Tranzitni Uran uskoro, 15. maja 2018. godine, ulazi u znak Bika u kojem ostaje sve do 2026. godine.

Hajde da vidimo kako će se manifestovati ovaj tranzit na svakog od nas, u zavisnosti od kuće u horoskopu kroz koju prolazi!

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Prva kuća

Vreme je da unesete radikalne lične promene. One su poželjne, ne samo zbog načina delovanja u budućnosti, kao i izražavanja u spoljašnjem okruženju, već i zbog promene u fizičkom igledu. Zapamtite, promene ne treba da budu male i neprimetne, već radikalne, tako da promena pramena kose sa levu ne desnu stranu neće predstavljati nikakvu promenu.

Ovo neće biti baš tako lak zadatak, jer je Bik tradicionalan i kozervativan znak, i potrebno je mnogo hrabrosti da bi promenom na sebi izazvali šok i iznenađenje kod drugih. Ovaj put potrebno je da iznenadite i Univerzum!

Photo by Jessica Podraza on Unsplash

Međutim, mnogo toga zavisi od položaja natalne Venere u horoskopu i njenih aspekata. Potrebno je da se rastanete od vašeg uobičajenog izgleda i pojave na koju ste navikli.

Ovo je vreme u kojem je pojačana potreba da uradite nešto kako biste postali samostalniji i nezavisniji. U slučaju da odbijete promene, prolazićete veoma napet i nemiran period sve dok Uran bude prolazio kroz prvu kuću. Nemojte biti tvrdoglavi u prihvatanju potpuno novog.

Pročitajte i ovo: Uran u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026.

Ako je natalna Venera u sedmoj kući, potrebno je da promenite nešto na sebi kako biste imali nova poznanstva i kontakte koji mogu brzo preći u vezu. Promenom možete privući druge osobe. U slučaju da je natalna Venera u desetoj kući, onda neki novi prozor i novi pogled na svet može imati uticaj na status i karijeru.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Druga kuća

Ovo je udarni talas na finansijsku i materijalnu sferu. Pitanje je kako ćete podneti ovaj udarni talas. Da li ćete mu se prepustiti i dozvoliti da vas ponese do nekog novog iskustva? Ili ćete pokušati da postavite brane i zidove? Što više budete branili stare stavove, u vezi sa ličnim vrednostima, veća je i mogućnost da iskusite finansijske i novčane krahove. Zbog toga, razmislite šta biste mogli da promenite u ovoj sferi života. Možete li da otpustite neke stare navike koje su povezane s novcem? Da li možete da ostanete bez nečeg za šta ste se vezali?

Biće potrebno da budete što inovativniji na polju finansija i spremni za nove ideje, ali i da ispratite moderne trendove i tržište koje će zahtevati što više novina.

Ponovo procenite i ispitajte svoje unutrašnje resurse, jer se mogu pojaviti neki novi uvidi. Može vas izenanaditi talas inspiracije sa kojom ćete biti produktivniji. Novac dolazi iz neobičnih izvora ili u saradnji sa interesantnim ljudima. U ovom periodu, samostalnost i nezavisnost mogu biti nagrađeni, a prihodi od inovacija i pronalazaka se uvećavaju.

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Dosta toga zavisi od stanja druge kuće i aspekata tranzitnog Urana, jer u nepovoljnim primerima, ovo su finansijske krize i stresne situacije zbog finansijske situacije.

Stres utiče na ishranu za vreme prolaska tranzitnog Urana u Biku kroz drugu kuću.

Ako je natalna Venera u osmoj kući, budite oprezni i pazite gde i kako ulažete novac. U slučaju da je natalna Venera u dvanaestoj kući, možete se finansijski osamostaliti, ali kroz neke ilegalne poslove ili poslove koje podrazumevaju povlačenje, izolaciju, istraživanje i pomaganje.

Foto Justin Luebke

Treća kuća

Ako imate ideju da napišete neku knjigu, možete iznenada i početi da je pišete, sve dok Uran bude tranzitirao kroz treću kuću.

Ovo je bljesak za kreativnost u pisanju, ali i u učenju ili komunikaciji. Sve što može da se uradi uz pomoć proboja preko interneta (sajtovi, blogovi, društvene mreže), nemojte odbijati. Budite u blizini ljudi, kao i drugih izvora, odakle možete da čujete nove ideje, kao i najnovije i najsvežije informacije.

Ovo je vreme putovanja koja su najčešće iznenadna i na koje se ide da biste stekli nova iskustva i najnovija znanja. Koferi se pakuju preko noći, čita se ono što ste mislili da nikada nećete čitati i da vas nikada neće zanimati, upisuju se kursevi i škole koje traju ekspresno brzo, i to uglavnom uz mogućnost online učenja i praćenja predavanja.

