Kao što znamo, retrogradni procesi nas pozivaju da se okrenemo ka unutra, kako bismo bolje razumeli šta se dešava na putu kojim koračamo.

Zbog toga, moramo se bolje povezati sa tom unutrašnjom energijom. Da bismo razumeli retrogradni proces Urana u Biku, moramo shvatiti šta znači Uran u ovom znaku, a to je ovde rigidnost njegove energije. To znači nefleksibilnost, krutost i uporna istrajnost u identičnom ponašanju.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Zbog prirode Urana, ovo stvara neku vrstu sukoba, koji nam ne dopušta da shvatimo kako treba da delujemo i radimo neke stvari.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Uran je planeta promene, revolucije i slobode. On je otpadnik koji želi da demolira proverene i održavane tradicije. On je pobunjenik, ali njegova uloga jeste i da uzdigne čovečanstvo.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Bik je teško mesto za Urana, jer je ovaj znak povezan sa baštinom i tradicijom. To je znak koji podržava samo ono što je već dokazano i provereno i koji je metodičan u svakom svom pristupu. Međutim, sve to Uran nije!

Bik se suprotstavlja promenama sa tvrdoglavom upornošću da bi održao rutinu. Zbog toga, saradnja između Urana i Bika može biti vrlo teška, a posebno kada je Uran retrogradan. Uran će morati da nauči da usmerava svoju energiju, dok će Bik morati da nauči da drži otvoren um i prihvata razne inovacije.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Ali, sada se postavlja pitanje šta da radimo sa retrogradnim Uranom?

Ovo je vreme kada se treba povući kako bismo mogli da uvidimo gde smo bili kada smo mogli da krenemo napred, a što je bilo uslovljeno prihvatanjem promene.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

To su uglavnom unutrašnje promene i unutrašnje (retro) revolucije (Uran), koje mogu i da pomognu u povezivanju sa potrebnom energijom Urana u Biku.

Manifestacije mogu biti višestruke. Neki mogu biti preplavljeni strahovima zbog promena koje su već incirali ili zbog promena koje je potrebno napraviti. Ovakvo stanje ispunjava čoveka velikom napetošću i može da ga baca u teške brige zbog konflikta između onoga što nalaže razum i onoga što želi da uradi.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Može se nailaziti na one uporne i tvrde prepreke, koje uzrokuju svaki oblik kašnjenja i odlaganja u projektima i planovima gde ste uložili energiju.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Napetost koja se stvara za vreme retrogradnog Urana, može potpuno da eksplodira u momentu kada ova planeta bude krenula direktno. Međutim, ova „eksplozija“ najčešće pokreće vrlo važne promene. U svakom slučaju, promene će se vrlo teško kontrolisati.

Ne zaboravimo da Uran nosi bunt i pobunu, ali u retrogradnom hodu, umesto da se ispoljava prema spolja, ispoljavaće se unutar nas i prema nama samima. To je ta unutrašnja revolucija, koja pomaže da se razbiju stari obrasci, koji nisu dobri za dalji napredak. Ovi stari obrasci su uglavnom povezani sa pitanjima vezano za novac, materijalne vrednosti, egzistenciju, lepotu, estetiku, pa i fizičko telo.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Akcenat je na pravljenju finansijskog plana da bismo bolje vrednovali i trošili novac. Ako prethodne investicije i finansijski planovi nisu zadovoljavali, onda je vreme da se tu nešto menja. Finansije mogu biti nestabilne i mogu propasti pod uticajem ovog retrogradnog tranzita, ali samo radi bolje obnove.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Naravno, retrogradni Uran ima potencijal da deluje i na naš ljubavni i seksualni život. Možemo reći da će biti napeto, ali sa zaokretom. To znači da ćemo pokušati da oživimo stari plamen i pomešamo ga sa nekim novim.

Kuća u natalnom horoskopu, kroz koju će se odvijati ovaj retrogradni tranzit Urana, omogućiće vam da otkrijete u kom ćete sektoru života osećati potrebu da kroz neku promenu potvrdite svoju ličnost i svoje ukuse.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Neki će morati da preispitaju svoju potpunu zaokupljenost ka materijalističkim tendencijama i ispitati one trenutke kada je sebičnost bila iznad duše i tela. Tu su potrebne promene.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Preispitati mogućnosti kako postati deo progresivnog društva (Uran) koje je nosioc novih i modernijih ideja, tehnologije i tehnike vezane za posao i rad.

Za vreme retrogradnog Urana u Biku dolazi do naglašavanja suprotnosti ove planete i znaka, koje muče čoveka i uvlače ga u unutrašnju borbu. Ali, sada se moraju preispitati putevi, koji omogućavaju nezavisnije i slobodnije delovanje kako bismo postali produktivniji u radu. Zato, za vreme ovog retrogradnog procesa, moguće je steći duhovne vrednosti i proširiti duhovne horizonte.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseci – fenomen karmičke povezanosti

Potrebno je steći sposobnost da se izborite za ono što je novo i progresivno, bez obzira na to što su prethodne navike i dalje snažne. Retrogradni Uran nagoveštava duže periode oluje i udara.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Iznenada počinje preispitivanje napuštenih i nezavršenih poslova, da bismo se prisetili svojih starih i nerealizovanih ideja, koje su duboko ukorenjene u prošlosti i ostale u podsvesti. Za vreme retrogradnog Urana ovo, ipak, izlazi na videlo.

Vrši se preispitivanje postupaka u pogledu zaštite slobode i nezavisnosti, ali sa retrogradnim Uranom, možete osetiti i nedostatak slobode i prostora. Zbog toga, raste unutrašnja napetost, koja se manifestuje izražavanjem nezadovoljstva i pobunjeništvom.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Ima jedna čileanska poslovica koja može da ide uz ovaj tekst, a to je da kada su koreni duboki, nemojte se plašiti vetra.