Koji su to scenariji u uporednim horoskopima kada nam se neko dopadne ili kada osećamo one leptiriće u stomaku koji započinju svoju igru?

Kod prvog scenarija, trebalo bi da postoji neka sličnost u horoskopima, jer kako kažu – slično se sličnom raduje.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Na primer, ako imate Sunce u Blizancima, možete se dobro osećati pored osoba koje su rođene u ovom znaku, ali ovakva simpatija ne mora da se gradi samo na Suncu, već i uz pomoć drugih planeta u istim zodijačkim znacima.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu – najveći srećnik zodijaka

Racimo da imate Veneru i Marsa u Ribama, a druga osoba u Ribama ima Sunce i Merkur. Ovo može biti tipična situacija privlačenja kroz sličnosti, ako ne velike ljubavi, onda simpatije i razumevanja. U nekom delu sebe razumete partnera, kao što i on vas može da razume, jer ste se oboje konektovali na energiju znaka Ribe. To znači da je deo njegovih potreba sličan vašim potrebama i možete da delujete u istom pravcu.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Lanty

Naravno, ne možemo reći da se ne mogu pojaviti sukobi kod simpatija, privlačenja, pa i u kompatibilnim vezama. Pre ili kasnije može doći do konkurencije, suprotstavljanja i borbe, jer setimo se da je, ipak, prva kuća (Ja) u suprotnosti sa sedmom kućom (Ti).

Pročitajte i ovo: Nepovoljni aspekti Jupitera i ličnih planeta

Kod ovakvog scenarija (sličnost), energija dve osobe se povezuje i kreće u istom pravcu, stimulišući jedna drugu. Najjednostavnije – vi imate potrebu za osvežavajućim napitkom i vaš partner ima potrebu za osvežavajućim napitkom. Dakle, krećete se u istom pravcu.

Pročitajte i ovo: Gozba za noge – neodoljive cipele za jesen – zimu

Na primer, ako imate Veneru u Strelcu, dok druga osoba ima Sunce u Strelcu, onda stimulišete jedno drugo, najčešće idealizmom i otvorenošću ili „ma, sve će biti dobro“.

Pročitajte i ovo: Praktično i šik Stella McCartney

Fabrizio Verrecchia

Glavni nedostatak u ovom scenariju može biti u jednostranosti, a onda se i zajedno prave greške.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Drugi scenario se javlja kod jakih trigona, kada su planete partnera, posebno Sunce, Mesec, Venera i Mars, povezane po elementima sa planetama u vašem horoskopu. Na primer, imate Sunce u Raku, a vaš partner ima Mesec ili Veneru u Ribama.

Pročitajte i ovo: U čemu je razlika između krivice i odgovornosti

Ili, partner ima Marsa u Ribama, dok vi imate Veneru u Raku. Ovde se povezujete preko elemenata, a u ovom slučaju to je Voda. To znači da postoji razumevanje i možete da budete prijatni jedno drugom, naravno, ako nema nekih drugih, jačih kontradikcija koje bi destabilizovale ovu tvrdnju.

Pročitajte i ovo: Najpopularnije boje ruževa za usne za jesen – zimu

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Ovaj scenario je možda i bolji od prvog zato što, bez obzira na iste elemente, postoje i različitosti (različiti znakovi), pa je veća mogućnost za šarolikijim i raznovrsnijim sagledavanjem i procenjivanjem situacija u koje dolazite. Ovo je kao obostrano korisna saradnja, jer partner može dati nešto što nemate, a vi nešto što njemu nedostaje.

Pročitajte i ovo: Masažom protiv nesanice

Njegovo Sunce u Škorpiji u trigonu sa vašim Mesecom u Ribama. On vas može stabilizovati (čvrstina), da biste se emotivno izrazili sa Mesecom u Ribama, a vi njemu dajete mogućnost oplemenjivanja i saosećajnosti, koju bi mogao da izrazi kroz strastvenost Sunca u Škorpiji.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Ovde energije teče u oba pravca, pa čak i ako se ne trudite. Međutim, nedostatak može biti u lakom odustajanju u slučaju kriza i onda se obično ne zadržavaju dugo jedno pored drugog.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Camila Cordeiro

Pročitajte i ovo: Simptomi bujanja kandide

Treći scenario se zasniva na razlikama, a to su međusobno nepovoljni aspekti (kvadrati i opozicije). Ovo su vrlo uzbudljive opcije. Na primer, partner ima Sunce i Mars u Vagi, a vi imate Sunce ili Mesec u Ovnu. Ovde je moguća simpatija po razlikama.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Naravno, ovde može biti i više problema, ali prisutna je ekstremnost: „Uh, mnogo mi se dopada!“, a nakon izvesnog vremena: „Ma, ne možemo zajedno, pa mi smo potpuno različiti.“

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Posebno u početku se oseća prisutnost nekog privremenog, ali ekstremnog ludila u samoj želji da dođe do upoznavanja, a onda skok na drugu stranu – ne to nije moguće! Mi smo dva različita sveta! On (ona) je tako neodlučan, a ja volim hrabre i odlučne osobe.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Jared Slyter

Pročitajte i ovo: Udaljavanje i raskid partnerskog odnosa

Prvo dolazi do uzbuđenja, fasciniranja, odlepljivanja, da bi nakon nekog perioda došlo do razočarenja, pa i neprijateljstva. Najčešće se ovi scenariji završavaju svađama i suzama. Odnos može i da se prekine da bi nakon nekog vremena partneri ponovo započeli igru privlačnosti. Kao neka vrsta začaranog kruga – prekidanje, privlačenje, prekidanje, privlačenje…i ovo se događa sve dok se jedan od partnera potpuno isprazni.

Pročitajte i ovo: Muškarci nikad ne prebole raskid

Prema tome, u prvom scenariju, partneri deluju zajednički (sličnosti), u drugom scenariju pomažu jedan drugom (simpatija i privlačenje po istim elementima) i treći scenario, po različitosti.

Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji i Vagi