Photo by Slava Bowman on Unsplash

Za neke ovo može biti vreme problematične komunikacija zbog tvrdoglavog odbijanja da se prihvate novi stavovi i ideje, pa ako je natalna Venera u sedmoj kući, manifestovaće se u partnerskim odnosima.

Međutim, za neke će potreba za novim i brzim kontaktima za rezultat imati partnerske odnose i nove veze. Sve zavisi od toga u kakvim će aspektima biti tranzitni Uran i u kakvim je aspektima natalna Venera.

Ako je natalna Venera u prvoj kući, onda tranzitni Uran kroz treću kuću u znaku Bika najavljuje vreme za neke radikalne promene u stavovima, što ujedno ima uticaj i na fizički izgled i lične aktivnosti.

U slučaju da je natalna Venera u petoj kući, onda nalet inovativnih i novih ideja utiče na vaše kreativno izražavanje i neke hobije, ali mogu uticati i na ljubavne veze.

Photo by Simon Migaj on Unsplash

Četvrta kuća

Ovo je period oslobađanja od tradicije, porodičnog uticaja, kao i uticaja bližeg okruženja, što osobu može odvesti u nezamislivom pravcu. Za neke ovo može biti preseljenje, promena mesta boravka i planova u vezi sa nekretninama. Ako je četvrta kuća u horoskopu nepovoljno aspektovana, dolazi vreme kada porodica i blisko okruženje postaju stresno i napeto mesto. Što više budete provodili vreme u porodici i kući, bićete nemirniji i nervozniji.

Možda je vreme da promenite nešto u toj sferi života. Potrebno je biti inpirisan i moderan u uređenju svog prostora za stanovanje. Mogu se pojaviti neka nepredviđena pitanja koja se odnose na porodicu, mesto stanovanja i nekretnine. Ako su zidovi i temelji stari i godinama isti – osvežite ih. Unesite neku sasvim novu notu. U bliskom okruženju se dolazi u dodir sa različiti ljudima. Uvek je moguć faktor iznenađenja, na primer, da se na pragu pojavljuju ljudi koje uopšte ne očekujete i koje vidite prvi put.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

U ekstremnijim oblicima, tranzitnu Uran u Biku kroz četvrtu kuću kida veze sa porodicom i osobama iz bližeg okruženja. Potrebna je reorijentacija po pitanju nasleđenih i stečenih korena i navika. Ovo je vreme unutrašnje nestabilnost, jer osoba oseća tenziju i napetost zbog pojačane potrebe za promenama i nezavisnošću.

Ako je natalna Venera u desetoj kući, onda se promene u porodici i bližem okruženju odražavaju i na status, karijeru i profesiju. U slučaju da je Venera u drugoj kući, može doći do iznenadne i neočekivane prodaje neke nekretnine. Ako su aspekti nepovoljni moguć je i gubitak nekretnine.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Peta kuća

Ovo je vreme nekih novih zadovoljstava i hobija. Deca mogu igrati važnu ulogu u životu, a osoba sa tranzitnim Uranom u Biku kroz ovu kuću daje deci veću slobodu.

Za neke osobe ovaj tranzit ukazuje na mogućnost zarade ili dodatnih prihoda kroz hobije. Ovo je vreme neobičnih interesovanja i potrage za „ludim“ zabavama, zadovoljstvima i uživanjima.

Oni koji posećuju kockarnice ili kladionice mogu imati dobitke, ali i gubitke, jer zavisi od aspekata tranzitnog Urana, ali i Venere. Da bi se fokusirali na lične ambicije, potrebno je da na neobičan način privučete pažnju na sebe. Nešto je potrebno da promenite po pitanju ličnih planova i ambicija. Budite slobodniji da pokažete ono što jeste i ono što umete. Što više budete ostavljali sliku nezavisnije osobe, možete imati i više uspeha.

Photo by Simon Migaj on Unsplash

U ovom periodu može nedostajati samodisciplina, jer se osoba susreće sa prolaznim ljubavnim vezama. Iskoristite što više moderne medije i napredne tehnike za sopstvenu prezentaciju. Svaka lična prezentacija mora biti originalna i jedinstvena.

Ako je i natalna Venera u petoj kući ili u slučaju da tranzitni Uran aspektuje iz pete kuće natalnu Veneru, onda se pojačavaju želje za novim partnerima i vezama.

