Nakon skoro četiri meseca u kojima ste osećali da ste možda stali u mnogim aspektima svoga života, Saturn kreće direktno i nastavlja svoj put kroz znak Jarca.

Saturn je vladajuća planeta Jarca, tako da je u ovom trenutku njegova energija izbalansirana. Ali, samo ako ste uspeli u prethodnom periodu retrogradnog Saturna da naučite šta je bilo najpotrebnije, jer znamo da je ova planeta baš ona, koja nam ostavlja duboke lekcije i koje nas uče da bolje vrednujemo i razumemo život.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

U ovom trenutku treba preuzeti odgovornost i obavezu da se suočimo sa svim onim što smo u retrogradnom periodu ove planete razmatrali. Moramo napustiti svoje strahove i one stvari koje nas ograničavaju.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Vreme je da počnete da pregovarte ili da se aktivirate na poljima gde ste bili paralizovani i gde ste osećali stagnaciju. Sada, direktnim kretanjem Saturna, moguće je iskoračiti i krenuti dalje bez otpora. Nikada nije kasno da se postavi novi cilj.

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Ako ste predhodno bili posvećeni nekom cilju, sada možete videti jasnije znakove napretka. Ono što je mesecima bilo zaglavljeno može početi da se odglavljuje i stavi u pokret.

Da biste maksimalno iskoristili ovu energiju, proverite da li ste od stopala do glave, u skladu sa onim što želite da postignete. Odaberite svoj način života, ali postavite i poštujte pravila igre.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Prema tradiciji, svaka planeta koja započne svoje direktno kretanje, pogotovo u svojoj „drugoj sezoni“, ukazaće na obnavljanje aktivnosti i ponovo pokretanje u pozitivnom smislu. Saturn će ostati u Jarcu do 23. marta 2020.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseci – fenomen karmičke povezanosti

Direktan Saturn u Jarcu najavljuje nove prilike kako biste bolje razmislili o svojim planovima, projektima i onome šta bi trebalo da uradite. Ne možete se držati stvari koje vam nisu bile korisne. Važno je da postanete svesni šta radite kako bi to moglo poslužiti za dalji rast i napredak u vašem životu.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

„Postoje važne lekcije koje slede, a koje moram naučiti, posebno o pitanjima moći, kontrole, novca, odgovornosti i profesionalnog života.“

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Ovo su teme za rad sa direktinim Saturnom u Jarcu:

  • Odgovornost i posvećenost
  • Više se povezivati sa stvarnošću
  • Prepoznavati sopstvene granice
  • Odbaciti stvari koje nam ne čine dobro
  • Fokusirati se na profesionalne ciljeve
  • Osnažiti talente i sposobnosti

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Pokušajte da stavite na sto stvari koje su važne kako biste poboljšali svoje planove. Imate odgovornost da postignete ono što ste zacrtali, samo morate imati više vere u sebe, a znate već koliko je to za Saturna u Jarcu teško.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Isto tako, biće potrebno dobro da procenjujete sve što ima veze sa vašom vitalnom energijom, sa onim što vas inspiriše, pokreće i motiviše.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

Saturn će se u direktnom hodu poravnati sa osom Mesečevih čvorova (Rak – Jarac) i ovo je veoma važno!

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Kako bi moglo da se manifestuje ovo poravanjane?

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Osobe iz naše prošlosti mogu se vratiti u naš život sa nekom važnom porukom ili lekcijom. Konačno bismo mogli razbiti neke obrasce i ponašanje koje smo ponavljali. Mogli bismo otkriti nove načine suočavanja sa nečim što će se razlikovati od načina sa kojima smo postupali u prošlosti.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Od nas će se tražiti da preuzmemo odgovornost za svoje postupke, ali na neki novi način. Možda ćemo otkriti da rešenja koja su radila u prošlosti više neće funkcionisati. Vrata iz prošlosti bi se mogla zatvoriti ili bismo mogli imati osećaj zatvaranja kada su u pitanju prošli događaji.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Možda ćemo biti pozvani da isprobamo nešto novo ili da napustimo zonu komfora. Mogli bismo upoznati nekoga ili posetiti neko značajno mesto iz prošlosti.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Dok se Saturn direktno kreće i poravnava sa Južnim Mesečevim čvorom, to nam može pomoći da se oslobodimo strahova i prošlosti, ali i da probudimo lekcije iz naših ličnih udžbenika. Ovo je moćan trenutak, pa pazite šta se dešava oko vas i pratite tragove.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Poravnanje Saturna sa Južnim Mesečevim čvorom započinje direktnim hodom Saturna i zbog toga je ovo moćan trenutak, pa poravnajte i vi svoje račune.