Saturn se kreće kroz vaš znak i u 2017. godini. Situacije i okolnosti sa kojima ćete se suočavati i dalje predstavljaju ispit zrelosti. To je test nad testovima i ispit izdržljivosti.

Važno je raditi na fokusu i ne razbacivati energiju. Možda vam izgleda da neke stvari idu sporo i traljavo, ali iskoristite takav sporiji ritam da disciplinujete svoju energiju. Neke puteve je potrebno proći koračajući nogu pred nogu i slušati tišinu oko sebe.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Tišina vas može odvesti do odgovora na neka suštinska pitanja. Ko sam? Šta sam? Gde idem? Sve što budete radili, gledajte i da tome ozbiljno prilazite. Imate šansu da se osećate kao veselo dete koje ima stotine godina iza sebe. Ne gledajte stalno gore u zvezde i nebo već malo kombinujte tako što ćete povremeno spustiti pogled i prema dole. Ipak je potrebno da se uhvatite i za nešto čvrsto, opipljivo i sigurno.

Neki pripadnici vašeg znaka još imaju šansu za odlazak u inostranstvo i preseljenje. Drugi, koji uče i studiraju, moraće se ozbiljnije uhvatiti knjige, jer godine prolaze, a neke ciljeve treba jasno definisati. Treći odbacuju rešenja vođena idejama koje ne mogu biti praktično primenjive. Četvrti će imati potrebu za jasnim i definisanim ciljevima i u partnerskim odnosima. Obično, jedni izlaze iz svojih veza, jer ne vide svrhu ostajanja, a drugi počinju sa partnerom da postavljaju temelje (brak, porodica, deca, zajednički ciljevi).

Uran iz Ovna i dalje pravi povoljan aspekt na vaš znak. Ovo je motivacija za promene, koje uz Saturna u Strelcu idu u kombinaciji sa iskustvom.

Pročitajte i ovo: OVAN – Godišnji horoskop za 2017!

Bićete mentalno inspirisani za promene sa realnom šansom da ih i realizujete. Ideje mogu biti i praktično primenjive, a da ne lutate haotičnim putevima. Takođe, prihvatite onu nužniju i odgovorniju stranu života, jer onda možete i brže da se krećete kroz okolonsti i situacije koje vas očekuju.

Iskoristite neka učenja, znanja, metode i načine sa kojima ste se već susretali u prošlosti, jer ih sada možete upotrebiti za ciljeve usmerene ka budućnosti, kao i  promene koje želite da napravite.

Jupiter, kao vladar vašeg sunčevog znaka, do kraja septembra ide znakom Vage i kroz vašu prirodnu jedanaestu kuću.

Pročitajte i ovo: BIK – Godišnji horoskop za 2017

S obzirom na to da Saturn traži profesionalnost, odgovornost i disciplinu, iskoristite povoljan aspekt sa Jupiterom u Vagi na dve stvari. Prva je posao, pogotovo ako on uključuje rad sa drugim ljudima, javnost, publiku, informacije, umetnost, politiku, klijentelu, prezentacije. Druga su partnerski odnosi.

Bez obzira na pritisak koji možete osećati zbog posla i objektivnih okolnosti u kojima se nalazite, imaćete dobru saradnju sa drugim ljudima. Neki pripadnici vašeg znaka mogu očekivati pomoć od prijatelja, partnera, poslovnih ortaka. Uopšte, primate dobru energiju iz spoljašnjeg okruženja i iskoristite ovakve mogućnosti do kraja septembra, odnosno, dok Jupiter ne pređe u Škorpiju.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI – Godišnji horoskop za 2017

Kada Jupiter pređe u Škorpiju, vreme je za povlačenje i predah, jer će se kretati kroz vašu prirodnu dvanaestu kuću. Ovo neće važiti za one pripadnike vašeg znaka, koji svoj posao i aktivnosti obavljaju u samoći, izolaciji, povlačenju, mašti,  istraživanju i sl. Ostali Strelčevi neka iskoriste poslednja četiri meseca u 2017. (kao i prvu polovinu 2018.) za neku vrstu odmora i povlačenja gde će stvoriti uslove za unutrašnje preispitivanje.

Neki od vas mogu otići u daleke prekookeanske zemlje. Mogućnost zdravstvenih problema (krv, aretrije, kukovi, butine, jetra). Povoljan period za one koji se bave medicinom, psihologijom, okultnim i ezoteričnim učenjima, spiritualnim tehnikama. Ovo će posebno biti naglašeno, jer će Jupiter u Škorpiji biti i u trigonu sa Neptunom u Ribama. Vreme da se okrenete unutrašnjem svetu i duhovnijim stvarima.

Pročitajte i ovo: RAK – Godišnji horoskop za 2017

Budite oprezni sa svakom vrstom peterivanja, jer vas to može suočiti sa kriznim i ekstremnim okolnostima. Zbog naivnosti možete biti okruženi neprijateljskom atmosferom.

Od februara do početka juna vaš vladar će se kretati retrogradno i iskoristite ovaj period za preispitivanje nekih ideja. U ovom periodu mnogo toga je usporeno, nalazi se na mrtvoj tački i kao da vas nešto gura unazad kada god pokušavate da učinite korak napred. Budite strpljivi i ne ubrzavajte ništa na silu.

Slobodnim Strelčevima se ljubav osmehuje pred kraj 2017. godine. Neki pripadnici vašeg znaka ovaj period će dočekati zrelo i ozbiljno i krenuti sa partnerom u zajednički život.

Pročitajte i ovo: LAV – Godišnji horoskop za 2017

Osamljujte se u prirodi. Osluškujte značenja koja su skrivena iza reči. Ne trošite nepotrebno energiju na potragu za dodatnim informacijama. Delujte iz sopstvene istine koja će vam pomoći da steknete sigurnost i smiren um. Budite ono što jeste, ali se i dalje povezujte sa drugim ljudima. Brižljivo razmotrite sve mogućnosti, pre nego što donesete bilo kakvu odluku.