U slučaju da je natalna Venera u jedanaestoj kući, društveni život postaje mnogo uzbudljiviji i intenzivniji, a sa njim i mogućnost za nova poznastva, prijatelje, kao i ljubavi.

Photo by GREG KANTRA on Unsplash

Šesta kuća

Vreme je za neobične i nove poslove u kojima mogu da se pokažu originalne i neobične veštine. Neke osobe će osetiti da su sasvim dovoljno proteklih godina radile svoj posao, pa ovo pokreće proces poslovnih promena. Ovo je pojačana potreba za poslovnim osamostaljivanjem i izlaskom iz većih korporacija. Možda je vreme da promenite način rada u sklopu posla kojim se bavite i da dođete u kontakt sa nekim novim ljudima, kako biste mogli pronaći šansu za poslovnu promenu.

Međutim, mogu biti prisutni i problemi sa poslom, posebno u vezi njegovog zadržavanja ili ako osoba nije spremna da prihvati nešto potpuno novo i nepoznato, što će se nametati na poslu. Ako su aspekti nepovoljni u šestoj kući, onda je ovo vreme napetosti, konflikata i tenzija u poslovnom i radnom okruženju. Ovo dovodi do periodičnih promena posla i nestabilne situacije po pitanju zaposlenja uopšte.

Photo by Vitaliy Paykov on Unsplash

Potrebno je pokazati spsobnost za rad sa modernim tehnologijama, naučnim programima, kompjuterima, ljudima, medijima i najmodernijim sredstvima informisanja. Osoba oseća želju za većom slobodom u radu i zbog toga dolazi do sukoba sa autoritetima i određenim pravilima koja se nameću. Nove ideje i nalet inspiracije mora imati praktičnu podlogu, odnosno potrebna je praktična primena. Nemojte dozvoliti da imate samo poslovne ideje, a da primena izostane.

Za neke osobe ovaj tranzit predstavlja zdravstvenu nestabilnost i iznenadnu pojavu određenih bolesti. Veliki stres na poslu i nervoza u radnom okruženju utiču loše na zdravlje.

Ako je natalna Venera u sedmoj kući, onda tranzit Urana u Biku kroz šestu kuću može doneti promenu, ali i prekid poslovnih partnerstava što će uticati i na finansije. U slučaju da je natalna Venera u devetoj kući, onda je fokus na poslovnim putovanjima, kontaktima sa strancima i inostranstvom što ima uticaj i na posao.

Photo by Amy Reed on Unsplash

Sedma kuća

Ovo je vreme nestabilnosti u partnerskim vezama, kao i uopšte u odnosima sa drugim ljudima.

Međutim, ovaj tranzit pokreće proces promena u ovoj sferi života, tako da su moguće nove veze i odnosi. Veza iznenada puca, ali događaju se i iznenađujuća poznanstva i susreti koji prelaze u vezu. Mogućnost poznanstva sa osobama koje su zanimljive, interesantne i neobične. Potrebne su promene u ponašanju u okviru svih društvenih odnosa. Pojačana je potreba za većom slobodom i nezavisnošću u partnerskom odnosu. Vernost može biti problem.

Prisutna je sklonost u promenama stavova u vezi sa partnerskim odnosima, što će se dešavati iznenađujućom brzinom. Nepredvidljivost i nestalnost u vezama. Potrebno je osvežiti vezu i pronaći neki novi stimulans i motivaciju. Ovo je i bežanje od dubokih i intimnijih odnosa, jer se takav odnos doživljava kao sputavajući i ograničavajući. Potrebno je neko novo razumevanje odnosa, umesto da budete stalno u tenziji da prekinete vezu.

Photo by chuttersnap on Unsplash

Treba pronaći novi pristup, a to znači imati vezu, ali ostati dovoljno nezavistan, da biste mogli da sledite svoj put. Dolazi do iznenadnih brakova, ljubavnih avantura, prekida i razvoda zato što je prisutno nepredvidljivo ponašanje oba partnera. Ovo je mogućnost za potpuno nova i neobična iskustva sa drugim osobama, kao i u vezama.

Ako je natalna Venera u osmoj kući, onda je ovo mogućnost krize u partnerskom odnosu, ali i tajne ljubavne veze. U slučaju da je natalna Venera u drugoj kući onda partnerstva, ugovori i sudski procesi utiču na finansije i materijalne vrednosti.

Foto Tim Stief

Osma kuća

Izvori finansijskih resursa mogu biti čudni i neobični, a fokus promena može biti usmeren i na imovinu i novac.

