Saturn u znaku pokazuje oblast u kojoj osoba nikada ne oseća dovoljno samopouzdanja, čak i ako spolja uverava u suprotno.

To su oblasti u kojima se uče najvažnije lekcije o sopstvenom životu, ali i oblasti gde je potrebno pomagati drugima, u situacijama u kojima i sami imamo probleme i nevolje.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovo su oblasti testiranja u praksi. Kompleksi Saturna su raznoliki, ali oni imaju zajedničko poreklo, a to je nesigurnost u sebe i prepreke da čovek vidi i radi ono što je zaista potrebno.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Saturn u Ovnu

Ovo može biti teška pozicija za Saturna. Često se čini da je nemoguće dalje živeti sa postojećim sistemom životnih vrednosti i stavova. Duboko ga pogađaju i uzbuđuju egzistencijalne slike sveta i zato ga prisiljavaju nešto da promeni.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Međutim, ovo se dešava čestim razbijanjem uspostavljene pozicije života. Promišlja se o starim vrednostima, ali prisutna je i određena agresivna sila da se uvedu nove vrednosti. Ako ne postoji svesnost o potrebi za aktivacijom novog, može doći do ozbiljnih nevolja.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Na nižem nivou, ovo može biti osoba koja je potpuno depresivna, sa negativnim sistemom vrednosti, jer je uverena da bilo koji posao u praksi ne može uspeti.

Saturn u Biku

Ovde postoje sumnje u sopstvene vrednosti, sa čestim pojavljivanjem pitanja: „Da li sam u stanju da uradim nešto vredno u praktičnom životu?“

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Ne odgovara se rečima, već delima!

Kompleks se nalazi u sakrivenom strahu da će odgovor biti negativan.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Ovo predstavlja i jak osećaj dužnosti, ali koji se pokušava ostvariti na uzak i pravolinijski način. To je ta tvrdoglavost Saturna u Biku, specifična za ovaj položaj. Potrebno je tragati za pravilnijim razumevanjem i fleksibilnijim izvršavanjem svojih dužnosti.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Ne treba razmišljati o nesavršenosti u poslu, već prihvatiti da su služba i posao nužni i potrebni za egzistenciju i opstanak.

Saturn u Blizancima

Ovo je suočavanje sa problemima u nesporazumevanju među ljudima. Testovi ove osobe i svega onoga što radi u praksi idu prvenstevno kroz tumačenje njegovih životnih poteškoća i postupaka, kao i procenu njegovih vlastitih mentalnih potencijala i interpretacija.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Zbog toga, veoma je verovatno da će se plašiti i izbegavati mentalne procene, ali u isto vreme, uz mogućnost usavršavanja u njima, naći će ključeve za širenje svesti u celini.

Saturn je uvek poziv da se suočimo sa strahovima, a u ovom slučaju to je poziv da se prevaziđe dogmatizam mentalne percepcije. Da li će osoba prihvatiti ovaj izazov ili neće, zavisiće od nje same.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Ovde postoji problem: „Kada se nešto važno, a možda i opasno, počne događati meni i oko mene, ja to ne mogu pravilno shvatiti.“

Saturn u Raku

Izgleda da u ovom znaku čežnja i patnja postaju veoma važna osećanja. Saturn ovde zadaje testove i situacije kako bi se prevazišao emocionalni dogmatizam, kao i emocionalne blokade i krutost.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Osoba je vrlo ranjiva, pa čak ide do toga „neka me povredi!“. Prisutni su mnogobrojni mehanizmi odbrane od kompleksa inferiornosti.

Ispoljava se emocionalna nesigurnost u mnogim situacijama, posebno u onim koje se odnose na privatnu i emotivnu stranu života. Zbog toga, ovo je tipičan osećaj: „Bojim se.“

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Ovo su putevi koji mogu biti prepuni emocionalnih izazova, patnje i žrtve. Međutim, to je jedini put unutrašnjeg razvoja i prevazilaženja unutrašnjih i emocionalnih strahova.

Saturn u Lavu

Ovo je rođeni egocentričar, čak i sam pad zahteva posebnu scenu i dizajn. Ponekad bol starih rana povećava mogućnost hroničnih bolesti. Saturn ovde uči na koji način i kako da se dominira.

Pročitajte i ovo: Senka u seksualnosti

U najgorem slučaju, teškoće su u kreativnom izražavanju, pa je onda teže i ostvariti sebe. Kreativne snage su velike, ali potrebno je pronaći put do njihove primene. Postoji mogućnost da osoba ostane „obećavajuća“, bez obzira na mnogo talenata koje ima.

Pročitajte i ovo: Kako se rešiti tenzije u vratu i ramenima?

Ako ste pokopali svoje talente, onda nemojte sprečavati druge da se ostvaruju i otvaraju. Saturn u Lavu testira po pitanjima nezavisnosti, ponosa, ličnih ambicija, izdržljivosti i razumevanja problema kreativnosti.

Saturn u Devici

On je izuzetno pedantan i kritičan prema svemu na svetu. Pod određenim uslovima ovde rastu pravi fanatici rada i askete koji vole spartanske uslove. Međutim, daje se previše važnosti sitnicama i detaljima, a svaka sitnica dovodi čak i do besmislenosti života.

Pročitajte i ovo: Doviđenja prošlosti, dobar dan živote

Za Saturna u Devici nema ništa beznačajno i sve može biti korisno!

Ovde se postavljaju testovi za pitanja dužnosti, strpljenja, poniznosti i praktičnog rada. Plan Saturna u Devici je sticanje radnih i profesionalnih veština.

Pročitajte i ovo: Reči su te što nas svlače, ćutanje samo uz suze dobro ide

Jedini put je izabrati istovremeno put rada, njegovog razumevanja i svesno ispunjavanje zadataka koji su mu dodeljeni.

