U subotu, 11. avgusta 2018. godine, ujutro tačno u 9.58 sati, imaćemo pomračenje Sunca, na 18 stepeni Lava, koje će biti vidljivo u severnoj Evropi, severoističnoj Aziji, kao i na severu Severne Amerike i Antartiku.

Biće, ipak, delimično, jer senka Meseca neće potpuno prikrivati Sunce.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Da li se prošlost budi?

Sunce i Mesec u spajanju sa retrogradnim Merkurom u Lavu ukazuju na mogućnost vraćanja starih problema ili problema iz prošlosti. Međutim, kreativna energija Lava, može biti i od pomoći da bi se prevazišle neizvesnosti, ali pod uslovom ako se udaljimo od ega i sebičnosti.

Mogu se vratiti i neki stari kontakti, pa i stare ljubavi, a možete se isto tako vratiti i nekom projektu koji ste napustili, jer u tom trenutku niste bili dovoljno kreativni ili niste dovoljno verovali u sebe i svoje sposobnosti.

S obzirom na to da će Sunce, Mesec i retrogradni Merkur biti i pod uticajem nepovoljnog aspekta sa Jupiterom u Škorpiji, kvadrata, dolazi do preterivanja i pogrešnog procenjivanja, što može biti uzrok mnogih problema.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Preporučljivo je da budemo oprezniji i pažljiviji, a takođe su mogući problemi u saobraćaju, transportu, zvaničnim sastancima i pravnim pitanjima. Ne radite ništa važno, bez poznavanja svih činjenica. Proverite sve što čujete, jer informacije možda nisu tačne i pouzdane. Pitajte, bez stida, sve ono što vam nije jasno.

Pročitajte i ovo: Pluton u kućama natalnog horoskopa

Eklipse uvek daju i nove mogućnosti, za promenu, i mogu stimulisati oblast života u kojoj je prisutan zastoj. Zato, možemo videti nešto novo u našim života ili možemo uvideti neke potpuno nove aspekte u onome što je već prisutno.

Pomračenje Sunca u Lavu najviše će osetiti osobe koje su rođene u Lavu, Vodoliji, Škorpiji i Biku ili imaju natalne planete u ovim znacima od 14 – 24 stepeni. Uticaj će se osetiti  i do šest meseci nakon pomračenja.

Pročitajte i ovo: Kada prestaju zaljubljenost i ljubav

Bik

Promene u vezi sa porodicom, finansijama i ličnom svojinom. Dobro je da se bavite pitanjima popravke i uređenja kuće ili stambenog prostora. Mogu biti i promene u komunikaciji sa najdražima. S obzirom da će u vreme pomračenja vaš vladar Venera biti u aspektu sa Marsom i Saturnom očekujte nova iskustva, ali i promene u vezama i partnerskim odnosima.

Pročitajte i ovo: Danijela Stojanović – Seks počinje pre samog seksa

Lav

Promene u životnom stilu, profesionalnim planovima, izgledu i ponašanju. Moraćete da napustite neke stare modele ponašanja u korist novih kreativnih pristupa i nekih novih ciljeva. Možda bi trebalo i da razmislite o menjanju načina izražavanja u komunikaciji i stavovima. Znate ono, da uvedete neki „novi jezik“.

Pročitajte i ovo: Analiza uporednog horoskopa Anđeline Džoli i Breda Pita

Škorpija

Promene će uticati na sferu karijere i rada. Možete promeniti dosadašnji posao, pa i biti, na neki način, promovisani. Biće potrebno i da promenite nešto u svom životu, kako biste lakše realizovali ciljeve. Pomračenje će se desiti za vreme retrogradnog hoda vašeg vladara, koji će biti povezan sa Venerom, pa će biti potrebno rešavanja i određenih, problematičnih, ljubavnih pitanja.

