Nakon 75 godina, Uran se opet vraća u znak Bika!

Njegov ulazak u ovaj znak očekujemo 15. maja 2018. odine, u kojem ostaje sve do 26. maja 2026. Uran će imati privremeni i kraći povratak u Ovna, od 6. novembra 2018. do 6. marta 2019., a onda sve do 2026. Zemlja “ubrzava”.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Bik je prolećni znak, predstavlja sredinu proleća i prirodu koja je maksimalno produktivna, a Uran u Biku izaziva ubrzani rast novog na planeti Zemlji.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Bik upravlja imovinom, bankarstvom i finansijama, dok je Uran planeta revolucionarnih događaja i iznenađenja.

Nekada, u davnoj prošlosti, kada nije postojao novac, onda su krave, bikovi i plodovi zemlje služili kao sredstvo poravnanja i plaćanja, što je u simbolici ovog znaka.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Možda će nas Uran u Biku pitati: „Koliko ste zavisni od materijalnih vrednosti i novca?Osećam da tu nešto nije kako treba, pa dolazim da iznenadim i promenim.“

Photo by Andreas Selter on Unsplash

Vratićemo se malo u istoriju. Uran je predhodno bio u Biku od 1934. do 1942. To je bio period početka Drugog svetskog rata, ali je i uništeno jedno valutno tržište, dok principi svetskog monetarnog sistema nisu poštovani.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Jedan od zakona u astrologiji je da se događaji u istoriji ponavljaju, ali u drugim okolnostima.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

U znaku Bika, ženske planete, Venera i Mesec, imaju povoljno dostojanstvo, a ovaj znak predstavlja materiju, koja je povezana sa ženskim polaritetom, pa će Uran u Biku u ovom 21. veku doneti ženama veću ulogu i srušiti dominaciju muškaraca.

Foto Averie Woodard

Na globalnom nivou, očekuju nas značajne i velike promene. Mnogi finansijski sistemi koje poznajemo, prestaće da postoje. Način korišćenja novca, kartica, kao i drugih načina plaćanja, koji su nam do sada bili poznati, prestaće da funkcionišu, jer će se uvesti neki novi i neprepoznatljiv način plaćanja.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Sa prestankom upotrebe fizičkog novca i kartica, verovatno u zaborav odlaze i bankomati, banke, pa i zaposleni u bankama. Za tim neće više biti potrebe. Sve stare tehnike u vezi sa novcem, plaćanje i upotrebu novca, biće demontirane, jer dolaze potpuno novi sistemi.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Najverovatnije da će akcenat biti na platnoj tehnici, koja će se ubrzano modernizovati i menjati, tako da će sve ići ubrzano, preko sve modernijih i modernijih uređaja. Naravno, ovakve promene uticaće i na berzu, kao i na formiranje državnog budžeta svake zemlje.

Foto Averie Woodard

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Oblast poljoprivrede neće zahtevati ljudski kadar. Akcenat će biti na mašinama i robotima, tako da roboti u poljoprivredi i na njivama neće više biti mit! Farme će biti visoko automatizovane. Zamislite polja sa velikim brojem robota ili robote farmere.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Pojaviće se trend urbane poljoprivrede, na primer, zgrade u velikim svetskim metropolama, kao ogromni gradski staklenici. Nutricionisti će ubrazno rušiti sve granice, tragajući za znanjem i novim informacijama u ishrani. Kuhinjski roboti koji prave jelo i postavljaju stolove biće sve više i više prisutni.

Posebni kompjuterski programi kontrolisaće rast biljaka. Zamislite neku modernu spravicu koju ćete nositi na ruci, a koja će vas upozoravati i savetovati svaki put kada je vašem organizmu neophodna određena vrsta namernice. Možda je vreme i za uvođenje pilula koje će zamenjivati obroke.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Pojaviće se sve veća potreba za „zelenim zanimanjima“, kao što su urbani uzgajivači bašta na krovovima, menadžeri za upravljanje rizicima u životnoj sredini. Generacije koje se budu rađala u periodu Urana u Biku biće aktivno uključene u razvoj reforme zemljišta. Očekuju nas najnovija i iznenađujuća otkrića u oblasti geologije.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš dečka / devojku preko društvenih mreža

Na udaru je porodica kao tradicija, a generacije rođene u periodu Urana u Biku teško će igrađivati porodične odnose. Biće pojačana potreba oslobađanjem od svake vrste vezanosti. Dolaze neki novi modeli porodičnih odnosa, koji se neće uklapati u tradiciju.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Međutim, ne zaboravimo da Bik simbolizuje kapitalizam i da Uran može izvršiti udar na neke kapitalističke zemlje i kapitalističke sisteme.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Uran u praktičnom i materijalnom znaku Bika može se povezati sa inovacijama, pronalascima i otkrićima u sferi proizvodnje i ekonomije. Ovo je i period veće proizvodnje najmodernijih mašina i tehnike, aviona i letelica.

Biće potrebno pokazati visok stepen neobične kreativnosti u pronalaženju potpuno novih načina da bi se došlo do zemaljskih zadovoljstava. Ovo su lične revolucionarne aktivnosti zbog nezadovoljstva materijalnim uslovima života. Zbog toga, potrebno je tražiti nove načine za promenu materijalne stvarnosti.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Ovaj znak je povezan i sa našim fizičkim telom, pa se može očekivati i prodor u oblastima koje su povezane sa modeliranjem tela, zamenu unutrašnjih i spoljašnjih organa. Plastična hirurgija dobija novi razvoj. Moda će pratiti bujne oblike (Bik), bujne grudi i kukove.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

I sama planeta Zemlja pretrpeće promene, kao što je pomeranje tla usled zemljotresa, promene zbog velikih poplava, erupcije vulkana, snažni uragani i oluje, što će se najverovatnije u budućnosti povećavati.

Svako od nas na ličnom nivou ima zadatak da transformiše finansijska pitanja, kao što je, na primer, način zarađivanja novca. Potrebne su inovacije i reforme, ako govorimo o stavovima prema ličnim vrednostima.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć planeta pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Često se događaju baš onda kada za njih nismo spremni, međutim, ne treba zaboraviti da su ovakvi uticaju potrebni da bi se oslobodili svega onoga za šta smo se čvrsto vezali i što smo uporno zadržavali (Bik).

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Bik je znak materijalizacije, ali u ovom slučaju samo za one koji budu ispred vremena, koji dolaze sa neverovatnim idejama koje se protive svakoj vrsti stereotipa i tradicije, koji se ne plaše neverovatnih ideja i nestandarnih rešenja.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Prema tome, za neke su ovo iznenadni materijalni dobici, a za neke iznenadni materijalni gubici, u skladu sa ličnom natalnom kartom, ali i sposobnošću da se zakačimo za energiju Urana. Uticaj Urana u Biku će se različito manifestovati na ličnom nivou, u zavisnosti od pokazatelja u natalnoj karti.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

U narednim tekstovima pišem o uticaju tranzitnog Urana u Biku u zavisnosti od kuće kroz koju prolazi, kao i znaka u kojem ste rođeni.