Pogledajte gde vam se u natalnom horoskopu nalazi natalni Jupiter i ovu kuću probajte da kombinujete sa kućom kroz koju će prolaziti tranzitni Jupiter u Strelcu.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Tranzitni Jupiter u Strelcu u prvoj kući

Pogled na svet počinje da dobija sasvim novu i širu dimenziju. Zamislite da sa prozor kroz koji gledate u svet ili život, dobijate bolji i širi pogled. Zamislite da ste donedavno videli samo do druge ulice, a sada vidite do desete ulice.

Možda neke važne delove života niste mogli da povežete, ali ovo je vreme kada možete da objedinite celu sliku. Pojačava se potreba za oslobađanjem i slobodom, jer osećate da je to šansa za neki novi početak. Možda ćete poželeti da promenite nešto i u svom fizičkom izgledu kako biste pokazali veličinu, reputaciju, uzvišenost, pa i slobodouman stav.


Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Jupiteru u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.


S obzirom na to da prva kuća predstavlja „Ja“, onda bi trebalo da se uskladite: „Ja verujem“, „Ja se nadam dobrom“ ili „Ja još imam šansu“.

U nekim slučajevima dolazi do većeg opuštanja, a onda i do nabacivanja kojeg kilograma više.

Photo by Kyle Hinkson on Unsplash

Tranzitni Jupiter u Strelcu u drugoj kući

Imate mogućnost da popravite ili uvećate finansije, prvenstevno, ako nešto promenite na ovom polju.

Kako biste mogli da budete produktivniji, trebalo bi sa malih i sitnijih planova da pređete na veće i krupnije planove. Ako tranzitni Jupiter pravi neke nepovoljne aspekte, onda budite oprezni, jer preterivanjem i velikim očekivanjem možete ugroziti novac ili finansije.


Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele


Dešava se da čovek u ovom periodu više troši, jer ima opušteniji stav prema novcu, ali i želju da poseduje kvalitenije i skuplje stvari. Za neke ovo može biti prilika da kupe nešto vredno i veliko čime će uvećati ličnu svojinu.

Možda vam se otvore neki novi putevi ili ideje kako da napravite novac. Za vreme ovog tranzita dolazi do jačanja poriva da poboljšate finansijsku situaciju. Postoje i slučajevi kada se i može lako dobiti neki novac. U najmanju ruku, možete doći do nekog izvora novca koji vam je potreban.


Pročitajte i ovo: Nepovoljni aspekti Jupitera i ličnih planeta


Što više budete slobodniji u smislu prihvatanja novog, imaćete i veće šanse da popravite finansijsku situaciju ili zaradite novac.

Tranzitni Jupiter u Strelcu u trećoj kući

Ovo je dobar tranzit za putovanja, učenje, pa i pisanje knjige.

Važno je da proširite dosadašnje znanje i zbog toga se upisuju kursevi, škole ili se pohađaju seminari. Potrebno je da budete što više otvoreni za komunikaciju, kao i one prve ili početne kontakte koji su potrebni da biste uspostavili kontakte sa ljudima u okuženju.


Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa


Uradite neku svoju internet prezentaciju, ako imate svoju grupu ili stranicu na društvenoj mreži, ovo je povoljan period da uvečate broj članova ili pratilaca.

Nova poznanstva mogu da se uvećavaju. Na taj način dobijate šansu ze neke nove, ali i dobre korake. Takođe, budite otvoreniji za sve informacije, a ovo podrazumeva da više budete povezani sa spoljašnjim svetom. Čitajte više i koristite više društvene mreže.


Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu


Postoji mogućnost za napredak zbog načina na koji razmišljate ili zbog onoga što ste kroz škole i učenje zaršili. Osobe čiji je posao povezan sa medijima, pisanjem, savetovanjem, informacijama, saobraćajem, predavanjima ili putovanjima imaju šansu za povoljne prilike.

