Sunce u kvadratu sa Saturnom u natalnom horoskopu predstavlja testove i izazove koji se moraju prevazići da bi se napredovalo u životu.

Ovaj aspekt može rano u životu izazvati poteškoće sa samopoštovanjem kao rezultat kritika ljudi, posebno autoriteta poput vašeg oca.

Možda ste prestrogi prema sebi. Kao rezultat, možda ste preterano samokritični i patite od niskog samopoštovanja. Ako sebe prestrogo prosuđujete, to će činiti i drugi ljudi, pojačavajući ovu negativnost.

Rane teške lekcije učinile su da brzo odrastete i postanete bolji u stvarima sa kojima ste se borili. Kao i većina aspekata Saturna, i ovaj postaje sve bolji sa godinama.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Možda ste kasno cvetali, ali odlučno i istrajno nastojite da prevaziđete bilo kakve neuspehe i postanete majstor samodiscipline, postignuća i odgovornosti.

Poznati sa Suncem u kvadratu sa Saturnom u natalnom horoskopu

Oprah Winfrey (0°03′) zasigurno je započela život sa mnogim teškim izazovima, bila je vanbračno dete i praktično napuštena, silovana i zlostavljana što je naravno dovelo do doživotnih nesigurnosti.

Pročitajte i ovo: SUNCE SEKSTIL PLUTON, magična privlačnost i velika dostignuća

Astrolog Zane Stein (0°16′) suočio se sa nekim ličnim iskušenjima zbog kojih je svoju decu podizao kao samohrani roditelj. Uz svu ovu dodatnu odgovornost, ipak je uspeo da postane veoma cenjeni astrolog sa mnogim trajnim dostignućima i ostane upisan kao pionir u proučavanju Hirona i asteroida.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Salvador Dali (0°26′) imao je strašne Saturnovske odgovornosti koje su mu postavili roditelji. Ime je dobio po svom starijem bratu koji je umro kao beba, a roditelji su ga primoravali da nosi njegovu odeću kao podsetnik da nikada neće zameniti mrtvog brata.

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

Džejson Aleksander (0°38′) je u mladosti imao mnogo poteškoća, rekao je da se „kao dete uvek plašio da ga veća deca ne bi pogodili ili ponizili ili zapravo pretukli“. To je preokrenuo koristeći komediju kao odbrambeni mehanizam što je dovelo do njegovog velikog priznanja.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Među ostale poznate koji imaju ovaj aspekt u natalu spadaju Antonio Salieri 0°05′, Kelly Lee Phipps 0°06′, Robert Graves 0°07′, Azaria Chamberlain 0°11′, Brenda Frazier 0°19′ John Derek 0°21′, George Harrison 0°26′, Jane Fonda 0°27′, Josephine Ford 0°35′, Leon Blum 1°02′, Helmut Kohl 1°09′, Carole King 1°09’, Divine 1°10′, Evelin Vaugh 1°17′, Iggy Pop 1°31′, Aleksandar Fleming 1°35′, Hugo Chavez 1°42′, Benny Hill 1°56′, Charles Manson 1°56′, James Madison 2°02′, Jimmy Hoffa 2°10′, Dick Cheney ​​2°28′.

Sunce u kvadratu sa Saturnom u tranzitu

Sunce u kvadratu sa Saturnom u tranzitu predstavlja testove i izazove koji mogu dovesti do pesimizma, pa čak i depresije.

Vaš ego može patiti jer je tako teško doći do svog cilja i postići svoje ciljeve. Možda se osećate ograničenim ili opterećenim određenim dužnostima i odgovornostima.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Ovo je test vašeg karaktera. Morate težiti da sada ispunite svoje odgovornosti ili će vas one sustići na daljem putu, u prevodu, kad-tad.

Ne bi trebalo da očekujete da ćete se osećati opušteno ili budete srećno raspoloženi zbog pritiska zbog vremenskih ograničenja ili drugih važnih dužnosti kod kuće, u školi ili na poslu.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Da biste dovršili zadati zadatak, vaše potrebe moraju biti smeštene u pozadinu.

Verovatno je da ćete biti izloženi pritisku onoga kome je potreban posao, a to može biti šef, vaš otac ili neki drugi autoritet.

Usput vam neće olakšati dajući kritiku, odbijanjem ili čak zlostavljanjem.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Sada treba da pokažete strpljenje, odlučnost i snažnu radnu etiku. Problem je u tome što ćete uz tako težak osećaj odgovornosti i ograničenja poželeti da poništite sistem i izbegnete svoje odgovornosti.

Kao što je gore pomenuto, izbegavanje odgovornosti u kasnijoj fazi može dovesti do ozbiljnih komplikacija. Iako možete pokušati da ignorišete posledice, vaša podsvest ili unutrašnji glas će se setiti i pružiti vam vrlo nesređen i zabrinut osećaj.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Što duže odlažete obaveze i odgovornosti, problem će postati gori.

Možete opravdano osećati da ste do sada naporno radili i možda ćete doživeti odbijanje, izolaciju, tugu, malodušnost i lošu sreću.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Što se pre bacite na težak posao i obavite ga, to će vam se pre vratiti samopouzdanje. Iako verovatno nećete dobiti mnogo na putu pohvale ili priznanja, prevazići ćete glavni kamen spoticanja i dosegnuti zadovoljstvo. Tako ćete imati bolju startnu poziciju sledeći put kada se suočite sa bilo kakvom preprekom.

Ukratko, ovaj aspekt mogao bi se opisati narodnom izrekom – što me ne ubije, ojača me.