Najlošiji aspekti Venere opisuju gde će čovek imati teškoće da ispolji prirodu Venere i da bude neko ko ume da prima i daje ljubav, kao i da se raduje i uživa.

Osnovna težnja Venere je da pruži i primi ljubav.  Najlošiji aspekti koje Venera ima predstavljaju teškoće kod čoveka u ispoljavanju prirode Venere, kao i teškoće da prima i daje ljubav.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Šta je, dakle, glavni faktor ako se u horoskopu pojavi nepovoljno aspektovana Venera i šta je onda potrebno uraditi?

Pročitajte i ovo: Sloboda u vezi i zašto je brkaš sa narcisoidnošću

Za početak, uzmimo samo osnovnu prirodu Venere, a to znači Veneru koja je voljena i ljubljena i koja uživa u lepoti svakog dana, bez obzira na to da li sija Sunce, pada kiša ili duva vetar.

Pročitajte i ovo: Ne pregazi te vreme, već ono što ne uradiš za to vreme

Konkretno, čovek mora preuzeti ulogu Venere u bilo čemu i mora biti produktivan, uživati, činiti zadovoljstvo i sebi i drugima, voleti i ceniti lepotu i estetiku. Problem može nastati ako je Venera nepovoljno aspektovana, pa čovek to ne ume da radi i onda nastaju problemi u sferama života koje se odnose na Veneru.

Pročitajte i ovo: Kako da završimo nezavršemo u bivšoj ljubavi i otvorimo vrata novom odnosu

On ne doživljava partnera kao nekog ko će mu pružiti mir i zadovoljstvo, već ga doživljava kao rivala sa kojim jedva čeka da započne borbu. Pitanje je: „Šta tu može da se uradi?“ Kada postoji loš odnos između ove dve planete, potrebno je uvek poštovati ono što od vas traži Mars. Vaša snaga, u stvari, treba da bude snaga vašeg partnera. To bi značilo da je potrebno zavoleti snagu partnera tako da onda ne dolazi u sukob sa vama.

Pročitajte i ovo: Nađi snage da se izvučeš iz svoje slomljenosti

Ovde Venera mora da zavoli i prihvati snagu partnera i da ga zaljubljeno uvek posmatra kao pobednika i njenog heroja.

Kada ovo bude razumela, a to je da se stalno divi svom partneru, jer ovo je aspekt gde ona često zahteva od partnera da se divi njoj i da uvek ima dominaciju, iz čega najčešće i ide problem.

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

Ovo je slično kao da se neka strašna senka, tama ili mrak spuštaju na ljubav i sve što čovek jače i više voli, oseća veći umor i iscrpljenost. Jedini način da pronađete sebe i svrhu ovakve Venere je neka vrsta poslušnosti, pa i poniznosti kada je ljubav u pitanju, jer je ovo generalno problem onda kada osoba odbija da se povinuje pravilima Saturna.

Pročitajte i ovo: Kako muškarci manipulišu ženama

Ovde Venera treba da bude ponizna, da bude i „sluga“ da bi bila voljena, jer je ovde potrebno saviti i sebe i kičmu zbog ljubavi, jer tek onda Venera potpuno deluje iz Saturna. Onda je i ispunjena potreba da se njih dvoje razumeju samo što je bila „zakačena“ lošim odnosom ili lošim aspektom. Potrebno je da osoba iz tog ugla bude produktivna i onda da stvara ono što će postojati u vremenu, jer iz ugla Saturna ovde Venera može trajati hiljadu godina.

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

To je slično kao „Ja te volim, ali ne osećam da ti pripadam“ i zato je kod ovog aspekta prisutna promenljivost u ljubavnom životu. Trebalo bi da poštujete ono što Mesec traži od vas, da zavolite brižnost partnera koja u početku može biti i naporna, kao i njegovu potrebu za privatnošću i intimom.

Pročitajte i ovo: Šta da radiš kad sretneš ljubav svog života u pogrešno vreme

Zatim, želju da budete majka njegove dece (ženski horoskop) ili da volite i čeznete za telom svoje žene (muški horoskop) i kada ona postane majka. Da dajete i delite ono najintimnije od vas, ali i da primate ono najintimnije od partnera, a to znači ljubavlju da uđete u srž njegove (njene) duše i da zavolite sve ono što njegova duša voli.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci voleli da znaju

Tek kad to uradite, možete rešiti ovu lošu vezu između Venere i Meseca, jer ovaj aspekt i jeste problem da je prijatno i lepo dok se ne dođe do intime, kada ona onda može narušiti sklad i lepotu.

Pročitajte i ovo: Tranfer i kontratransfer

Ljubav ovde mora da bude široka kao kada bi mogli veličinu vaše ljubavi da upišete u Ginisovu knjigu rekorda, a onda iz takvog delovanja i ispuniti svoje potrebe za uživanjem, ljubavlju i zadovoljstvom.

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

Ovde Venera mora biti spremna da prihvati i avanturu, a onda iz takve okolnosti, pretvoriti avanturu u ljubav. Ona mora da zavoli slobodu u ljubavi ili potrebu partnera za slobodom, jer se kod ovog aspekta iz slobode gradi ljubav, pa se onda raduje i uživa.

Pročitajte i ovo: Kada brak ne treba spašavati

Kada nauči da gleda daleko i da vidi svoju ljubav na jednoj „vremenskoj liniji“, koja je udaljena svetlosnim godinama i da je dovoljno samo verovati u ljubav, onda će iz ugla Jupitera, sa kojim je u lošem aspektu, naći put da lako izrazi sebe. Zavoleti širenje i nagomilavanje u svakom pogledu, pa tako i u materijalnom, a onda i ne odbiti nekog ko joj može ponuditi blagostanje i luksuz, jer se ovde ljubav rađa i iz blagostanja.

I ukratko za poslednje tri planete.

Ako je Venera u lošem aspektu sa Uranom onda prihvatiti onog kome se ne zna ni kad će se pojaviti, a ni kad će nestati, jer samo uzbuđenje, napetost i tenzija mogu Veneru držati zainteresovanom i jačati intenzitet ljubavi.

Pročitajte i ovo: Toksični odnos i njegovi pokazatelji

Kada je Venera u lošem aspektu sa Neptunom – kreirati ljubav iz slabosti, omamljenosti, iz onoga što možete samo vi videti kao takvo i niko drugi.

Pročitajte i ovo: Kako narodnjaci utiču na potisnute emocije

Ako je Venera u lošem aspektu sa Plutonom prihvatiti i zavoleti njegovu (njenu) moć i dominaciju, jer možete da volite samo onog ko ima magičnu moć nad vama kao da imate osećaj da ste sve vreme hipnotisani i privučeni nevidljivom i jakom silom. Iz kriza i gubitaka jačati svoju ljubav.

Pročitajte i ovo: Prava procena donosi pravi odnos prema partnerskoj vezi

Problem kod loših aspekata Venere sa drugim planetama, nikada ne može da se reši, ako bi se bavili samo jednom ili drugom planetom, već je neophodno baviti se njihovom zajednicom.