Jupiter u Strelcu u četvrtoj kući

Možda je vreme za proširenje stambenog prostora, pa i preseljenje.

Za neke ovo može biti dobar tranzit, ako imate želju za uvećanjem porodice. Ovo je i kupovina nekretnina, a za one najsrećnije na jednu nekretninu dodaje se još jedna nekretnina. U svakom slučaju, vreme je da razmišljate kako uz pomoć novih ideja rešiti privatna i porodična pitanja ili krov nad glavom.


Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu


Neki će izgovoriti: „O, dušo, raširi svoja krila i leti slobodno“, što se može manifestovati kao otvorenije izražavanje emocija i onoga što je u duši.

Možete dobiti podršku od osoba u najbližem okruženju, bilo da se radi o moralnoj ili finansijskoj podršci. Ili budite malo zagledani i u prošlost, porodicu, jer ćete odatle proširiti poglede i interesovanja. Neki će imati pojačani poriv za uređenjem privatnog prostora kako bi im bilo udobije i konfornije. Pojačana je potreba za više prostora.


Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu


Sa tranzitnim Jupiterom u Strelcu u četvrtoj kući može se javiti i potrebe za slobodom (oslobađanjem) u odnosu na privatno okruženje i porodicu, a ako su aspekti nepovoljni, onda se postavljaju prepreke na tom putu.

Jupiter u Strelcu u petoj kući

Ovo je kuća srca, pa se i želje vašeg srca mogu uvećati kada Jupiter tranzitira ovom kućom.

Neko može početi da profitira od svog hobija. S obzirom na to da je ovo kuća špekulacija i kocke, možda ćete imati sreće u ovim aktivnostima, ali ako tranzitni Jupiter pravi nepovoljne aspekte sa natalnim planetama, možete preterivati u ovim aktivnostima što se onda neće dobro završiti. Potrebno je da proširite lične ambicije ili da im dodate neku novu notu. Kada su lične ambicije u pitanju možda je vreme da stanete sa skromnim očekivanjima.


Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna


Možda će vam se proširiti vizije kako lakše da ostvarite svoje ambicije. Imaćete osećaj kao da je vreme da uradite nešto veliko i privučete pažnju na sebe. Ili kao da je potrebno da se popnete visoko da bi vas videli, a onda i ojačali svoje samopouzdanje i volju.

Neke očekuje mnogo zabava i izlazaka, ali važno je da se u takvim aktivnostima prepozna dobra šansa i prilika.


Pročitajte i ovo: Planete u aspektima sa Južnim Mesečevim čvorom


Tranzitni Jupiter u Strelcu u šestoj kući

Nova kancelarija, proširenje poslovnog prostora, nove mašine i ulaganje u sve ono što vam je potrebno za posao i rad jeste i tranzit Jupitera kroz ovu kuću.

Naravno, mnogo toga zavisi (kako i za ostale kuće) kakve aspekte pravi tranzitni Jupiter, ali i u kakvoj se trenutno situaciji nalazite. Ako ne radite ili nemate posao, onda biste mogli lako da ga dobijete, dok će kod nekih ovaj tranzit delovati tako što sa sadašnjeg posla mogu napredovati.


Pročitajte i ovo: Šta bi trbalo da uradite da bi vas univerzum primetio


Ako imate zdravstvene probleme, onda tranzitni Jupiter može povoljno uticati na zdravlje, na primer, neka dodatna terapija, neka nova terapija ili lek, drugi lekar i slično.

Važno je da se edukujete i učite o vašem telu i zdravlju, a neki će se edukovati uz rad. Učiti i biti zaposleni. Kombinovati znanje i praksu, dakle, ono što znate treba praktično i da primenjujete. Osobe čiji posao zavisi od putovanja i inostranstva (stranaca) mogu imati pojačane aktivnosti na ovom polju.


Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15.05.2018. do 26.05.2026.


