Da li ste nekada razmišljali o tome da napor koji ulažete nije vredan ili da ne možete ništa da uradite, jer kao da se čitav univerzum ukrenuo protiv vas?

Zašto nekim ljudima neke stvari idu tako lako od ruke, a kod vas je sve tako komplikovano i teško? Možda ćete iz ovog teksta dobiti smernice i ideje, kako biste mogli najlakše i najefikasnije nešto da primenite u praksi.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pogledajte vašu prvu kuću natalne karte, jer ona govori šta bi to trebalo da uradite da bi vas svet, pa i univerzum primetio Na koji način bi trebalo da pokažete incijativu?

Na primer, želite da dobijete posao ili da rešite neki važan problem. Prva kuća će vam pokazati na šta bi trebalo u takvim situacijama da stavite akcenat i šta bi trebalo da istaknete ili naglasite.

Ako imate Merkura u prvoj kući i želite da promenite (dobijete) posao, onda stavite akcenat na znanje, školu koju imate, a možda će biti potrebno da se dodatno edukujete i obrazujete. Ili, ako hoćete nešto da prodate, potrebno je da se što više oglašavate i reklamirate, jer je sve ovo u simbolici Merkura.

Želite da privučete u zagrljaj neku osobu, a imate Veneru u prvoj kući? Pa, šta bi drugo trebalo da uradite, nego istog trenutka da naglasite zavodljivost, lepotu i šarm?! Možda imate Saturna u prvoj kući? Stavite onda akcenat na spontanost!

U slučaju da imate Devicu na vrhu prve kuće (podznak), onda je ovo preporuka univerzuma da u svemu u čemu hoćete da budete zapaženi i primećeni mora da se vidi skromnost, analitičnost i praktičnost. Tek tada dobijate šansu da vas univerzum primeti.

Ili, ako imate Raka na vrhu prve kuće, istaknite oči. Stavite akcenat na osećanja, emocije i maštu. Budite brižni i zaštitnički. Slično je i ako se u prvoj kući nađe Mesec.

Šta kažu ostale planete?

Sunce

Potrebno je da istaknete autoritet i liderstvo. Pokažite inicijativu kroz vođstvo. Što više budete delovali individualno i što više budete predstavljali sebe, kao osobu koja drži sve konce u svojim rukama, bićete više primećeni i bliži postizanju životnih ciljeva.

Merkur

Bićete primećeni ako istaknete talenat za pisanje, komunikaciju ili govorništvo. Potrebno je da pokažete šta sve umete i znate, kao i kakvim informacijama baratate i raspolažete. Preuzmite neku ulogu savetnika ili konsultatnta. Akcenat treba da bude na ovakvim sposobnostima, jer tek tada dobijate kartu od univerzuma.

Venera

Stavite akcenat na lepotu i predstavljajte se kao osoba koja pleni svojim šarmom. Osmeh je uvek važan. Pokažite inicijativu za druge ljude, partnerstva, društvene aktivnosti, socijalizaciju, umetnost i diplomatiju. Što više budete imali veza, poznanstava sa ljudima i što se više budete fokusirali na svoj izgled, imaćete i više šanse da budete primećeni i lakše ćete rešavati pitanja i probleme.

Mars

Ovde sa zabranjuje svaka vrsta odlaganja i čekanja. Zamislite da vam univerzum šalje poruku: „Ako budeš čekao, nikada nećeš stići!“ Morate da budete stalno aktivni, usmereni prema novim iskustvima i inicijator! U suprotnom, kao da ne postojite i time otežavate životne prilike. Stavite akcenat na hrabrost, brzinu i strastvenost, jer tek ćete tada biti primećeni od strane Univerzuma.

Jupiter

Potrebno je da imate ulogu nekog učitelja ili gurua. Istaknite sposobnost da dižete i podstičete druge svojim optimizmom i entuzijazmom. Morate da verujete, jer ako ne verujete, onda ni Univerzum neće verovati vama. Stavite akcenat na nove i napredne vizije, jer ako budete išli unazad ili stagnirali nećete biti primećeni. Budite naprednih i širokih shvatanja kada budte rešavate bilo šta, jer tek tada Univerzum omogućava da dođete do rešenja.

Saturn

Bićete primećeni ako pokažete strateške i organizatorske sposobnosti. Univerzum će vas primetiti ako postavite jasno svoje ciljeve. Sposobnost trpljenja i kontrola emocija postavljaće vas bliže ciljevima. Stavite akcenat na ozbiljnost i praktičnost.

Uran

Vi nemojte da budete kao drugi, već budite jedinstveni i posebni. Potrudite sa da izgledate originalno i kada je fizički izgled u pitanju. Istaknite zanimanje i interesovanje za ljude, humanizam, moderne ideje, avangardu i liberalne ideje. Pokažite da razumete budućnost, jer ako budete istakli sposobnost naslućivanja kako će biti za sto ili petsto godina, onda će i Univerzum za vas napravti mesto da lakše delujete.

Neptun

Stavite akcenat na maštu i kreativnost. Preporuka je da delujete tajno i skriveno, na primer – pseudonim. Ćutite i radite.

Pluton

Istaknite svoje magične sposobnosti i veštinu prodiranja u suštinu stvari. Budite Hari Poter!

Na primer, želite da napravite svoju stranicu i da se predstavite na internetu? Ako imate Merkura u prvoj kući, gledajte da imate što više novih i i redovnih informacija ili tekstova koji mogu biti korisni, ali i nahraniti znatiželju drugih ljudi.

Venera? Neka vam stranica bude ispunjena opuštajućim, zabavnim ili ljubavnim temama. Saturn? Samo kroz ozbiljne, pa i stručne objave možete privući pažnju i zainteresovanost.

Prema tome, shodno onome šta radite i čemu težite, nemojte zaboraviti da delujte i kroz vašu prvu kuću.