Nakon 75 godina, Uran se opet vraća u znak Bika!

Njegov ulazak u ovaj znak očekujemo 15. maja 2018. odine, u kojem ostaje sve do 26. maja 2026. Uran će imati privremeni i kraći povratak u Ovna, od 6. novembra 2018. do 6. marta 2019., a onda sve do 2026. Zemlja “ubrzava”.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Bik je prolećni znak, predstavlja sredinu proleća i prirodu koja je maksimalno produktivna, a Uran u Biku izaziva ubrzani rast novog na planeti Zemlji.

Bik upravlja imovinom, bankarstvom i finansijama, dok je Uran planeta revolucionarnih događaja i iznenađenja.

Nekada, u davnoj prošlosti, kada nije postojao novac, onda su krave, bikovi i plodovi zemlje služili kao sredstvo poravnanja i plaćanja, što je u simbolici ovog znaka.

Možda će nas Uran u Biku pitati: „Koliko ste zavisni od materijalnih vrednosti i novca?Osećam da tu nešto nije kako treba, pa dolazim da iznenadim i promenim.“

Photo by Andreas Selter on Unsplash

Vratićemo se malo u istoriju. Uran je predhodno bio u Biku od 1934. do 1942. To je bio period početka Drugog svetskog rata, ali je i uništeno jedno valutno tržište, dok principi svetskog monetarnog sistema nisu poštovani.

Jedan od zakona u astrologiji je da se događaji u istoriji ponavljaju, ali u drugim okolnostima.

U znaku Bika, ženske planete, Venera i Mesec, imaju povoljno dostojanstvo, a ovaj znak predstavlja materiju, koja je povezana sa ženskim polaritetom, pa će Uran u Biku u ovom 21. veku doneti ženama veću ulogu i srušiti dominaciju muškaraca.

Foto Averie Woodard

Na globalnom nivou, očekuju nas značajne i velike promene. Mnogi finansijski sistemi koje poznajemo, prestaće da postoje. Način korišćenja novca, kartica, kao i drugih načina plaćanja, koji su nam do sada bili poznati, prestaće da funkcionišu, jer će se uvesti neki novi i neprepoznatljiv način plaćanja.

Sa prestankom upotrebe fizičkog novca i kartica, verovatno u zaborav odlaze i bankomati, banke, pa i zaposleni u bankama. Za tim neće više biti potrebe. Sve stare tehnike u vezi sa novcem, plaćanje i upotrebu novca, biće demontirane, jer dolaze potpuno novi sistemi.

Najverovatnije da će akcenat biti na platnoj tehnici, koja će se ubrzano modernizovati i menjati, tako da će sve ići ubrzano, preko sve modernijih i modernijih uređaja. Naravno, ovakve promene uticaće i na berzu, kao i na formiranje državnog budžeta svake zemlje.

Foto Averie Woodard

Oblast poljoprivrede neće zahtevati ljudski kadar. Akcenat će biti na mašinama i robotima, tako da roboti u poljoprivredi i na njivama neće više biti mit! Farme će biti visoko automatizovane. Zamislite polja sa velikim brojem robota ili robote farmere.

Pojaviće se trend urbane poljoprivrede, na primer, zgrade u velikim svetskim metropolama, kao ogromni gradski staklenici. Nutricionisti će ubrazno rušiti sve granice, tragajući za znanjem i novim informacijama u ishrani. Kuhinjski roboti koji prave jelo i postavljaju stolove biće sve više i više prisutni.

Photo by Vladimir Kudinov on Unsplash

Posebni kompjuterski programi kontrolisaće rast biljaka. Zamislite neku modernu spravicu koju ćete nositi na ruci, a koja će vas upozoravati i savetovati svaki put kada je vašem organizmu neophodna određena vrsta namernice. Možda je vreme i za uvođenje pilula koje će zamenjivati obroke.

Pojaviće se sve veća potreba za „zelenim zanimanjima“, kao što su urbani uzgajivači bašta na krovovima, menadžeri za upravljanje rizicima u životnoj sredini. Generacije koje se budu rađala u periodu Urana u Biku biće aktivno uključene u razvoj reforme zemljišta. Očekuju nas najnovija i iznenađujuća otkrića u oblasti geologije.

Na udaru je porodica kao tradicija, a generacije rođene u periodu Urana u Biku teško će igrađivati porodične odnose. Biće pojačana potreba oslobađanjem od svake vrste vezanosti. Dolaze neki novi modeli porodičnih odnosa, koji se neće uklapati u tradiciju.

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Međutim, ne zaboravimo da Bik simbolizuje kapitalizam i da Uran može izvršiti udar na neke kapitalističke zemlje i kapitalističke sisteme.

Uran u praktičnom i materijalnom znaku Bika može se povezati sa inovacijama, pronalascima i otkrićima u sferi proizvodnje i ekonomije. Ovo je i period veće proizvodnje najmodernijih mašina i tehnike, aviona i letelica.

Photo by John McArthur on Unsplash

Biće potrebno pokazati visok stepen neobične kreativnosti u pronalaženju potpuno novih načina da bi se došlo do zemaljskih zadovoljstava. Ovo su lične revolucionarne aktivnosti zbog nezadovoljstva materijalnim uslovima života. Zbog toga, potrebno je tražiti nove načine za promenu materijalne stvarnosti.

Ovaj znak je povezan i sa našim fizičkim telom, pa se može očekivati i prodor u oblastima koje su povezane sa modeliranjem tela, zamenu unutrašnjih i spoljašnjih organa. Plastična hirurgija dobija novi razvoj. Moda će pratiti bujne oblike (Bik), bujne grudi i kukove.

I sama planeta Zemlja pretrpeće promene, kao što je pomeranje tla usled zemljotresa, promene zbog velikih poplava, erupcije vulkana, snažni uragani i oluje, što će se najverovatnije u budućnosti povećavati.

Photo by louis magnotti on Unsplash

Svako od nas na ličnom nivou ima zadatak da transformiše finansijska pitanja, kao što je, na primer, način zarađivanja novca. Potrebne su inovacije i reforme, ako govorimo o stavovima prema ličnim vrednostima.

Često se događaju baš onda kada za njih nismo spremni, međutim, ne treba zaboraviti da su ovakvi uticaju potrebni da bi se oslobodili svega onoga za šta smo se čvrsto vezali i što smo uporno zadržavali (Bik).

Photo by Drew Graham on Unsplash

Bik je znak materijalizacije, ali u ovom slučaju samo za one koji budu ispred vremena, koji dolaze sa neverovatnim idejama koje se protive svakoj vrsti stereotipa i tradicije, koji se ne plaše neverovatnih ideja i nestandarnih rešenja.

Prema tome, za neke su ovo iznenadni materijalni dobici, a za neke iznenadni materijalni gubici, u skladu sa ličnom natalnom kartom, ali i sposobnošću da se zakačimo za energiju Urana. Uticaj Urana u Biku će se različito manifestovati na ličnom nivou, u zavisnosti od pokazatelja u natalnoj karti.

U narednim tekstovima pišem o uticaju tranzitnog Urana u Biku u zavisnosti od kuće kroz koju prolazi, kao i znaka u kojem ste rođeni.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.