Ako se bavite trgovinom – probajte da proširite trgovinu. Ako ste lekar – idite u inostranstvo i edukujte se. Ako vaš posao podrazumeva predavanja i seminare, verovatno će tranzitni Jupiter još više pojačati i proširiti ove aktivnosti.

Tranzitni Jupiter u Strelcu u sedmoj kući

Ovo mogu biti nove mogućnosti za partnerske odnose, kao i odnose sa drugim ljudima.

Neki mogu uploviti u bračnu luku, neki će početi novu vezu, a neki mogu proširiti svoje veze, pa imati paralelne veze. Zbog mogućnosti paralelnih veza sa Jupiterom su uvek moguće i afere.


Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć planeta pronađemo motivaciju i pređemo s reči na dela


Potrebno je da budete što više u spoljašnjem svetu, da budete društveno aktivni i da budete otvoreni prema drugim ljudima kako biste prepoznali neku povoljnu šansu.

Možda ćete biti u situaciji da jačate optimizam i entuzijazam kod drugih ljudi. Gledajte da društvene aktivnosti na koje budete odlazili budu prvenstveno takve kako biste mogli iz njih nešto da naučite. Možda ćete trošiti vreme tako što ćete se truditi da u širem okruženju i javnosti širite pravičnost i kvalitete.


Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji


Ovaj tranzit je povoljan za javno predstavljanje i prezentacije u javnosti, učestvovanje na sajmovima (posebno turizam, izdavaštvo, knjige, obrazovanje).

Tranzitni Jupiter u Strelcu u osmoj kući

Sa ovim tranzitom možete investirati u neke velike poslove i projekte.

Jupiter u osmoj kući kao da zove u neku avanturu da bi otkrili tajnu, koja bi mogla da bude oslobađajuća. U nekim slučajevima ovo mogu biti i nasledstva u slučaju nečije smrti. Možda ćete kompenzovati neke strahove putovanjima, učenjem, filozofijom ili religijom. A možda je ovo i svetlo (sreća) koje će vas pratiti dok se budete kretali kroz tunele i lavirinte.


Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život


Ako je Jupiter u nepovoljnim aspektima, možete iskusiti i gubitke (posebno, novčane) zbog preterivanja, opuštenijeg stava i samoprecenjivanja. Putovanja mogu nekada biti opasna, kao što mogu doneti i dramatična iskustva.

Ovde se proširuje zanimanje za seks ili za seksualne avanture. Ako budete hrabriji i prihvatate nova iskustva, možete lakše doći do otkrivanja nekih tajni, skrivenih znanja, kao i suštinskih pitanja. Naglasak je na dubokim stvarima, bilo da govorimo o umu ili emocijama kroz koje ćete širiti vidike i dobijati odgovore.


Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Saturnu u Jarcu, od 19.12.2017. do 23.03.2020.


Međutim, ovo je proces kada do isceljenja i pročišćenja možete  doći ako dovoljno verujete u dobro i ako pozitivno razmišljate.

Tranzitni Jupiter u Strelcu u devetoj kući

Ovde su dobri izgledi za putovanja, inostranstvo, vize i iseljenja. Pojačava se potreba za daljinama, ali ne samo fizički već i mentalno. Zbog toga, ovaj tranzit treba iskoristiti i za učenje ili obrazovanje.


Pročitajte i ovo: Merkur u Biku, zanesenjak ili prevrtljivac


Možemo reći da sve što idemo dalje, bilo fizički ili mentalno, kao da ispunjavamo neku misiju. Mnogo toga se otvara – ideje, vizije, oči, ruke, ali i koferi, putevi, gradovi, univerziteti. Neke osobe u ovom periodu mogu sresti svog učitelja ili gurua. Ovo je dobar period za školovanje ili studiranje u inostranstvu.


Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista


Čovek treba da se pokrene i ode daleko da bi se osećao pozitivno i dobro. Možda neko ko se nalazi daleko i živi u inostranstvu može da vam odgovori na neko važno pitanje, ali i pomogne. Ako se zaputite u avanturu putovanja možda ćete sresti nekog ko može da reši i vaše materijalne probleme. U svakom slučaju, ovo treba biti potraga za učenjem, znanjem, knjigama i učiteljima. Što dalje to bolje.


Pročitajte i ovo: Godišnji horoskop RIBE 2018


Tranzitni Jupiter u Strelcu u desetoj kući

Za vreme ovog tranzita možete imati podršku, pomoć ili protekciju od osoba koje imaju autoritet.

Da biste što bolje iskoristili ovaj tranzit, potrebno je da istaknete znanje, intelektualnost, moral i vrline. Naglasak je na svim oblastima životne strukture.


Pročitajte i ovo: Kako da najbolje iskoristimo Uran i njegove aspekte


Možete dobiti posao koji volite ili posao koji će vas na neki način osloboditi. Možda ste do sada radili jedan posao, ali dolazi do promene posla u kojem vidite nove i bolje izglede za budućnost.

Ovo je period u kojem biste mogli da imate protekciju od šefova i nadređenih, pa ga iskoristite za bolju platu, lakše radno mesto i sl. Nekada društvene veze mogu biti od pomoći da se penjete više, pa se poboljšava položaj i status. Simbolika Jupitera (novac, znanje, putovanja, inostranstvo) utiču na karijeru i položaj.


Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu ASC/DSC u horoskopu


Neke osobe će dobiti veću mogućnost izbora ili će imati nekoliko ili više opcija da biraju.

Jupiter u Strelcu u jedanaestoj kući

Možda bi trebalo dati prednost prijateljima koji žive u inostranstvu, koji imaju znanje, pa i novac.

Nekada vas prijatelji zovu u posetu, a onda pakujete kofere i putujete po svetu. Međutim, putovati ovde znači i sticati nove prijatelje.


Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi


Pojačava se potreba da uradite neka dobra dela ne samo za prijatelje već i za društvo. Zbog toga, za vreme ovog tranzita postajete deo ove ili one grupe, udruženja, kluba. Na takvim mestima imate priliku da stičete nove prijatelje i dalje da proširujete znanje, ideje i pogled na život.


Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka


Ako se budete uklopili bolje u društvo i društvenu sredinu imaćete i veće šanse da iskoristite Jupitera na povoljan način. Ovaj tranzit je povezan sa učestvovanjem u grupnim aktivnostima, kako biste se lakše i uklopili u svet kao celinu.

Jupiter u Strelcu u dvanaestoj kući

Ovaj tranzit izgleda kao poziv da otputujete i na kraj sveta, kako biste se sreli sa pozitivnom stranom života. Dakle, pitanje je koliko smo hrabri za ovakve korake?

Međutim, sa ovim tranzitom radost se nalazi i u samoći. Zbog toga, Jupiter u dvanaestoj kući je dobar sa istraživanje, duhovna interesovanja ili približavanje veri. Da bi čovek znao i shvatio, samoća postaje uslov ili odlazak na kraj sveta.


Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec, najmoćnija manifestacija nesvesnog


Ako je nešto bilo izgubljeno u prethodnom periodu, u ovom periodu može da bude vraćeno. Ovo su i putovanja kao hodočašća, putevi vere i obilasci manastira. Ova faza je povoljna za unutrašnji razvoj. Možda ćete izgubiti osećaj za jasan pravac, ali ovo je prilika da se uhvatite sa neuhvatljivim stvarima.


Pročitajte i ovo: Strelac, neodoljivi šarmer zodijaka


Ovo je faza koja podrazumeva pripremu (učenje, duhovnost, teme u kojima se osećate i nesigurno), jer je potrebno da se pripremite za novi ciklus, koji predstoji kada tranzitni Jupiter iz dvanaeste kuće pređe u prvu kuću.