Trenutno su Sunce i Merkur u konjunkciji, u Blizancima, ali i u kvadratu sa Neptunom u Ribama, na 16.27 stepeni (Blizanci/Ribe)!

Aspekt aktivan do 10. juna.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Stvari mogu da se komplikuju uz pogrešne zaključke i odluke, jer ovo je aspekt prevara, iluzija i konfuzije. Povedite računa o novim kontaktima i poznanstvima, kao i novim idejama koje su ugrađene u vaše planove.

Sve što kupujete, čak i svakodnevne potrepštine, dobro proveravajte. Putovanja je najbolje odložiti, jer postoji tendencija da budu neefikasna, posebno poslovna putovanja. Izbegavajte sumnjive proizvode i robu, jer postoji mogućnost trovanja hranom i lekovima.

Alkohol, cigarete, lekovi…utiču na slabljenje koncentracije. Čuvajte dokumenta, važne papire, foldere, brojeve, skripte, telefon, ključeve, knjige i poruke.

Ovo jeste aspekt koji razvija maštu, ali od mašte uzmite samo onoliko koliko zaista može biti korisno u svakodnevnom životu.

Za vreme ovog aspekta dolazi do neuspešnih pregovora. Dolazi i do smanjenosti koncentracije na praktična pitanja.

Photo by Demetrius Washington on Unsplash

Za kreativnost ovaj aspekt može biti dobar, ali svako od vas ko mora da se bavi teškim i ozbiljnim pitanjima, treba da bude oprezan. Do grešaka dolazi zbog nepažnje, mentalne iscrpljenosti, neiskrenosti i haotičnosti u mislima.

Dakle, romantično raspoloženje ne mora izostati, kao ni maštovitost, ali umanjuje se objektivnost, razumnost i poslovna pažnja. Prevelika su očekivanja, pa dolazi i do razočarenja, što istovremeno oslabljuje volju.

Ovo vreme je najbolje za meditaciju, muziku, koncerte, muzeje, ali budite oprezni u praktičnim i poslovnim pitanjima.