Uticaj eklipse oseća se mesec dana posle njenog zbivanja, a nekada i nekoliko nedelja pre datuma eklipse.

Lunarna delimična eklipsa (delimično pomračenje Meseca) očekuje nas 7.avgusta 2017. (Beograd, 20:10h) na 15°25’ Vodolije. Lunarna eklipsa najviše ima uticaja na psihičko stanje čoveka. Treba naglasiti da nismo svi isto osetljivi na uticaj pomračenja, a to zavisi od odnosa koji postoji između datuma rođenja i datuma eklipse.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Mesečevo pomračenje u Vodoliji utiče na klimatske i atmosferske anomalije uz koje postoji mogućnost porasta požara, velikih suša i propadanje žitarica. U nekim krajevima, jaki vetrovi i oluje, grmljavine, grad i nepogode. Povoljno za stvaranje avangardnih političkih pokreta. Oseća se nezadovoljstvo i revolt, mogućnost avionskih nesreća i problema u saobraćaju. Srčane smetnje, nervne krize i oboljenje vena.

Pojačana je težnja za slobodom kretanja i prisutan je jak pritisak. Reaguje se pod trenutnim impulsom, pa je ovo vreme pobune i revolta, ali u intelektualnim sredinama. Mesečevo pomračenje u Vodoliji ima uticaj na transport i saobraćaj, televiziju i internet, električne centrale i tešku industriju.

Delimično pomračenje Meseca dodatno je opterećeno nepovoljnim aspektom (opozicijom) sa Marsom u Lavu.

Oprez sa mašinama i instalacijama. Sklonost agresivnom ponašanju i povredama. Prave se nekorisni koraci. Mesec će biti i u povoljnom aspektu (trigon) sa Jupiterom u Vagi, pa pojačani apetiti mogu doneti probleme u vezama, kao i sa drugim ljudima. Ovaj povoljan aspekt može biti od pomoći u partnerskim odnosima, ali samo ako budete hrabri (Mars) da prihvatite sopstvene slabosti (Mesec).

Pripadnici Vodolije, Škorpije, Bika i Lava osetljivije reaguju na pomračenje Meseca u Vodoliji.

Pojačano nezadovoljstvo i nestabilnost. Svaka obaveza teško pada, jer je sloboda na prvom mestu. Nedovoljno razumevanje prema partneru i drugim ljudima, tako da je prisutan rizik od prebrzih odluka, razvoda i raskida.

Lavovi mogu imati problema zbog preteranog ega, ponosa i tvrdoglavosti, čime mogu ugroziti svoj položaj i status.

Ne dozvolite da vas loše raspoloženje odvuče na pogrešnu stranu. Budite fleksibilniji i saslušajte drugu stranu koja vam predlaže da promenite nešto kod sebe i oko sebe. Ova lunarna eklipsa može uticati prvenstveno na vaše partnerske odnose.

Bikovi se osećaju kao da im je mnogo toga skučeno i tesno.

Razmislite da niste previše stegnuti rutinom. Ali nemojte odmah provaljivati uobičajene okvire i sačekajte da Mesec izađe iz Vodolije. Osećaj sigurnosti i vaša jednostranost su blizu jedno drugog i nemojte pomešati ova dva pojma. Ova lunarna eklipsa može uticati na vaše planove za budućnost, profesiju i karijeru.

Škorpije će se iznutra osećati rastrzano, pa će reagovati vrlo impulsivno.

Zbog toga pazite da ne dođe do sukoba i nesporazuma. Skloni ste da idete u krajnost, ali postoji problem da obećate neke stvari koje ne možete ispuniti. Planovi su prisutni, ali i problemi da ih sprovedete u delo. Ova lunarna eklipsa može uticati na spremnost za preuzimanjem rizika koji vam može doneti neki gubitak.

Vodolije će imati sukob sa autoritetima zbog čega mogu biti uznemirene.

Osećaćete se kao da intelektualno krizirate. Obratite pažnju i na sklonost duhovnim  uzletima koji se često dešavaju samo u teoriji, jer će njihova primena u praksi biti vaša pusta želja. Odbacujete određene priznate vrednosti, ali samo zbog radosti protivljenja zbog čega možete imati problem. Ova lunarna eklipsa može uticati na zdravlje, fizičku i mentalnu snagu, kao i kondiciju.

Znaci zodijaka na koje pomračenje Meseca u Vodoliji može povoljno da deluje su Blizanci, Vaga, Strelac i Ovan.

Kod Ovnova dolazi do pojačane želje za promenom, ali poslušajte svoje unutrašnje potrebe da ne biste postavili svet naglavačke. Povoljno za donošenje odluka, pokretanje novih projekata, takmičenje, ubeđivanje u privatnim i poslovnim razgovorima, praćenje emotivnih i misaonih impulsa, otvorene nastupe.

Blizanci mogu povoljno završiti kupoprodajne stvari, kratka putovanja i manje novčane poslove.

Slobodno možete da se eksponirate intelektualno, kao i da spontano izrazite svoja mišljenja. Mogućnost da promenom mišljenja i stavova izgradite kontakt koji vam je važan.

Kod Vaga se popravlja raspoloženje i na programu bi trebalo da bude dosta promena. Povoljni uticaji od strane prijatelja, pa je i vreme da negujete prijateljstva. Popravlja se i emocionalna ravnoteža. Povoljnost posebno za one koji se bave i imaju interesovanja za umetnost, kulturu, lepotu i estetiku.

Strelčevi imaju želju da ponešto promene i biće u pravoj poziciji za to.

Razum i srce rade ruku pod ruku i bićete u stanju i druge da zarazite svojim oduševljenjem. Možete da se uhvatite u kovitlac sa projektima koje treba da postavite na dugi rok. Povoljno za nekretnine, investicije kapitala uopšte, pregovaranje i potpisivanje odgovarajućih ugovora.

Na ovo delimično pomračenje Meseca u Vodoliji ostaju „ravnodušni“ pripadnici Raka, Device, Jarca i Ribe.

Rakovi mnogo toga pod ovim Mesecom neće moći da urade. Mogli biste da razmislite kako neke svakodnevne stvari da postavite na čvršću osnovu.

Kod Devica ovaj Mesec neće toliko doprineti dešavanju bilo kakvih događaja koji pokreću veće korake i uglavnom ćete reagovati fleksibilno na sveopšte okruženje.

Jarčevi ne moraju napuštati staze koje su već postavili i isprobali.

Kod Riba ovaj Mesec skoro da ne pokreće ništa. U svakom slučaju, možete partneru i prijateljima dati do znanja da ste još tu.