Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Venera u prvoj kući

Obećala je sebi da će život učiniti lepim, voleti i primati ljubav. Otvara usta i pušta glas, a onda otkriva da je talentovana za muziku. Pravi prve korake i korača i otkriva da je talentovana za ples, a onda joj zvoni telefon i čuje glas svoje prijateljice: „Dođi da mi pomogneš i oceniš sliku koju želim da kupim, jer imaš dobro oko za estetiku, lepotu i umetnost.“

Rađa se sa ogledalom u rukama da bi mogla da se ogleda dok se češlja, menja garderobu, ulepšava, šminka, jer u glavi i mislima odjekuje: „Treba uvek da izgledam lepo, privlačno i zavodljivo.“

Pre nego što je došla na ovaj svet, rečeno joj je da ide u život u kojem će biti okružena prijateljima, dragim i bliskim osobama, poljupcima, zagrljajima, ljubavlju. Rečeno joj je i da će imati vesele, radosne i kreativne misli, jer ne zaboravimo da prva kuća predstavlja i mentalni sklop ličnosti, pa u nekim slučajevima Venera u ovoj kući najavljuje i rađanje nekog umetnika, ali i zavodnika (zavodnicu). Svako ima svoj prozor kroz koji posmatra život, a njen prozor gleda u ljude koji se osmehuju i zabavljaju, decu koja se veselo igraju, dvoje koji jedno drugog obasipaju poljupcima, dete koje radosno trči majci u zagrljaj, grad u kojem vlada mir i sve drugo što predstavlja harmoniju, sklad, lepotu, radost i ljubav.

Venera u drugoj kući

Zbog toga ćete je videti kako uživa u dodiru sa prirodom, mirisu cveća, pa i mirisu hleba koji se peče u rerni. Njen omiljeni koncert zove se „Koncert prirode“ i zbog toga uživa u zvukovima prirode.

Sa osmehom i radošću posmatra plodne njive, voćnjake, vrtove, bašte, drveće i hranu, jer sve ovo rađa majka Zemlja.

Novac je često negde u šteku, jer ne može zamisliti život, ako sebi ne bi mogla da priušti dobru hranu, garderobu, nakit, izlaske, zabave, godišnje odmore i uživanje koje se novcem može kupiti. Međutim, ume i da se opusti, pa veselo ulazi u kuću i govori: „Kupila sam ovu ogrlicu, jer je lepa. Kupila sam i ovu haljinu, jer je lepa. Kupila sam ove cipele, jer su lepe. Kupila sam i jagode, jer su ukusne, ali kupila sam i ove kolače, jer nisam mogla da im odolim. Sve sam ovo kupila, jer je mnogo lepo i ja sam radosna.“

Venera u trećoj kući

U školi je bila okružena prijateljima, uvek je imala simpatije i zbog toga je jedva čekala novi dan da krene u školu. Brzo je naučila reči „volim te“ i „ljubavi moja“ i volela je da čita neke ljubavne romane, ali sa lepim i radosnim završetkom. Međutim, mnogo je zavolela i jedan školski predmet, koji je učila sa ljubavlju i lakoćom. Voleli su je u društvu, jer je bila zabavna, nasmejana, radosna i uvek spremna da podeli lepe priče. Komšije su je volele, jer ih je radosno pozdravljala, delila komplimente, a onim bliskijim i poklone. Često su je viđali kako nosi knjige, jer je volela da čita. Jednog dana su je videli sa violinom i notnom sveskom u ruci, kako radosno ide u muzičku školu. Pevala je u školskom horu, pokušala da slika, a onda su je izabrali za najlepšu na maturskoj večeri.

Kasnije je često vukla kofere, jer je volela da putuje. Pored knjige otkrila je još neke dobre prijatelje, kao što su telefoni i kompjuteri, jer ne bi mogla da živi ako ne bi mogla u svakom trenutku da bude u kontaktu sa osobama koje su joj drage i bliske ili da nema informacije o njima.

Onda je krenula u potragu za ljubavlju i partnerom sa kojim će se mentalno spojiti tako što će u njegovim rečima i razmišljanju prepoznati radost i lepotu. Želela je da je obasipa lepim rečima i komplimentima, da je vodi na putovanja, uči, upozna sa svojim prijateljima, poklanja knjige i da je voli lako i lepršavo.

Strepela je da ne ostane sama, jer nije mogla da zamisli ni jedan trenutak života bez druženja sa prijateljima i kontaktima sa drugim ljudima. Nikada ne bi sebe mogla da zamisli pored nekog ko bi joj ograničio kretanje, druženje i sve ono što se dešava u spoljašnjem svetu. Ona oseća da treba biti bliska i otvorena za komunikaciju i kontakte u spoljašnjem svetu, putovanja, internet ili učenje, jer je baš tu očekuju ljubavna iskustva.

Venera u četvrtoj kući

Osmehuje se slikama na zidovima sobe i pevuši uz muziku koja se čuje iz zvučnika, jer ne može da zamisli život bez lepih i opuštajućih zvukova, pa i kada boravi u svom domu. Seća se vremena iz detinjstva kada su je kao dete mazili, ljubili i grlili, majke i oca koji su dolazeći sa posla još sa vrata i sa osmehom govorili: „Pogodi šta smo ti kupili!“. Onda se zagledala u ćošak svoje sobe u kojem se nalazilo cveće i setila se da su na tom mestu nekada bile njene igračke. Volela je kućna i privatna druženja, pa je svoje prijatelje često pozivala u goste, kao što i dan danas voli da zove prijatelje na kućne sedeljke, rođendane i porodične zabave.

