Natalno Sunce naspram Marsa čini vas strastvenom i takmičarskom osobom.

Ispunjeni ste vrelom, blistavom energijom koja mora imati siguran i konstruktivan izlaz. Bez izražavanja ove vrele energije, verovatno ćete doživeti mnogo besa i drame. U ekstremnim slučajevima, takva zatvorena energija može dovesti do eksplozivnog besa i fizičkog bola.

Šta god da pronađete, bilo kreativno, sportsko, seksualno ili profesionalno, verovatno će uključiti nivo konkurentnosti koji je zdrav za vas. Imaćete jaku volju za uspehom kada se takmičite, što je takođe dobro.

Međutim, mogu nastati problemi ako koristite nedirektne metode za pobedu, poput varanja ili nasilja. Izuzetak su situacije opasne po život bez pravila ako ste vi ili voljena osoba ugroženi. Takvi slučajevi će biti retki osim ako se ne nađete u policiji ili vojsci. Karijere koje koriste vaš adrenalin su prikladne, ali možda ćete morati da naučite da obuzdate svoj bes.

Vaše strasti i želje mogu biti toliko jake da drugi smatraju da ste previše samopouzdani kada ih jurite. Možda niste ni svesni toga dok drugi ne reaguju na defanzivni ili egocentričan način. Verovatno ćete se uključiti u mnoge rasprave i svađe sve dok ne naučite veću svest o posledicama svojih postupaka.

Više razmišljanja o pravima i osećanjima drugih pomoći će vam da ostvarite svoje želje sa manje drame. Sublimirajte svoj ego i smanjite svoju asertivnost dobri su načini za smanjenje otpora vašim ciljevima.

Posao i politika su druge oblasti visoke konkurencije. Rad u situacijama visokog pritiska protiv protivnika će izoštriti vaše veštine i dovesti do ličnog razvoja. Vrlo brzo ćete iz iskustva naučiti da su taktika i strpljenje od vitalnog značaja za prevazilaženje naduvanog ega ili brzopletosti.

Iskorištavanje vaših jakih strasti i seksualnosti je od suštinskog značaja za održavanje zdravih odnosa. Na putu da ublažite svoju rasplamsanu seksualnu energiju, možda ćete morati da se nosite sa ljubomorom, osvetom ili rizičnim situacijama.

Tranzit Sunca nasuprot Marsu

Sunce nasuprot Marsa u tranzitu povećava vašu asertivnost u postizanju vaših najjačih želja. Konkurencija je ključna reč jer ste primorani da se borite za svoja prava ili svoje želje. Ovaj tranzit zahteva strpljenje, taktiku i suptilniji pristup. Vaš instinkt će biti da uđete sa svim oružjem u plamenu, ali ovaj pristup će doneti samo povećan otpor i protivljenje.

Iako ćete možda morati da ublažite svoj ego i nivo agresije, ipak morate biti direktni u potvrđivanju sebe. Prikrivene taktike poput prevara ili pasivno-agresivnosti neće raditi za vas. Kao što će vam svađa i ljutnja drugih dati do znanja da stvarima pristupate na pogrešan način, tako će biti povećana razdražljivost, ljutnja ili ljubomora sa vaše strane.

Takođe je verovatno da će drugi pokušati da se afirmišu nad vama, posebno ako ste tihi ili pokorni tip. Bilo da preuzimate inicijativu ili reagujete na napad na vaš ego, najverovatnije će se to odigrati u vašim najbližim vezama. Takmičenje može uključivati šefa, kolegu ili muškarca, ako ne i ljubavnika.

Seksualna napetost može biti prvi znak povećanja konkurentnosti u vezi. Ključ za rešavanje bilo kakvih svađa ili sukoba izazvanih Suncem naspram Marsa u tranzitu je dobro da budete otvoreni i iskreni u vezi sa svojim čvrstim željama. Ovo će barem razbistriti vazduh i smanjiti verovatnoću da situacija eskalira do opasnog nivoa.

Izbegavajte rizikovanje i prenagljeno ponašanje. Obavezno izrazite ovu vruću energiju bezbedno kada dođe do svađa. Seksualna aktivnost, vežbanje, sport i naporan fizički rad su drugi načini za kanalisanje ove energije i izbegavanje njenog nakupljanja u telu.

Ova interpretacija za tranzit Sunca naspram Marsa može se pročitati i za pomračenje Sunca i Mlad Mesec nasuprot Marsu.