su zainteresovani za edukativni rad, imaju povoljan period. Vaga, takođe, traži određena prilagođavanja. Spoljna fasada odnosa gubi na važnosti i treba da se pozabavite suštinom veze i dubokim osećanjima, što za vas, ipak, može biti naporno. Zbog toga, pripadnici ovog znaka mogu očekivati nove prilke, ali i turbulencije u vezama i partnerskim odnosima.

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

VODOLIJA

Pripadnici znaka Vodolije neka gledaju samo u budućnost.

Ovo može biti važan period za planove koji imaju uticaj na vaše sutra, a onda i status, karijeru, kao i položaj. Tranzitni Jupiter kretaće se vašom prirodnom desetom kućom. Ovo može biti i podrška od osobe koja predstavlja neki autoritet. Morate da sednete i konačno da razjasnite kakvu budućnost hoćete. U zavisnosti od ostalih astroloških faktora ovo su mogućnosti za napredovanje u karijeri, šanse za novčanu pomoć koja može imati važan uticaj na vašu budućnost, znanje koje će neko konačno kod vas  prepoznati, putovanja koja će vam doneti neke nove šanse i početke. Neki od vas mogu imati i profesionalne krize, ali ovde je svaka kriza okretanje nekog novog lista. Jupiter u Škorpiji ipak će praviti i nepovoljan aspekt (kvadrat) sa vašim znakom, pa ništa od ovoga neće doći na tacni. Potrebno je da odgovorite životnim izazovima da bi mogli da uhvatite korak sa Jupiterom. Izazovi sa kojima ćete se suočavati uglavnom će biti na relaciji razum – emocije. Kome dati prednost?!

Photo by Alex Blăjan on Unsplash

Astrologija: Jupiter u Škorpiji, od 10.10.2017. do 8.11.2018.