Sunce povezano sa Neptunom u konjunkciji u natalu čini vas vrlo osećajnom, osetljivom i brižnom osobom.

Imate sjajnu maštu i doživljavate bogat duhovni život i život iz snova. Zbog vaše povećane osetljivosti na vibracionu energiju, postoji velika varijabilnost u načinu na koji se nosite sa takvim prilivom energije. To se može kretati od duhovnog prosvetljenja do paranoje, u zavisnosti od fiksnih zvezda i drugih aspekata ove veze.

Verovatno ćete biti nesebični i čak pokorni dok Neptun podiže vaš ego iznad sopstvenih interesa.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Vi prevazilazite primitivne potrebe i želje ega kao deo vašeg ega koji se stapa u vašu okolinu. Postajete jedno sa našim partnerom, porodicom, zajednicom, a donekle i čovečanstvom.

Vaša povezanost može doseći i dalje od ličnog, uključujući empatiju ili zajednicu sa drugim životnim oblicima i okolinom. Sa svojim egom tako golim ili izloženim, ranjivi ste na negativne energije, baš kao što su i pozitivne energije ojačani. Tu gledanje na vašu natalnu kartu u celini postaje najvažnije sa ovim aspektom više nego bilo kojim drugim.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Sa negativnim uplivom rano u životu, poput psihološkog ili fizičkog zlostavljanja, siromaštva, diskriminacije, itd., vaš ego će se zaštititi povlačenjem i skrivanjem od negativnog izvora energije. U takvim slučajevima možete se osećati usamljeno, napušteno, uplašeno ili žrtvom.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Da bi nadoknadio gubitak spoljnog unosa, vaša živopisna mašta stvorila bi alternativne stvarnosti u kojima osećate druženje, podršku, ishranu i svrhu. Možda sanjate likove koji poprimaju vlastiti oblik u duhovnom svetu.

Pročitajte i ovo: Mars opozicija Saturn, hrabro, ali ne na silu!

Kasnije, ovo može dovesti do nesposobnosti da se osoba nosi sa stvarnošću, sanjarenja, izbegavanja odgovornosti, laganja, zloupotrebe supstanci ili mentalnih bolesti.

Praznina se može ispuniti kreativnim samoizražavanjem u stvarnom svetu, kao što su religija, film, muzika, umetnost, poezija, drama i igra uloga.

Pozitivan izraz ovog Sunčevog konjunkta Neptuna prirodno će doći sa dobrim asocijacijama fiksnih zvezda ili drugim korisnim aspektima.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Okretanje ranog negativnog uslovljavanja podrazumeva polako, ali sigurno iskoračivanje iz vašeg mehura ili sigurnosnog pokrivača da biste se ponovo pridružili stvarnom svetu napolju. Voljena osoba od poverenja bila bi neprocenjiva u pružanju podrške i pomoći u postavljanju ciljeva.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Sposobnost da delite sebe, a da i dalje održavate zdrav ego, ključna je za suočavanje sa ovim natalnim aspektom. Morate naučiti da postavljate realne granice tako da delite taman toliko da održite zdrave odnose, ali dovoljno da održite svoje potrebe. Cilj je samopouzdanje, vitalnost i osećaj svrhe.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Prevelika granica će dovesti do gornjih primera povučenog deteta. Nedovoljno granica može dovesti do toga da vas preplave negativne energije, gubitak vitalnosti i bolest. Biti sebičan i istovremeno brižan, biće zahtevan zadatak.

Sunce u konjunkciji sa Neptunom u tranzitu

Sunce povezano sa Neptunom u tranzitu povećava vašu osetljivost, intuiciju i empatiju.

Ako na vas više utiču misli i osećanja drugih i okoline, to može biti pozitivno ili negativno iskustvo. Rezultat zavisi od ljudi i uslova u kojima ste se našli.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Bolje bi bilo biti sam nego deliti društvo negativnih tipova koji bi vam iscrpeli energiju i ostavili da se osećate depresivno, uplašeno ili bolesno.

Budući da ste tako brižni i saosećajni, vaša dobrota će se videti kao slabost u očima prodavaca, zelenaša, dilera droge i energetskih vampira. Biće podstaknuto vaše zanimanje za duhovni svet, ali opet ste podložni lažnim prorocima i teorijama zavere.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Postavljanje granica omogućiće vam uživanje u osećaju zajedništva sa voljenima. Možda ćete imati koristi ako se pridružite ili naučite više o zaštiti životne sredine, dobrotvornim organizacijama, društveno-korisnom radu ili volonterskom / radu u zajednici i grupama. Duhovni ili okultni predmeti poput astrologije mogu se bolje razumeti pod ovim tranzitom visoke svesti.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Na prizemnijem nivou, ovo je dobro vreme za odlazak u bioskop ili beg od stvarnosti kroz roman naučne fantastike.

Iako ovaj tranzit sublimira vaš ego, ipak možete poboljšati samopoštovanje pomoću ogledala i fotoaparata. Koristite svoju pojačanu maštu da biste razradili kako.

Ovo tumačenje za tranzit Sunca u konjunkciji sa Neptunom može se primeniti i na tumačenje pomračenja Sunca i konjunkciju mladog Meseca sa Neptunom.

Poznati koji u svom natalu imaju konjunkciju Sunca i Neptuna

Louis Pasteur 0°09′, Red Skelton 0°13′, Viscount David Linley 0°16′, Roy Castle 0°18′, George Melly 0°50′, Shui-bian Chen 0°56′, Frida Kahlo 0°59′, Bill Medley 1°16′, K.D. Lang 1°17′, Buddy Holly 1°25′, Sean Connery 1°30′, Michael Douglas 1°33′, Carrie Fisher 1°39′, Harry S. Truman 2°02′, Julio Iglesias 2°15′, Susan Sarandon 2°30′, Shelley Ackerman 2°44′, Tatum O’Neal 2°57′.