Koji su to scenariji u uporednim horoskopima kada nam se neko dopadne ili kada osećamo one leptiriće u stomaku koji započinju svoju igru?

Kod prvog scenarija, trebalo bi da postoji neka sličnost u horoskopima, jer kako kažu – slično se sličnom raduje.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Na primer, ako imate Sunce u Blizancima, možete se dobro osećati pored osoba koje su rođene u ovom znaku, ali ovakva simpatija ne mora da se gradi samo na Suncu, već i uz pomoć drugih planeta u istim zodijačkim znacima.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu – najveći srećnik zodijaka

Racimo da imate Veneru i Marsa u Ribama, a druga osoba u Ribama ima Sunce i Merkur. Ovo može biti tipična situacija privlačenja kroz sličnosti, ako ne velike ljubavi, onda simpatije i razumevanja. U nekom delu sebe razumete partnera, kao što i on vas može da razume, jer ste se oboje konektovali na energiju znaka Ribe. To znači da je deo njegovih potreba sličan vašim potrebama i možete da delujete u istom pravcu.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Lanty

Naravno, ne možemo reći da se ne mogu pojaviti sukobi kod simpatija, privlačenja, pa i u kompatibilnim vezama. Pre ili kasnije može doći do konkurencije, suprotstavljanja i borbe, jer setimo se da je, ipak, prva kuća (Ja) u suprotnosti sa sedmom kućom (Ti).

Pročitajte i ovo: Nepovoljni aspekti Jupitera i ličnih planeta

Kod ovakvog scenarija (sličnost), energija dve osobe se povezuje i kreće u istom pravcu, stimulišući jedna drugu. Najjednostavnije – vi imate potrebu za osvežavajućim napitkom i vaš partner ima potrebu za osvežavajućim napitkom. Dakle, krećete se u istom pravcu.

Pročitajte i ovo: Gozba za noge – neodoljive cipele za jesen – zimu

Na primer, ako imate Veneru u Strelcu, dok druga osoba ima Sunce u Strelcu, onda stimulišete jedno drugo, najčešće idealizmom i otvorenošću ili „ma, sve će biti dobro“.

Pročitajte i ovo: Praktično i šik Stella McCartney

Fabrizio Verrecchia

Glavni nedostatak u ovom scenariju može biti u jednostranosti, a onda se i zajedno prave greške.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Drugi scenario se javlja kod jakih trigona, kada su planete partnera, posebno Sunce, Mesec, Venera i Mars, povezane po elementima sa planetama u vašem horoskopu. Na primer, imate Sunce u Raku, a vaš partner ima Mesec ili Veneru u Ribama.

Pročitajte i ovo: U čemu je razlika između krivice i odgovornosti

Ili, partner ima Marsa u Ribama, dok vi imate Veneru u Raku. Ovde se povezujete preko elemenata, a u ovom slučaju to je Voda. To znači da postoji razumevanje i možete da budete prijatni jedno drugom, naravno, ako nema nekih drugih, jačih kontradikcija koje bi destabilizovale ovu tvrdnju.

Pročitajte i ovo: Najpopularnije boje ruževa za usne za jesen – zimu

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Ovaj scenario je možda i bolji od prvog zato što, bez obzira na iste elemente, postoje i različitosti (različiti znakovi), pa je veća mogućnost za šarolikijim i raznovrsnijim sagledavanjem i procenjivanjem situacija u koje dolazite. Ovo je kao obostrano korisna saradnja, jer partner može dati nešto što nemate, a vi nešto što njemu nedostaje.

Pročitajte i ovo: Masažom protiv nesanice

Njegovo Sunce u Škorpiji u trigonu sa vašim Mesecom u Ribama. On vas može stabilizovati (čvrstina), da biste se emotivno izrazili sa Mesecom u Ribama, a vi njemu dajete mogućnost oplemenjivanja i saosećajnosti, koju bi mogao da izrazi kroz strastvenost Sunca u Škorpiji.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Ovde energije teče u oba pravca, pa čak i ako se ne trudite. Međutim, nedostatak može biti u lakom odustajanju u slučaju kriza i onda se obično ne zadržavaju dugo jedno pored drugog.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Camila Cordeiro

Pročitajte i ovo: Simptomi bujanja kandide

Treći scenario se zasniva na razlikama, a to su međusobno nepovoljni aspekti (kvadrati i opozicije). Ovo su vrlo uzbudljive opcije. Na primer, partner ima Sunce i Mars u Vagi, a vi imate Sunce ili Mesec u Ovnu. Ovde je moguća simpatija po razlikama.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Naravno, ovde može biti i više problema, ali prisutna je ekstremnost: „Uh, mnogo mi se dopada!“, a nakon izvesnog vremena: „Ma, ne možemo zajedno, pa mi smo potpuno različiti.“

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Posebno u početku se oseća prisutnost nekog privremenog, ali ekstremnog ludila u samoj želji da dođe do upoznavanja, a onda skok na drugu stranu – ne to nije moguće! Mi smo dva različita sveta! On (ona) je tako neodlučan, a ja volim hrabre i odlučne osobe.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Jared Slyter

Pročitajte i ovo: Udaljavanje i raskid partnerskog odnosa

Prvo dolazi do uzbuđenja, fasciniranja, odlepljivanja, da bi nakon nekog perioda došlo do razočarenja, pa i neprijateljstva. Najčešće se ovi scenariji završavaju svađama i suzama. Odnos može i da se prekine da bi nakon nekog vremena partneri ponovo započeli igru privlačnosti. Kao neka vrsta začaranog kruga – prekidanje, privlačenje, prekidanje, privlačenje…i ovo se događa sve dok se jedan od partnera potpuno isprazni.

Pročitajte i ovo: Muškarci nikad ne prebole raskid

Prema tome, u prvom scenariju, partneri deluju zajednički (sličnosti), u drugom scenariju pomažu jedan drugom (simpatija i privlačenje po istim elementima) i treći scenario, po različitosti.

Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji i Vagi

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.