Potpuno pomračenje Meseca očekuje nas 21. januara 2019. godine!

Ovo pomračenje će se pojaviti na 0 stepeni 52 minuta Lava i biće vidljivo širom Evrope, Afrike, i naročito iz obe Amerike. Početak pomračenja je u 03h36’, kraj u 08.48 sati, dok će maksimalno pomračenje biti u 06h12’.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovaj put nećemo videti samo potpuno pomračenje Meseca, jer će ovaj fenomen pratiti još jedan astronomski događaj – Super Mesec. To znači da će Mesec biti u perigeju čineći ga najbliže Zemlji u 2019.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Veći uticaj ima će na fiksne znakove (Bik, Lav, Škorpija i Vodolija), a posebno na početne stepene ovih znakova. Takođe, i oni koji imaju lične planete od 28-30 stepeni kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac).

Pročitajte i ovo: Ne očekujem ništa od ove godine, očekuje ona od mene

Suočeni sa rezultatima akcija i odluka iz prošlosti, imaćemo mogućnost da ih ispravimo, preoblikujemo, počnemo ispočetka ili pređemo na neko potpuno novo poglavlje života.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019

Možemo osetiti da su određeni ciklusi ispunjeni i zaključeni, ali, takođe, moramo se odreći određenih situacija u kojima više ne rastemo. Ovo može biti manje ili više bolan proces.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Fiksni znaci (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija) su oni koji imaju najveće poteškoće u odustajanju od navika koje se sada moraju promeniti. Ovo se odnosi na svaki nivo, od dnevne ishrane, zdravlja, ličnih odnosa, pa do posla i profesije.

Polaritet Lav-Vodila uključuje i balansira sve što je lično (Lav) i sve što nije lično (Vodolija). Energija Lava je kreativna, izražajna i podstiče individulani ego koji raste, dok Vodolija upravlja grupama i društvom.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kad stvari krenu nizbrdo

Ovo je vreme (na globalnom nivou) društvenih nemira, revolucionarnih aktivnosti, protesta koji mogu dovesti do promena usmeravajući društvene procese u novom smeru. Ali, ovo je vreme i kada kriza postaje prilika.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Potrebno je izvući korisne zaključke, kao i važna iskustva iz prošlih situacija. Ne treba se zadržavati na starim mestima.

Mesečevo pomračenje koje se javlja neposredno nakon Solarnog pomračenja, utiče najviše na područje osećanja i ličnog života. Izbegavajte prepirke i svađe i ne potežite za negativnim emocijama, jer to je jedini način da održite mir.

Pročitajte i ovo: Nezdrava doza infantilnosti u vezi

Mogu se intenzivirati neslaganja sa drugima, kao što možete osetiti više iritacije prema određenim osobama. Budite oprezni, jer pomračenje Meseca čini naše emocije oštrijim i intenzivnijim.

Pročitajte i ovo: Pokušaji bega u lažnu slobodu koji uništavaju vezu

Ovo će biti složeno pomračenje koje donosi mnogo uzbuđenja. Ovaj put blizu dana pomračenja mogu se otkriti mnoge tajne, čuti neočekivane vesti i menjati planovi.

Stari i nagomilani problemi mogu dostići vrhunac, čak i šest meseci nakon pomračenja. Rešenje može doći kao rezultat teškog konflikta ili neočekivanog zaokreta događaja.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o nesanici

Možda bi bilo dobro da na dan pomračenja pronađemo vremena da budemo više sami. Ovo će nam pomoći da razumemo sebe i smirimo strahove i anksioznosti tokom ovog teškog perioda. Pre pomračenja, napravite neku listu ciljeva, koje želite da uradite do sledećeg pomračenja.

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

Veoma je važno da se u ovaj period uđe sa mirom i harmonijom, pa se zato preporučuje da se pomirite ili izmirite sa osobama sa kojima ste u svađi. U suprotnom, sve ovo može preći u još veće konflikte i neprijateljstva.

Potrebno je ponovo da razmislite o odnosima sa najbližima i voljenima. Kakve probleme imate? Kako ih rešiti? Šta je dovelo do toga? Podržite i pomozite osobama oko sebe, posebno onima sa kojima ste blisko povezani.

Pročitajte i ovo: RIBE godišnji horoskop 2019

Mesec kontroliše sferu ličnih i privatnih odnosa, ali kada se dešava pomračenje, onda najčešće počinju problemi. Pojavljuju se poteškoće u rešavanju privatnih pitanja. Zbog toga, odložite pregovore ili bar nemojte podleći provokacijama.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

Neki od nas će se morati suočiti sa totalnom promenom, drugi će preoblikovati ono što već rade, dok je mogućnost da se sve vrati kao što je bilo ranije, najmanje moguća.

Tokom pomračenja Meseca naše emocije mogu biti vrlo promenljive i nesređene, dok se osećamo zbunjeno, nostalgično i pesimistično. Ono što procenjujemo neće biti najtačnije i nećemo imati potpune informacije.

Pročitajte i ovo: Zašto su visoko inteligentni ljudi često nesrećni?

Pomračenje Meseca u Lavu može biti uzrok pobuna, protesta, kao i ozbiljnih društvenih nemira. Individulano, unutrašnji nered može dovesti do problema u odnosima. U nekim slučajevima pojačana potreba za nezavisnošću može naškoditi statusu, položaju i karijeri.