Možete izgubiti nešto ili nekog, i ovakav događaj pokreće proces traganja i promene. Imovina može iznenada da se promeni kroz nasleđivanje, brak, osiguranja i poreze. Slabljenje vezanosti za novac i imovinu uklanja strahove prema ovim pitanjima.

Zadatak je da shvatite šta ste stekli, a šta ste izgubili.

Potrebno je sazrevanje na emocionalnom planu, da bi se pokrenule značajnije promene. Ovo je vreme u kojem treba tragati za novim, ali mnogo dubljim potencijalima.

Photo by David Marcu on Unsplash

Aktiviraju se pitanja i stvari koje su povezane sa temom smrti da bi mogao i proces promene da se podstakne. Za neke ovo može biti iznenadno nasledstvo i rešavanje pitanja alimentacije nakon razvoda. Svaka moguća kriza sa tranzitnim Uranom u Biku u ovoj kući predstavlja, u stvari, podsećanje da ništa nije večno.

Vreme pojačane potrebe da se otkrivaju tajne života na najneobičnije načine. Iznenadne promene i događaji mogu iz korena da promene život. Neočekivani izlivi osećanja i želja.

Međutim, ova pozicija tranzitnog Urana može doneti nove i duboke uvide u podsvest. U jednom trenutku, možete biti osoba koja sebe poznaje, da biste već u drugom trenutku bili stranac za sebe.

Photo by Ramdan Authentic on Unsplash

Ako je natalna Venera u drugoj kući, onda se pojačava fokus na novac i finansije, kao i potrebu da se tu nešto menja.

Međutim, a sve zavisi od aspekata, novac drugih ljudi može iznenada da se slije u vaš džep. U slučaju da je natalna Venera u četvrtoj kući, mogu biti pokrenuta neka pitanja porodičnih vrednosti.

Photo by Joey Nicotra on Unsplash

Deveta kuća

Ovo je period neočekivanih putovanja, kao i mnogo veza i kontakata daleko od kuće. Pojačana je potreba za negiranjem tradicionalnih, kao i religijskih stavova. Za neke, ovu su problemi i krize na putovanjima i u inostranstvu, što će zavisiti od aspekata.

Vreme je za napredne misli u mnogim oblastima, a pogledi na učenje i obrazovanje postaju progresivni. Potrebno je fokusirati interesovanja na nove metode učenja i predavanja, uz korišćenje najmodernije tehnike. Pojačava se želja za avanturističkim putovanjima i upoznavanjem dalekih i neobičnih mesta. Putovanja otkrivaju nove horizonte i možete zauzeti neke nove poglede prema društvu i svetu.

Photo by Filip Mroz on Unsplash

Raširite jedra i zaputite se nekim novim i neistraženim putevima. Kada budete želili da se razvedrite i oslobodite, onda napustite kuću, jer istraživanje sveta postaje glavni način da stupite u kontakt sa mentalnim i fizičkim daljinama. Putujte kako biste pronašli neke nove vizije.

Neočekivane i iznenadne situacije na fakultetima i sa profesorima, a za neke napuštanje ili promena fakulteta.

Dozvolite umu da putuje slobodno gde god hoće i dozvolite mu da uđe u potpuno nepoznate oblasti.

Ako je natalna Venera u prvoj kući, onda kontakti sa inostranstvom i strancima mogu doneti lično zadovoljstvo, posebno ako su prisutni povoljni aspekti. U slučaju da je natalna Venera u trećoj kući, neka putovanja iz zadovoljstva i uživanja donose čudne situacije, ali i neprijatnosti.

Photo by Jonathan Petersson on Unsplash

Deseta kuća

Nagli razvoj, ali i nagle krize doprinose razvoju ciljeva, što će zavisiti od aspekata tranzitnog Urana, desete kuće, kao i natalne Venere. U slučaju nepovoljnih aspekata, dolazi do buntovništva, sukoba sa autoritetima, nestabilnog položaja i neočekivanih uticaja.

Važno je da se uvode nove metode i novi načini kako bi se uticalo na pozitivne promene u karijeri i statusu. Ovo je period kada se menja životni pravac, dugoročni planovi i karijera. Uticaji na karijeru i planove pojavljuju se kao grom iz vedrog neba, pa mnogo toga neće biti jasno na prvi pogled.

Život se može promeniti iznenada i bez upozorenja.

Photo by Ragnar Vorel on Unsplash

Ovo je vreme veoma interesantnih ideja koje utiču na budućnost i dalji životni pravac. Nemojte samo zaboraviti na osećaj odgovornosti, jer iznenadna i jaka faciniranost nekom idejom udaljuje od realnosti. Zadatak je da ne upadnete u zamku „gomile“. Morate se nekako odvojiti od mase. Pojačana je želja za osamostaljivanjem i individualnošću.

