Mars je ušao u Vodoliju 16. maja, ali 26. juna, sa 9°13′ Vodolije, započinje retrogradan hod u ovom znaku, koji će trajati sve do 27. avgusta. Važno je da napomenemo da se Mars na kratko vraća u znak Jarca, 13. avgusta, u kom će boraviti dve nedelje, pre nego što opet krene direktno, sa 28°36′ Jarca.

U znaku Jarca opet će krenuti direktno i ponovo se vratiti u Vodoliju, u kojoj ostaje sve do 15. novembra.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Retrogradni Mars u Vodoliji predstavlja period u kojem će biti potrebno da razmišljamo o aktivnostima i načinima pomoću kojih dolazimo do onoga šta želimo.

Dobićemo priliku da sagledamo taktiku koju imamo iz sasvim novog ugla. Biće teško nastaviti delovati u istom smeru i stilu, kako smo prevazilazili prethodne prepreke. Snaga koju budemo u ovom periodu ulagali u određene ciljeve, neće doneti očekivane rezultate, ali ovo treba što mirnije prihvatati i bez ljutnje.

Ponovo se mogu pojaviti stari konflikti, međutim, izgubiće ona strana koja ih započinje. Ljudi postaju razdražljivi i veoma napeti.

Posebno se stavlja akcenat na probleme u društvu koji lako dovode do sukoba, bunta i agresivnog delovanja. Ovo je slično kao da celo društvo sedi na tempiranoj bombi, koja svakog trenutka može da eksplodira.

Neke projekte biće teže realizovati pod uticajem retrogradnog Marsa i s obzirom na to da će prolaziti Vodolijom, to su naučni projekti, aktivnosti koje se odnose na razne grupe, humanitarne akcije, kao i lične ciljeve usmerene na status i karijeru, jer je Saturn, kao dispozitor Marsa, u znaku Jarca.

Mars olakšava kretanje napred, ali kada je u retrogradnom hodu onda je kretanje napred otežano. Ova planeta je, takođe, odgovorna za povrede, opekotine, operacije i oružije.

Retrogradni Mars u Vodoliji donosi kvarove na različitoj opremi, probleme sa električnom energijom, kvarove na vozilima, kao i probleme sa informacionom i kompjuterskom tehnikom.

Posebno bi trebalo da obrate pažnju osobe koje imaju na početku fiksnih znakova (Lav, Bik, Vodolija i Škorpija) neke od ličnih planeta. Ako retrogradni Mars bude aktivirao vašu osu čvorova, možete imati problem koji je povezan sa prošloživotnim iskustvima.

Pokušajte da napravite neku pauzu u ovom periodu, da biste sačuvali svoju životnu snagu i energiju. Nemojte ulaziti u sukobe i rizike, jer u suprotnom, imate veću mogućnost da izgubite ili padnete na “bojnom polju”. Budite oprezni u odnosima sa ljudima, jer postoji rizik od skandala, svađa i rušenja odnosa.

Međutim, za vreme retrogradnog Marsa dobro je razmišljati o promeni strategije i planu akcija. Ovo je vreme kada je potrebno da se uštedi energija. Analizirajte svoje akcije, jer ponekad je bolje izmeriti i deset puta, ali pogoditi cilj iz prvog pokušaja.

Nemojte započinjati neke nove projekte, posebno one gde se traži intelektualna aktivnost i timski rad (Mars u Vodoliji). Ne prenagljujte, jer u suprotnom rizikujete uzaludno trošenje snage i energije.

Mars u Vodoliji ima stav: “Šta želim to i radim”, ali u periodu njegove reatogradnosti, ipak gurnite ovaj stav u stranu. Retrogradni Mars u Vodolji može doneti problem zbog potpunog odbacivanja konvencija i ideološkog avanturizma, kao i zbog borbe za ličnu slobodu i nezavisnost.

Nije preporučljivo pokretanje sudskih sporova, lansiranje novih proizvoda, početak masovne reklamne kampanje. Ne počinjite projekte koji nisu predvidljivi.

Pod uticajem emocija i razočarenja, mnogi donose neefikasne odluke ili postupaju bez razmišljanja, izražavaju ljutnju, umesto da imaju konstruktivni dijalog i budu tolerantniji.

Sportisti trebaju da budu oprezniji zbog mogućnosti povreda. Ljubavnici treba da budu strpljiviji, jer je rizik prekida pojačan. Svaka vrsta agresije izaziva veću agresiju i opasniji odgovor. Nije poželjno obnoviti stari odnos, posebno ako budete osećali prvenstveno strast.

Preporučljivo je da se pažnja fokusira na unutrašnje aktivnosti, pa da se zapitate: “Gde odlazi moja energija? Na šta trošim energiju i da li je to racionalno za mene?” .

Napravite neki inventar, testiranje ili listu nedovršenih poslova. Potražite neki drugačiji pristup u postizanju ciljeva.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.