Sunce u konjunkciji sa Marsom u natalu čini vas energičnim, herojskim, hrabrim, žestokim i neustrašivim. Vi ste ratoborni i militaristički nastrojeni, sa dobrim organizacionim veštinama i sposobnošću liderstva. Međutim, takođe možete biti prkosni, netolerantni, previše samouvereni, okrutni i osvetoljubivi.

Vi ste strastveni u potvrđivanju svog identiteta. Borićete se po svaku cenu da budete svoji. Vaš instinkt je da pazite na broj jedan, ali ste odlični u hitnim slučajevima, sa fokusom, brzim impulsom i vremenom reakcije.

Veoma seksualni, trebalo bi da uživate u osvajanju. Ovaj aspekt daje neverovatnu energiju i inicijativu, ali izdržljivost možda nije vaša snaga. Mars je sirov, neukroćen, drzak, smeo, a ponekad i vulgaran.

Kreativna vatra Sunca u kombinaciji sa snažnom brzinom Marsa i dalje vas čini poletnim i ambicioznim. Međutim, možda nećete dobro reagovati na odbijanje. Ali vaše beskrajno samopotvrđivanje može izazvati strahopoštovanje i mnogo ćete postići plemenitim ciljevima.

Kada se ponašate impulsivno, postoji opasnost od nezgoda, posekotina, ogrebotina i povreda očiju, nezgoda. Moguća je i nasilna smrt. Dobro biste se snašli u poslu, politici, hirurgiji, metalnoj industriji, oružanim snagama i sprovođenju zakona.

Tranzit Sunca u konjukciji sa Marsom

Tranzit Sunca u konjunkciji sa Marsom donosi obilje energije i inicijative, koje se moraju konstruktivno sagoreti; u suprotnom može doći do štetnih posledica.

Ako bi se ova vrela energija nakupila u telu, spontano bi se oslobodila bez kontrole. Takvo oslobađanje nekontrolisane vrele energije bilo bi brzo i destruktivno, povređujući sebe ili druge. Iako manifestacija ovog tranzita može biti pozitivna ili negativna u zavisnosti od toga kako se koristi, smatram ga generalno štetnim zbog mogućnosti oštećenja.

Ako ostanete nesvesni nagomilavanja energije, to može dovesti do nesreća, agresije, izliva besa, pa čak i nasilja ili silovanja. U početku ćete primetiti nagomilavanje energije kao iritaciju, nerviranje ili nestrpljenje. U ovoj fazi ili pre toga, najbolja opcija je da se svesno primenite na pozitivan oblik aktivnosti.

Ovaj tranzit daje veliki potencijal da se topla energija transformiše u nešto konstruktivno i produktivno.

Kreativna priroda Sunca u konjunkciji Marsa može se primeniti na umetnost ili, još bolje, na skulpturu i druge kreativne aktivnosti kao što je ples. Poželjna je fizička aktivnost, ali mozak takođe može sagoreti mnogo energije. Seksualni nagon može proći kroz krov, a pravljenje beba se uklapa u ulogu i kreativno i produktivno, ali i prijatno. Svoj identitet možete izraziti fizičkim radnjama.

Visok stepen asertivnosti i inicijative je idealan za pokretanje novih projekata. Naduvani ego treba obuzdati ako radite sa drugima u ovom trenutku. Ovo, zajedno sa vašim direktnim ili naglim stavom, znači da je poželjan rad sam. Bitno je da budete svesni toga kako vas drugi doživljavaju u vašim odnosima. Oni mogu da se osećaju ugroženo ili pod dominacijom i reaguju agresijom ili zlobom. Ako osećate da se sprema svađa ili ste isprovocirani, bilo bi mudrije da se povučete da biste održali harmoniju.

Ako ste vi ili vaši najbliži ugroženi ili pod pretnjom, ovo je odličan tranzit za prelazak u napad. Vaši mišići su pripremljeni da deluju na instinkt kada se adrenalin aktivira. U borbi, ne morate da razmišljate; samo uradi.

Slavne ličnosti koje imaju Sunce u konjukciji sa Marsom u natalu

Blejk Lajvli 0°03′, Itan Koen 0°05′, Vito Đenoveze 0°05′, Vil Jang 0°05′, Kevin Smit 0°05′, Napoleon III 0°08′, Al Franken 0°09′, Metju Mening 0°10′, Džon Sil 0°11′, Džon Dejli 0°12′, Natali Mejns 0°12′, Bertran Rasel 0°16′, Kris Farli 0°16′, Met Dilon 0°18′, Džulijus Strejčer 0°19′, Vilijam Bonin 0°28′, Dejvid Bouvi 0°30′, Leo Varadkar 0°32′, Eva Peron 0°34′, Entoni Berdžes 0°43′, Vili Garson 0°45′, Džoni Vajsmiler 0 °46′, Danni DeVito 0°51′, Upton Sinclair 0°41′, Lucki Luciano 0°52′, Violette Sabo 0°52′, Richard Kleindienst 0°55′, Antonio Salieri 0°56′, Helen Duncan 1° 04′, Alberto Fudžimori 1°04′, Megan Trejnor 1°10′, Sibil Lik 1°16′, Bili Tipton 1°20′, Piter Dženings 1°25′, Kimi Grejndžer 1°27′, Mata Hari 1°46 ′, Piter Selers 1°47′, Liberače 1°48′, Ivan Grozni 1°50′.