Sunčev kvadrat Plutona u natalu ima uznemirujući efekat na lične odnose zbog vaše intenzivne prirode.

Ego konflikti su verovatni zato što volite da kontrolišete situacije. Kada se osećate kao da nemate kontrolu, vaš nivo uznemirenosti raste što dovodi do toga da se drugi osećaju ugroženim.

Najčešće ćete voditi ove borbe za kontrolu sa drugim moćnim ljudima i autoritetima.

Postizanje harmonije u odnosima zahteva veliku transformaciju vašeg ponašanja. Ali neprestane bitke koje doživljavate samo su ono što vas tera da evoluirate na viši nivo svesti.

Vrlo je teško, ali možete naučiti da pustite neke stvari, a da ne morate da istražujete, kontrolišete i dominirate.

Do ove transformacije u opušteniji stav morate iskusiti neke krize ili putovanja u podzemlje, tamniju stranu života i svoje ličnosti.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

Fascinacija ili strah od mraka, smrti ili gubitak kontrole samo su neka područja koja možete dodirnuti. Živeći tajne tabue sa svojim seksualnim životom, okultno ili zavisnost mogu vas izložiti opasnosti, ali će dodati vaše životno iskustvo i unaprediti transformaciju.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Žrtvovanje osećaja da morate da kontrolišete druge i situacije mogu da budu ponovno rođenje za vas, a vaskrsenje iz dubine bola i patnje atribut je teških aspekata Sunca-Plutona.

Pročitajte i ovo: Venera trigon Pluton, duboka i snažna osećanja, strastvena romansa

Ali ne morate žrtvovati uspeh u životu. Možete usmeriti svoj intenzitet u odlučnost i naporan rad. Biti ambiciozan, a ostati manje zabrinut zbog konkurencije, zapravo će dovesti do pozicije moći i autoriteta, što je ono što u početku stvara probleme.

Sunce kvadrat Pluton u tranzitu

Sunce kvadrat Pluton u tranzitu povećava vašu potrebu da imate kontrolu, ali takođe može dovesti do sukoba ega sa drugim moćnim ljudima ili autoritetima.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Kriza ili sukob sa nekim stvara intenzivno iskustvo koje može dovesti do ekstremnog ili destruktivnog ponašanja. Takvi izazovi mogu vas naterati da uđete u ćorsokak u kojem morate ili da branite svoj stav ili da napravite veliku promenu.

Intenzivno iskustvo izazvaće duboko zakopana psihološka pitanja koja uključuju strah od smrti ili gubitka kontrole, zlostavljanje, mučenje ili progon.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Ovi duboko ukorenjeni strahovi mogu čak biti povezani sa prošlim životom, ili se odnose na novije sukobe sa mračnom stranom života, poput zavisnosti, duhovne rastrzanosti ili silovanja.

Kada steknete svest o razlozima zbog kojih osećate da vam je potrebno da imate kontrolu, možete evoluirati na viši nivo i pustiti stvari da se slegnu, opustiti se i osećati manje ugroženo.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Ova transformacija je poput ponovnog rođenja i ostaviće vam veći osećaj unutrašnje moći. Tada svoj intenzitet možete usmeriti u uspeh kroz ambicije i naporan rad.

Ovo tumačenje za kvadrat Sunca i Plutona u tranzitu može se pročitati i za pomračenje Sunca i kvadrat Plutona sa Mesecom.

Termini egzaktnog aspekta:

# 16. april 2021
# 17. oktobar 2021
# 18. april 2022
# 19. oktobar 2022

Poznati sa aspektom kvadrata Sunca i Plutona u natalu

John Frawley 0°02′, Barbra Streisand 0°05′, Sally Field 0°08′, John Cleese 0°09′, Maya Angelou 0°11′, Robert Schumann 0°15′, Dirk Bogarde 0°19′, Moses Annenberg 0°22′, Ricky Martin 0°23′, Steffi Graf 0°28′, Thomas Watt Hamilton 0°29′, William Wordsworth 0°30′, Omar Sharif 0°34′, Pat Nixon 0°35′, Peter Finch 0°39′, Gerardus Mercator 0°50′, Debra Winger 0°54′, Joanna Lumley 1°07′, Josef Mengele 1°09′, Julian Amery 1°25, Leonardo da Vinci 1°26′, Jean Henri Fabre 1°28′, Proclus 1º32′.