Retrogradni Uran počinje 20. avgusta 2021. godine na 14° Bika i završava 19. januara 2022. godine na 10° Bika.

Retrogradni Uran je generalno povezan sa unutrašnjim promenama kao odgovorom na spoljne promene u vašem životu. Uran retrogradno u 2021. donosi uzbuđenje, inicijativu, radoznalost i osećaj avanture.

Više detalja o retrogradnom Uranu 2021. prati neke opšte informacije o retrogradnom Uranu u tranzitu. Informacije o retrogradnom Uranu u natalnoj karti mogu se pronaći na kraju ovog članka.

Retrogradni tranzitni Uran

Retrogradni Uran je redovan ciklus koji traje 155 dana svake godine u kojem se planeta kreće za četiri stepena unazad kroz zodijak.

Ovo je vreme unutrašnjih promena kao odgovor na spoljne promene u vašem životu. Svaki tranzit koji Uran izvrši u vašoj natalnoj karti daće više detalja o vrsti promene i područjima života na koja to utiče.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Možda ste očekivali veliku promenu u svom životu ili pokušali da pokrenete promenu, ali ništa se nije dogodilo. U ovom slučaju, tranzitni retrogradni Uran će izazvati unutrašnje promene u stavu ili ponašanju koje su neophodne da bi se omogućila željena promena.

Često promene koje tražite su da dozvolite sebi više lične slobode.

U svakom slučaju, retrogradan Uran vam omogućava da interno obradite stvari pre nego što manifestujete spoljnu promenu kada Uran postane direktan.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Druga mogućnost je da ste bili ometajući i buntovni pokušavajući da nametnete radikalne promene. Bez obzira na to da li je vaša revolucija zasnovana na neznanju ili nevinosti mladosti, retrogradnost Urana doneće veću samosvest i uvid u greške vaših puteva. Trebalo bi da usledi period manje haotičnih unutrašnjih promena.

 Retrogradni Uran 2021

Uran kreće retrogradnim hodom 20. avgusta 2021. godine sa 14°47′ Bika. U skladu sa aktuelnom astrološkom postavkom planeta, konjukcija Merkura i Marsa čini skladan aspekt trigona prema Uranu.

Retrogradnost urana završava se 19. januara 2022. godine na 10°49′ Bika.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Planetarni aspekti retrogradnog Urana

Merkurov trigon Urana otvara vaš um prema novim mogućnostima. Donosi radoznalost, inventivnost, fleksibilnost, intuiciju i povećanu svesnost. Ovo vam omogućava da iskoristite uzbudljive promene, nove informacije i neočekivane mogućnosti. Promene će biti lako napraviti, lako im se prilagoditi i ne bi trebalo da izazivaju uznemirenost ili haos.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Ovo je dobro vreme za sklapanje novih prijateljstava. Mogući su slučajni susreti sa ekscentričnim ljudima ili onima koji vam mogu učiniti život zanimljivijim i stimulativnijim.

Verovatno će doći do povećanja komunikacije putem interneta. Ovo bi bilo dobro vreme za pokretanje sopstvene web stranice ili za učenje veština povezanih sa računarima, tehnologijom, naukom ili okultnim predmetima, poput astrologije.

Ovo je, takođe, dobar trenutak za promenu zastarelih uverenja, negativnog ponašanja i loših navika.

Marsov trigon Urana daje potrebu da se dožive nova iskustva, aktivnosti, osećanja i odnosi.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Trebalo bi da budete spremniji da izrazite svoje strastvene želje i oslobodite se svih prethodnih ograničenja ili dosadnih rutina. Možete verovati svojim instinktima i biti sigurni u preuzimanje rizika.

Ovo je dobro vreme za pokretanje novih projekata hrabrom inicijativom.

Vaš seksualni nagon i fizička privlačnost takođe bi trebalo da uživaju u jačanju. Ovo će odgovarati vašoj povećanoj želji za uzbuđenjem i seksom.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Dakle, pronalaženje voljnog partnera trebalo bi da dođe relativno lako. Ako već imate partnera, povećana otvorenost će dovesti do velikog uživanja i stimulacije kroz eksperimentisanje.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Merkur u konjunkciji sa Marsom povećava mentalnu aktivnost. Donosi brzo razmišljanje, oštar jezik i brze reflekse. Ova konjunkcija sama po sebi može dovesti do agresije, štetnih reči i svađa. Ali trigon do Urana usmerava vašu mentalnu energiju u uzbuđenje, inicijativu, radoznalost i osećaj avanture.

Pročitajte i ovo: JUPITER KVADRAT URAN, snažna potreba za oslobađanjem od tradicije i rutine

Retrogradni Natalni Uran

Retrogradni natalni Uran zajednički je za 40% ljudi, isto kao i ostale, takozvane, spoljne planete, Neptun i Pluton. Stoga se ne smatra značajnim ili kritičnim kao retrogradna unutrašnja planeta (lične planete, kao što su Merkur, Venera, Mars).

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Na primer, retrogradna Venera pogađa samo 7% populacije.

Ali retrogradno kretanje zaista utiče na Uran i njegovo delovanje na ličnom i mundanom nivou. Čini se da otežava obuzdavanje nestalnih i impulsivnih nagona Urana. To bi se moglo pokazati kao naglost, rastrzanost ili uznemirujuća priroda.

Pročitajte i ovo: MERKUR U KONJUNKCIJI SA URANOM, genijalne ideje i oštra intuicija

Retrogradno kretanje takođe može internalizovati razornu, električnu energiju Urana, što može dovesti do pojačane nervne napetosti, anksioznosti, grčeva, neurotičnog ponašanja ili brzih promena ličnosti.

Uran je u najboljem slučaju intuitivan, genijalan i originalan.

Zdrav Uran je ekscentričan, ali prijatan u samoizražavanju. Ali retrogradan Uran teško biva sam bez nanošenja nevolje sebi ili drugima.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA URAN, uvek korak ispred svog vremena

Retrogradni Uran takođe može imati neku vezu sa autizmom i Aspergerovim sindromom.

Karmička priroda retrogradnog kretanja sugeriše da se osećate drugačije ili odsečeni od drugih zbog događaja u prošlim životima. Pobunjenička aktivnost mogla bi dovesti do etikete „izdajnika“. Možda ste iz bilo kog razloga izbačeni iz svoje zajednice zato što ste previše različiti ili čudni.

Pogrešno ponašanje ili nepouzdanost mogli su vam uzrokovati probleme u mnogim inkarnacijama.

U ovom životu događaji i problemi u vezi nastaviće da pojačavaju vaše specifične retrogradne izazove sa Uranom. Cilj je biti sam, a ne uznemiravati stvari ili druge kakve jesu.

Termini retrogradnosti Urana

  • 11. avgust 2019. do 10. januara 2020. – od 06°35′ do 02°39′ Bika
  • 15. avgust 2020. do14. januara 2021. – od 10°41′ do 06°43′ Bika
  • 20. avgust 2021. do 19. januara 2022. – od 14°47′ do 10°49′ Bika