Uvek je maštala da će imati veliku porodicu, koju će obasipati ljubavlju i da će biti okružena decom i njihovom radosnom igrom dok im bude pravila krofne i kolače.

Maštala je o kući u bojama sa dvorištem punim cveća i ljuljaškom. Ljubav za nju nikad nije bila ljubav, ako nije bilo romantike, nežnosti, bliskosti, nota i pesničkih strofa. Jednog dana se odselila na drugi kraj sveta, ali ljubav i radost su ostali tamo gde je bila rođena, gde su joj ostali roditelji, kao i ulica u kojoj je odrasla. Došla je na ovaj svet sa zadatkom: „I, nakon mene, život treba dalje da se odvija kroz potomstvo, koje ću doneti na ovaj svet.“

Venera u petoj kući

Mnogo puta je osetila da joj se u takvim trenucima uvećava samopouzdanje, volja i hrabrost. Volela je da bude pohvaljena i u detinjstvu, školi, društvu, na ulici, poslu, jer život ne bi bio lep kada ne bi privlačila pažnju na sebe. Ako je volela i bila voljena, imala je i volju za životom, a ako je mažena i ljubljena, onda je sa osmehom ponavljala: „Život je radost kada ima ljubavi i treba ga slaviti i uzdizati zbog ljubavi.“

Pre nego što je došla na ovaj svet rekli su joj da će se kroz život identifikovati kao pesnik, muzičar, umetnik, slikar ili zavodnica i ljubavnica, koji god posao da radi.

Rekli su joj i da će se njeno „Ja“ radovati izlascima, zabavama, koncertima, modnim revijama, lepim predmetima i prijateljima. Pričali su joj da će sebe i svoje „Ja“ povezivati sa „Ja sam lepa“, „Ja sam ljubav“ ili „Ja sam radost“, jer gde god se nalazi  „Ja“, svest, ego i volja, mora biti ljubavi, lepote, uživanja i radosti.

Ona hoće da izgleda lepo i privlačno, pa ćete je videti kako ponosno hoda ulicom dok se drugi okreću za njom. Upravo je rekla prijateljici: „Ja hoću da obiđem sva lepa mesta na ovoj planeti i da uživam u njihovim prizorima.“

Osećala je i kako velike stvari pokreću ljubav, pa je zbog toga poželela pored sebe nekog na koga će biti ponosna. Kada je srela svoju drugu polovinu izgovorila je: „Ja hoću da ti se divim, a ti bi trebalo da mi daš razlog za divljenje. Ako ti se ne divim, onda nema ni ljubavi, a ako nema ljubavi, onda nema zašto da slavim ovaj život.“

Venera u šestoj kući

Doneće vam sa osmehom šolju toplog čaja. Utopliće vas, ako vam je hladno, pokriće vas ćebetom, daće vam svoj džemper, jer vam je onda i bliža. Ona oseća da ljubav iz nje izlazi onda kada se raspituje i brine o vašem zdravlju. Zbog toga joj je takvo pomaganje blisko, pa će proveravati da li imate lekove koji su vam potrebni? Da li imate hranu? Teba li neko da vam donese hleb? Dok precizno i uredno zateže čaršav na kojem ležite, ona kroz takvu radnju oseća nežnost i blagost prema vama.

Dok se osmehuje i ljubi svog kućnog ljubimca, priseća se svog detinjstva i one njene sreće kada se mačka okotila. Setila se svojih odlazaka kod bake na selo, dvorišta sa domaćim životinjama koje je volela da hrani, šetnje po poljima i livadama, pa i kamilice i maslačka, koje je brala za čaj zajedno sa bakom.

Ona je još od detinjstva naučena na red, koji i dan danas voli i zbog toga razmišlja: „Ne bih volela da naiđem na nekog ko će mi narušiti red. Ne smem sebi  dozvoliti da mi ljubav poremeti red.“

Ona je zadovoljna i srećna dok gleda u špajzu teglice sa džemom koji je pravila. Otvara plakar i zadovoljno posmatra čistu i uredno složenu garderobu. Voli da se brine i o svom telu i često mu postavlja pitanje: „Telo moje, da li si mi dobro i radosno?“

Želela bi da pronađe neki posao u kojem bi mogla da pokaže svoje talente prema lepoti i estetici ili posao koji će otvoriti sve njene pore iz kojih će onda lako izaći osećanja, blikost, lepota, pa i ljubav. Ona voli da radi i kada je kod kuće, jer je posao i rad čine privlačnijom i zavodljivijom i možda je baš zbog toga pre neki dan privukao onaj crnokosi muškarac, koji se pojavio na njenom poslu. Dok je razmišljala o njemu, setila se kako su je roditelji učili da nema radosti i sreće, ako nema posla i obaveza ili ako čovek nije zaposlen, jer kroz posao i obaveze radujemo i druge, pa kroz ove radnje iskušavamo bliskost i ljubav.

Napomena: Venera u određenoj kući nalazi se u nekom od 12 znakova zodijaka i aspektima što dozvoljava modifikacije na sve ovde rečeno.

Nastavlja se.