„Bojim se da će me besmisleni prljavi haos slomiti.“

Saturn u Vagi

Ovo je zakon uzroka i posledice, dok se testovi zadaju da bi se što bolje razumelo kako sarađivati sa drugima da bi se nešto uradilo. Saradnja mora da se nastavi i održava kako bi se postigao cilj.

Pročitajte i ovo: Tamo gde je bes uvek postoji bol

Ovo je moguće samo uz pošten odnos, kao i pravila i obaveze koje uključuju sve (obe) strane.

Vezanost za određenu formu i oblik često nameće otisak u odnosima sa drugima. Potreban je potpuni razvoj zajedno sa partnerom, inače, dolazi do razočarenja. Neharmonično okruženje može ga slomiti.

Pročitajte i ovo: Zašto je važno da provodimo vreme sami sa sobom

Ključevi neba se nalaze kod Saturna u Vagi.

Testiranje se koristi kroz one situacije, okolnosti i ljude kako bi mogli pogledati iste događaje iz različitih uglova posmatranja.

„Za razvoj mi je potreban skladan ambijent, a ako sam u neharmoničnom okruženju, osećam neku vrstu inferiornosti.“

Saturn u Škorpiji

Reklo bi se – da bi se izbrisala negativna iskustva iz prošlosti, potreban je buldožer. Ovo je sposobnost šetnje nekoliko desetina kilometra sa teškim tovarom na leđima.

Pročitajte i ovo: Kako da završimo nezavršemo u bivšoj ljubavi i otvorimo vrata novom odnosu

Teškoća leži u činjenici da se unutrašnja životinja ne može umiriti i nastavlja da bude izuzetno hirovita, lukava, snažna i teško razumljiva. Zbog toga, ovo mogu biti napadi ljubomore, bljeskovi pohlepe, emocionalno nezadovoljstvo i sve ovo za osobu predstavlja skup opasnih tajni, koje su pokrivene mrežom kompleksa.

Pročitajte i ovo: Emocionalni ekvivalenti bolesti

Dobro bi bilo istražiti ove svoje tajne tako što će se baviti problemima i pomaganjem drugih. Tako može shvatiti nešto o sebi.

„Moja biologija i fiziologija stalno truju moje raspoloženje.“

Saturn u Strelcu

Ovde osoba prolazi praktične testove, rešavajući probleme prevođenja svojih osećanja u materijal za reči i razmišljanje. Svaka osoba je verovatno naišla na situaciju u kojoj je preplavljena emocijama i zbog toga oseća da bi trebalo nešto da kaže i da to izrazi, ali ne može. Međutim, ova situacija je tipična za Saturna u Strelcu, mada nije uvek tako očigledno i otvoreno izražena.

Pročitajte i ovo: Nađi snage da se izvučeš iz svoje slomljenosti

Osećajući to, on traži mentalne načine, a ponekad i razvija neki svoj jezik kako bi izrazio svoja osećanja, ali mu nedostaje i jedno i drugo.

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Saturn u Strelcu ima mnogo toga da kaže svetu i njegove reči neće biti prazne – potrebno je, međutim, da ih on pronađe i iščupa onu gustu koru mentalnih klišea, a to nije lako. Može biti veoma zanimljivo razgovarati sa ovom osobom, posebno u zrelom dobu.

„Koliko je teško izraziti suštinu na stranom jeziku.“

Saturn u Jarcu

Ovde Saturn čuje glas budućnosti u cilju planiranja, ali istovremeno razume i sadašnjost. Ovo su praktični testovi koji čekaju osobu dok planira budućnost i povezuje je sa sadašnjošću i prošlošću.

Pročitajte i ovo: Tranfer i kontratransfer

Kružne, teže i planinske staze vode do cilja. Međutim, može da se dogoditi tamo ni da ne stignete.

Planiranje, strategija i razrada daju znanje o životu i njegovim mogućim iznenađenjima. Na nižem nivou, ovo je dogmatizam u praktičnom razmišljanju i skriveni iracionalni strah od budućnosti.

Pročitajte i ovo: Šta da radiš kad sretneš ljubav svog života u pogrešno vreme

„Koliko je teško planirati budućnost, a istovremeno osećati strah od nje.“

Saturn u Vodoliji

Neko je negde rekao da ne vidi nikakvog smisla u istoriji, ali još uvek ni ne tvrdi da ona ne postoji. Ovo je tipično za ovaj položaj Saturna.

Pročitajte i ovo: Prava procena donosi pravi odnos prema partnerskoj vezi

Ovo je put od popularne mudrosti, pa do istinskih mudraca. Osoba je sposobna da donese vredne zaključke iz svog života, ali standardne i klasične tehnike ne prolaze ili dovode do loših i tužnih rezultata. Potrebno je tražiti vlastite i originalne puteve duž neprohodnih puteva, kamenih tobogana i nezaštićenih prolaza.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

Dobro je započeti kritikovanjem i primedbama upućenim društvenim dešavanjima i procesima, što nije baš prijatna aktivnost.

Saturn u Ribama

On je već izgubio svoj ljudski oblik, ali još uvek nije stekao ni anđeoski oblik. Skriva se od sveta, pa i od samog sebe.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Ovde se u praksi proverava da li njegove temeljne vrednosti podržavaju njegovu misiju. Da li Saturn jača ili potkopava ideal?

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

Saturn u Ribama zahteva tešku potragu za putem koji vodi prema sebi i sopstvenim dubinama. Na nižem nivou, zahteva od drugih mnogo više nego od sebe. Testovi se postavljaju da bi se napravile zamke, koje mogu pomoći unutrašnjem razvoju.

„Šta mogu reći Bogu?“