U četvrtak, 26. decembra 2019. godine, u 06:12h, dešava se prstenasto pomračenje Sunca u znaku Jarca, na 4. stepenu.

To je ujedno i mlad Mesec u Jarcu, u prirodnom X polju zodijaka.

Peđa Petrović, astrolog

Globalno, na red dolazi rešavanje statusa, karijere, reputacije, unapređenja, posao. Svako pomračenje i mlad Mesec donose završetak jedne faze u životu i početak nove. Sagledajte koje životno polje vas je mučilo u poslednjih par meseci i sa ovim pomračenjem okončajte tu agoniju.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Od jula ove godine, počela su vaša razmišljanja o promenama. Ovo je idealno vreme da završite tu lošu fazu i da započnete novu. Sama pomisao da treba nešto da prekinete, promenite i krenete napred za mnoge je teška odluka, dosta bolna, puna strahova i neizvesnosti.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Pomračenja Sunca su vrlo bitna u našim životima. U zavisnosti od položaja i aspekata planeta u natalnoj karti, mogu se videti koje su to promene i novi počeci. Kod nekog to ce biti ljubav, posao, nekretnine, izvori prihoda… a kod nekog bolesti i problemi sa zdravljem.

Foto Peđa Petrović

Pomračenje je pojam koji govori o tome da se mora nešto pomračiti, promeniti milom ili silom u roku od par meseci. Prve rezultate tih promena videćete za dve nedelje, u fazi pomračenja i punog Meseca u Raku, 10. januara 2020. godine, a konačni odgovor na sve to imaćete u junu 2020. godine, u fazi pomračenja Meseca i Sunca.

Pročitajte i ovo: Saturn u Škorpiji ili osmoj kući seksualnosti

Dobri su aspekti ovog pomračenja i srećne okolnosti najviše za znake Jarca, Bika i Device, takođe, Škorpije i Ribe.

Loši aspekti pomračenja su za Ovnove, Rakove i Vage.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Ostali znaci, takođe, osetiće pomračenje, u zavisnosti od postavke natalne karte.

Krenite u budućnost, a ružnu prošlost ostavite iza sebe.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

Na mundanom planu, pomračenje se dešava na potezu od Bliskog istoka ka Indiji, Tajlandu, Maleziji, Indoneziji, Filipinima, pa sve do severnih delova Australije. U tim krajevima sveta mogući su potresi, prirodne nepogode i nestabilnosti.