Trenutno imamo mlad Mesec na 6°47’ Device, kao i stelijum planeta u ovom znaku (Mars, Venera, Sunce i Merkur), pa će dole navedeno biti naglašeno u narednom periodu.

Ovde smo suočeni sa majčinskom i zaštitničkom slikom, ali istovremeno strogom, koja se istovremeno odnosi na posao, službu, dužnosti i odgovornosti. Figura Device sugeriše i ideju čistoće, u smislu tačnosti i preciznosti.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovo je jedan od retkih znakova koji nije predstavljen životinjom, već ljudskom figurom, što ukazuje da preovladava razumnost nad nagonima i strastima. Klas koji drži Devica je simbol zemlje i njenih plodova, koji se mogu dobiti jedino napornim svakodnevnim radom.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Device, u natalu i tranzitu

Pripadnici Device su uglavnom razumni, realistični, praktični i uvek sa nogama na zemlji. Oni uvek daju veliku važnost iskustvu i uvek su svesni konkretnih stvari do te mere da se ponekad mogu osećati zarobljeni ili prikovani za svakodnevne dnevne stvari.

Uglavnom su introvertni, sa predispozicijama za melanholiju i pesimizam.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku, od 11. avgusta 2019. do 10. januara 2020. godine

Merkur vlada znakom Device i predstavlja logičnost, analitičnost i obdarenost snažnim kritičkim osećajem. Kaže se da imaju ličnost koja funkcioniše kao sat, jer više značaja pridavaju detaljima nego širim i većim stvarima. Vole red i tačnost i mogu imati enciklopedijsko znanje.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Da bi se suočavali sa životom, oslanjaju se na racionalnu stranu.

Device su urođeno skromne, jer su uvek svesne koliko još moraju da rastu. Za njih je skromnost veoma važna osobina, jer bez nje ne bi umele da procenjuju sebe i sagledavaju sopstvene mane.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Želja za kontrolom sprečava ih da prepuste deo posla drugima i da im veruju da će to dobro uraditi, posebno i zbog toga što teže perfeskciji. Njima nije dovoljno samo da postoje, one moraju na neki način doprineti svetu svojom egzistencijom.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Devica se retko kada opušta (Venera u nepovoljnom dostojanstvu) i uvek je u stanju pripravnosti. Što bolje kontrolišu sebe i svoje okruženje to je slabija njihova ankisoznost. Ljudi ovog znaka jesu skloni samoobmanjivanju zato što neprekidno podižu lestvicu.

Neptun i Jupiter su najlošije primljeni u znaku Device. Ove dve planete su povezane sa visokim idealima i mistikom, a ono što zanima Devicu su konkretne stvari, dnevna rutina i dnevni problemi.

Pročitajte i ovo: Mars u VII polju – interakcija sa partnerom i širim okruženjem

Venera, takođe, ne pronalazi povoljno okruženje u Devici. Planeta ljubavi i užitka ne može se dobro uskladiti sa ovim znakom, jer ona ovde uvek očekuje obaveze i odgovornost, preferirajući asketski život.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Devica ne dolazi u ovaj život da bi uživala u zadvoljstvima, već da bi radila i izvršavala svoju misiju, tako da ponekad može biti kruta. Veliki su perfekcionisti i imaju sposobnost za koncentraciju. Hladni i skeptični, veruju samo u ono što vide i na taj način lako padaju u materijalizam.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

Uprkos njihovim nesumnjivim vrlinama, nije lako živeti sa tim ljudima. Ako zloupotrebljavaju svoju energiju, mogu biti veoma sebični, proračunati i sitničavi.