Pročitajte i ovo: Sve što bi trebalo da znate o libidu

Vodolija

Najznačajnija pitanja ticaće se partnerskih odnosa. Nešto ćete morati promeniti u svom odnosu sa voljenom osobom ili partnerom. Dakle, fokus će biti na partnerskim vezama. Vaš vladar Saturn za vreme pomračenja biće u retrogradnom hodu, što može usporavati željene promene, posebno u sferi statusa, profesije i karijere.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz Škorpiju, po kućama natalnog horoskopa

Pomračenje Sunca u znaku Lava stavlja fokus na teme koje su povezane sa ličnim ambicijama, planovima, putovanjima, hobijima, zabavom, pa i slobodnim vremenom.

U ovom trenutku imamo nekoliko retrogradnih planeta i zbog toga možda nećemo dovoljno i lako razumeti probleme i prepreke na koje ćemo nailaziti. Svako pomračenje predstavlja mogućnost za neku promenu, međutim sada to može biti i frustrirajuće, jer Lav, kao fiksni znak, nije toliko otvoren za promene.

Pročitajte i ovo: Najbolje filmske seksi scene

Bilo bi dobro da utvrdite svoje lične planove i programe. Lav je povezan sa kreativnošću, ali uslov je da budete hrabriji, kako biste mogli doći do neke kreativne ideje koju biste onda mogli da iskoristite.

Pomračenje u znaku Lava utiče na prirodu izazivajući suše, požare i vatru, ali i ostale elementarne nepogode. Ugled poznatih i vodećih ličnosti može biti ugrožen, kao i njihovi životi.

Pročitajte i ovo: Sa kojim delovima sebe se susrećete u bliskim odnosima

Na ličnom planu, povećan je rizik od kardiovaskularnih oboljenja, hipertenzije, problema sa kičmom, kao opasnosti od opekotina. Ovo su i nezgode zbog pojačanog ponosa, nadmenosti i superiornosti.

Ovan

Pojačana želja, ali i mogućnosti da razvijete svoju individulanost. Zbog toga možete menjati posao, ali neki pripadnici vašeg znaka mogu iskoristiti određene povoljnosti i u poslu koji rade.

Pročitajte i ovo: Kako da ga napališ u trenutku

Blizanci

Možete promeniti okolinu i bliže okruženje. Biće i kraćih ili malih izleta u ljubavnom životu. Imaćete mogućnost da poboljšate svoje kvalifikacije kroz učenje i obrazovanje.

Rak

Za očekivati su promene u oblasti finansija, tako da ćete biti u mogućnosti da primetite promene u vezi sa stabilnošću i materijalnim blagostanjem. Ovo su i mogućnosti da pronađete nove izvore zarade ili da poboljšate stare.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, jahač na duge staze

Devica

Obratite pažnju na unutrašnji svet, jer tamo možete pronaći važne odgovore, a onda se pojaviti i nove ideje. Biće važno da razumete svoja osećanja, kao i osećanja partnera. Razmislite o nekoj promeni u svakodnevnom okruženju.

Vaga

Imaćete priliku da prepoznate ideje koje mogu biti uspešne, ali isto tako, i da prepoznate ideje koje mogu biti neuspešne. Imaćete mogućnost da promenite svoje okruženje. Prilike za nove poznanike i napuštanje starih i nepotrebnih veza.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o klitorisu

Strelac

Uticaj je na putovanja, inostranstvo, obrazovanje i gde se očekuju određene ispravke i promene. Mogućnost poslovanja sa inostranstvom, kao i komunikacija sa ljudima koji su u inostranstvu. Budite dobro naoružani informacijama i činjenicama kod donošenja važnih odluka.

Jarac

Moćićete da prevaziđete neke stare probleme koji su se vremenom nagomilavali. Budite što mudriji, jer će te na taj način moći da se nosite sa svakom situacijom. Mogućnost finansijskog dobitka ili priliva novca.

Pročitajte i ovo: Razlozi zbog kojih žene ne vole oralni seks

Ribe

Uticaj će biti u sferi zdravlja i rada. Nekim pripadnicima vašeg znaka mogu se vratiti stari zdravstveni problemi, ali imaće i šansu konačno da se oslobode ovakvih problema. Mogućnost da na poslu budete mnogo efiksniji, nego što su to navikli od vas.