Sunce naspram Urana u natalu čini vas inteligentnim, kosmopolitskim, nadasve modernim i futuristički nastrojenim, sa željom da živite život u potpunosti – ili što bi rekli, do daske.

Iako možete biti samouvereni, ekscentrični i kontroverzni, takođe ste vrlo privatni, nežni, obzirni i nesebični. Ali iznad svega, vi ste žestoko nezavisni i slobodoljubivi.

U ranom životu, vaša borba za nezavisnost može biti povezana sa borbom da istražite svoju jedinstvenu individualnost i ličnost.

Ova unutrašnja borba za individualizam može dovesti do temperamenta vrste nerčik, inhibicije, nervoze i anksioznosti. A ovo se često može pogoršati uznemirujućim vaspitanjem punim promena i neizvesnosti.

Iznenadne promene u životu mogu da budu borba sa kojom se treba nositi kroz život. Učenje da se prilagodite promenama pomoći će vam da se osećate manje nepovezano. U stvari, možda čak i razvijete talenat za nametanje reda u haosu.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

Tvrdoglavost i jaka potreba da radite stvari na svoj način mogu dovesti do buntovništva, neorganizovanog života i problema sa autoritetima. Što vam se više govori šta da radite, ograničeno ili disciplinovano, veća je verovatnoća da ćete se pobuniti, zauzeti suprotno mišljenje ili učiniti suprotno od onoga što vam je rečeno.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Vaša potreba za nezavisnošću i mogućnost donošenja sopstvenih odluka u svoje vreme takođe može biti u suprotnosti sa vašom željom za stabilnijim okruženjem i harmoničnim odnosima.

Biti otvoren, ekscentričan ili nagao znači da morate da se nosite sa posledicama kada vaši destruktivni impulsi eksplodiraju. Ovo može uključivati snažne reakcije ljudi koje ste uznemirili, razdvajanja i nesreće.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Možete improvizovati usput, ali definisanje i samouvereno izražavanje vaše neortodoksne individualnosti je ključno za sticanje samopouzdanja i hrabrosti. Ovaj proces je mnogo lakši uz podršku roditelja i nastavnika.

Vredni ste i verovatno ste spremni da prihvatite bilo koji posao kada ste mladi da biste napredovali. Možda volite da nastupate, ali je malo verovatno da ste egzibicionista kada niste na sceni.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Prijatelji koje steknete verovatno će takođe biti neortodoksni, neobični na neki način, ili iz različitih etničkih ili kulturnih zajednica.

Verovatno ćete razviti jaku libertarijansku crtu, nepoverenje u moć i oštar osećaj za političku i socijalnu pravdu.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Interes za aktivizam je zajednički sa ovim aspektom, posebno u vezi sa rodom, ljudskim pravima i zalaganjem za slobodu svakog pojedinca, kao i jednak značaj svakog pojedinca. Možete biti i nacionalista i revolucionar.

Sunce nasuprot Urana u tranzitu

Sunce nasuprot Urana u tranzitu daje poriv da se isprobaju novi i uzbudljivi načini da se živi život punim plućima.

Tražite slobodu da radite stvari na svoj način i najverovatnije ćete se odupreti da vam se kaže šta da radite. Borba za nezavisnost može biti povezana sa borbom da istražite i izrazite svoju jedinstvenu individualnost i ličnost.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA URAN, uvek korak ispred svog vremena

Možda ćete očekivati nešto novo na horizontu ili se osećate nervozno. Mogući su iznenadne promene i neočekivani susreti i događaji zbog kojih se osećate uznemireno i uzdrmano.

Učenje da se prilagodite promenama pomoći će vam da se osećate manje rastrzano. Ako budete otvoreni, mogu se pojaviti uzbudljive prilike iz bilo kojih promena koje nude bolji put napred.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Bolje je da se ne odupirete nagonu za novim i neobičnim, ili buntovnim i promenljivim uslovima. U suprotnom, ova električna i spontana energija može izbeći kontroli i delovati na destruktivan način, kao što je manji udes.

Neobično ponašanje ili radikalno lice kod nekoga ko vam je blizak takođe može izazvati anksioznost. Svađe ili razdvajanje mogu biti rezultat nestrpljivosti ili nespremnosti da se prilagodite promenama.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Sada je moguće da neko novi može ući u vaš život, izazvati haos, a zatim otići jednako brzo kao što je došao. Oni mogu izgledati neobično ili nedozvoljeno (zabranjena ljubav?!) kao odgovor van karaktera.

Ako ne dozvolite da vaš ego prevlada nad vama, verovatno će postojati nešto što vam se ne sviđa kod njih, što će zapravo biti deo vašeg ponašanja koje treba promeniti.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Ovo tumačenje za Sunce nasuprot Urana u tranzitu može se pročitati i za pomračenje Sunca i Mlad Mesec nasuprot Uranu.

Poznati sa opozicijom Sunca i Urana u natalu

Loretta Swit 0°00′, Geena Davis 0°09′, Bob Downe 0°09′, Sissy Spacek 0°09′, Adair Lara 0°15′, Frank Capra 0°17′, Moses Annenberg 0°19′, Françoise Rosay 0°23′, Sukarno 0°24′, Milton Black 0°27′, Prince Hisahito 0°31′, Malcolm Young 0°32′, James Spader 0°46′, Louis XV 0°58′, Ewan Mcgregor 1°09′, John D. Rockerfeller Jr. 1°09′, Steve Earle 1°12′, Vince Vaughn 1°16′, Billy Connolly 1°24′, Tom Conti 1°25′, Marco Vassi 1°56′, Caroline, Princess of Hanover 1°56′, Dennis Wilson 1°57′, Paul Léautaud 1°57′.