Neptun kreće retrogradno u petak, 25. juna sa 23°11′ Riba i biće retrogradan sve do 01. decembra 2021. godine, kada direktan hod započinje sa 20°24′ Riba.

Neptun, kao viša oktava Venere, promoviše formiranje mističnog sveta, delujući na najsuptilnijem nivou. Neptun ide ukorak sa umetnošću, posebno sa muzikom i poezijom, dok omogućava mašti da završi ono što donosi bljesak Urana.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

On određuje u čoveku stepen njegove osetljivosti, kao i sposobnost ili potrebu da se žrtvuje.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Međutim, retrogradni Neptun može uzrokovati veliku preosetljivost, kao i depresiju. Neptun voli da se prepusti čudnim okolnostima, pa da zaluta u maglovitim predelima i da uđe u svet fantazije i snova. Neophodno je da mu se u ovakvim aktivnostim potpuno ne prepustite, posebno za vreme retrogradnog hoda.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Jupiteru

U suprotnom, donosi probleme, jer ćete izfantazirati ljubav, zalutati u prostoru i vremenu, varati sebe i druge, pa i izdati svoje snove, tako što ćete se udaljiti od onog što vas istinski zanima.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Možete imati onaj osećaj magle u glavi, pa na primer, sedite na poslovnom ili ljubavnom sastanku, gde je potrebno razmotriti neka važna pitanja, ali u tom trenutku „ostajete“ bez važnih činjenica. Zbog toga, počinje da vas preplavljuje tuga i konfuzija.

Važno je da ne ispuštate kompas iz ruke i da balansirate između Zemlje i neba, jer ako izgubite kompas, izgubićete i poverenje u sopstvena osećanja. Dakle, ostanite u stvarnom svetu, dok posmatrate zvezde na nebu.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Obratite pažnju na kontakte i odnose koji vas iscrpljuju, truju i oduzimaju poslednji atom energije, jer dobro bi bilo da za vreme retrogradnog Neptuna, ovakve kontakte prekinete.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir sa ružom

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Budite pažljivi sa uzimanjem lekova, sedativa, opasnih kombinacija tableta, kao i sa konzumiranjem alkohola, opijata i ostalih sredstava ovisnosti.

Mutne vode Neptuna postaju još mutnije kada je ova planeta u retrogradnom hodu i lakše postajemo zavisni uključujući i ljubav, drugu osobu ili druge ljude, kao i razne okolnosti.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Retrogradna faza Neptuna na prvom mestu izaziva probleme i nevolje na podsvesnom nivou. Pojačava se anksioznost, želja da se ostane u izolaciji, potpuno odvojeno od spoljašnjeg sveta, kao i dezorijentacija svesti.

Tokom ovog perioda, ne donosite prevremene zaključke i odluke, jer mnogo toga lako postaje iluzija. Svet postaje ispunjen tajnim neprijateljima, kompleksima inferiornosti, kajanjima, samookrivljavanjem i ranjivošću.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku, senzualnost i zadovoljstvo kroz sva čula

Neke osobe lakše plivaju strujama retrogradnog Neptuna, jer koriste ovu fazu za istraživanje, umetničko izražavanje, duhovnost i meditaciju (popularno u današnje vreme), tehnike emocionalnog isceljivanja, pa i opuštanje ili odmaranje. Možemo pomoći sebi samo ako smo spremni za duboko otkrivanje i neko mistično iskustvo.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Kuća u horoskopu kojom tranzitira retrogradni Neptun u Ribama može doneti probleme.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.