Drugi ljudi mogu poverovati da ste malo čudni ili da imate neobične ideje, ali ne treba na to da obraćate pažnju. Izgradite svoj kurs i otvorite vrata novog sveta. Zadatak je da demonstrirate revolucionarnu i eksplozivnu odgovornost. Ovo je vreme kada bi trebalo da imate ulogu u kojoj ćete biti alat za progresivne promene u društvu, ali u u ličnom životu.

Photo by Edgar Guerra on Unsplash

Privlačiće vas neuobičajeni poslovi. Budite radikalni, liberalni i nikako konzervativni. Pojačana je potreba za apsolutnom slobodom i za radom onako kako vi to želite. Idite sopstvenim putem i ne obraćajte pažnju oko sebe, a život treba da prati ideju originalnosti i neobičnosti.

Ako je natalna Venera u sedmoj kući, onda promena položaja može imati uticaj na partnerske odnose. U slučaju da je Venera u osmoj kući i da su aspekti nepovoljni, onda promene dovode do životnih kriza.

Photo by Beto Galetto on Unsplash

Jedanaesta kuća

Vreme ja da imate neki društveni i javni uticaj. U život se pojavljuju originalne osobe koje postaju prijatelji. Neobični prijatelji postaju hrana za um i dušu.

Ako su aspekti nepovoljni možete biti žrtva društvenih promena ili žrtva neke propagande.

Budite maksimalno otvoreni za svet i solidarišite se sa ljudima. Vreme ja da se uključite u udruženja, klubove, organizacije i grupe koje sprovode nekonevncionalne i humane ideje. Nemojte biti sebični i delite svoje ideje i misli sa drugima. Ovo je vreme intelektualne kreativnosti. Zadatak je da budete neobični, ali istovremeno interesantni za druge ljude.

Photo by Muhammad Haikal Sjukri on Unsplash

Fokus energije je u društvenim krugovima i sferama. Ljudi oko vas se pojavljuju i nestaju. Možete u jednom trenutku da budete bliski sa nekom osobom, a već u sledećem trenutku da se udaljite. Međutim, ne zaboravite da je cilj da budete okruženi ljudima dobijanje novog horizonta i buđenja.

Vaša uloga u ovom periodu je da zaštitite grupe od stagnacije usmeravajući ih na nova dostignuća. Duži odnosi sa ljudima biće podvrgnuti brojnim testovima.

Ako je i natalna Venera u jedanaestoj kući, onda slede povoljne promene koje donose osećaj zadovoljstva i harmonije u odnosu na ljude i neku društvenu ulogu. U slučaju da je Venera u petoj kući, može doći do iznenadne trudnoće u vezi koja se dešava vrlo brzo.

Photo by Daniel Klein on Unsplash

Dvanaesta kuća

Ovo je vreme neočekivanih otkrivanja tajni ili tajnih izvora informacija. Period je povoljan i za tajna istraživanja. Ovde je uticaj Urana kao blic iz mraka.

Ako su aspekti nepovoljni, dolazi do neočekivanih problema i prepreka, tajnih udaraca, iznenadnih izdaja, čudnih prekida. Opasnost od otkrivanja tajni.

Pojačana je potreba za povlačenjem, pa i kontakti sa ljudima, veze i poslovi prelaze u ilegalu ili tajnost. Zadatak je da se uz pomoć mašte i fantazije izražavate slobodno i da shvatite kako u ovom svetu nije sve onako kako se predstavlja. Možete pronaći novo i plodnije tlo za razvoj, ako dopustite intuitivnoj percepciji da vas vodi.

Photo by Lautaro Andreani on Unsplash

Cilj je povezivanje ilegalnog „ja“ i običnog „ja“ na neobične načine. Aktivnosti treba da se odvijaju daleko od očiju javnosti.

U nepovoljnim aspektima, postoji mogućnost kriza i nepovoljnih promena zbog skandala i tajnih afera. Pojavljuju se čudne i neurotične osobe koje rade iza leđa ili predstavljaju neprijetelje. Finansijska nestabilnost, kao gubici zbog nelegalnih poslova. Iznenadna hospitalizacija.

Ako je natalna Venera u prvoj kući, mogućnost tajnih ljubavnih veza. U slučaju da je Venera u drugoj kući, ovo je mogućnost za tajne i skrivene novčane izvore.

***

U narednom tekstu pisaću o tranzitnom Uranu u Biku u aspektima prema natalnim planetama.