Verovatno Škorpije željno očekuju ulazak Jupitera u njihov znak, a to je 10. oktobra 2017. godine. Da li će Jupiter biti blagonaklon prema vama, zavisi od vaše natalne karte, ali i od nekoliko uslova.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Potrebno je da se oslobodite svega što je uzrok smanjene energije i zastoja. Eliminište sve ono što je za vas nekorisno. Potrebno je da ne pokazujete želju za posedovanjem prema onom u čemu uživate.

Udružite snagu sa drugima i prihvatite njihovu pomoć. Napustite posesivnost, opiranje promenama i tvrdoglavost.

Ako ispunite ove zahteve možete očekivati rast, ali na vama svojstven način, a to znači rast iz situacija u kojima se suočavate sa gubicima i krizama.

Deo tih promena je da zaboravite prošlost i da je se oslobodite. Kada se problemi preobraze, onda oni i nestaju. Zbog toga se rešite svega onoga što koči vašu energiju.

Pročitajte i ovo: OVAN – Godišnji horoskop za 2017

U januaru mesecu vladar vašeg sunčevog znaka prolazi kroz vašu prirodnu petu  kuću. Skloni ste da sakrivate osećanja, ali u ovom periodu nećete moći sakriti osetljivost. Ona se prenosi i na vaše bliske i intimne odnose. Budite oprezni sa alkoholom, tabletama i drogama. Potreba za povlačenjem u privatnost i intimu. Iskoristite ovakvu situaciju da biste radili nešto kreativno, jer ćete u suprotnom biti podložni unutrašnjoj i emotivnoj agresiji. Tajne ljubavne veze. Problemi da realno sagledate okolnosti koje se oko vas dešavaju i zbog toga beg u maštu i snove.

Pročitajte i ovo: BIK – Godišnji horoskop za 2017

Vladar vašeg sunčevog znaka u februaru mesecu i početkom marta prolazi vašom prirodnom šestom kućom. Imate priliku da budete aktivniji na poslu. Neke Škorpije započinju nove poslovne projekte, jer su izuzetno prodorne i uporne. Potreba da budete što samostalniji na poslu, ali pazite da ne preterate, jer ćete ući u konflikte u radnom okruženju. Mogućnost kratke strastvene veze sa osobom koja pripada vašem poslovnom okruženju. Čuvajte se povreda na poslu ako radite sa alatima i mašinama.

U martu mesecu i prvoj polovini aprila, fokus je na partnerskim odnosima.

Pojačana ljutnja i bes prema partneru, što može izazvati sukob. Potreba da isprovocirate partnera, pa i da ga povredite. Moguće svađe zbog finansijske situacije i novca. Budite oprezni za finansijama, jer ovaj period ističe mogućnost trošenja, kao i rizičnih novčnih aktivnosti. Najbolje je usmeriti se i posvetiti pažnju porodici. Neke Škorpije mogu imati problem sa debelim crevom i štitnom žlezdom.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI – Godišnji horoskop za 2017

Vladar vašeg sunčevog znaka u drugoj polovini aprila, kao i u maju mesecu, prolazi kroz vašu prirodnu osmu kuću. Povoljan period za seminare, škole, kurseve, kao i učenje, jer će se Mars kretati znakom Blizanaca, a posebno ako se radi o psihologiji, medicini, ekonomiji, kao i oblastima u kojima se radi sa energijama. Bićete otvoreniji za komunikaciju nego što je to uobičajeno i ostvarićete nova poznanstva i kontakte. Međutim, izbegavajte kritikovanje, hejtovanje i sarkazam. Imaćate onda i kvalitetnije odnose u spoljašnjem okruženju. Seksualne veze, kao i kontakti koji su podstaknuti željom za seksom.

U junu mesecu neki pripadnici vašeg znaka mogu posetiti rođake u inostranstvu. Fokus je na bliskim i intimnim odnosima, ali kao da ste upali u mrežu, jer se osećate zavisnim od svega toga.

Pročitajte i ovo: RAK – Godišnji horoskop za 2017

Iskoristite ovaj period za renoviranje stana ili kuće i pokušajte energiju da usmerite na rad i aktivnost, ali u krugu bliskog okruženja. Napetost i nervoza se mogu ispoljiti kroz bolove u predelu stomaka. Budite oprezni i pažljivi ako ne želite trudnoću, jer se ona može desiti u slučaju da se ne zaštitite. Škorpije koje traže posao i koje imaju volju za promenom neka pokušaju da ga traže na kruzerima, avio kompanijama kao stjuardi ili stjuardese, ali i u jaslicama, trgovinama široke potrošnje, hotelima, restoranima.

Pročitajte i ovo: LAV – Godišnji horoskop za 2017

Period od poslednje dekade jula, pa sve do početka septembra rezervisan je za prolaz vašeg sunčevog znaka kroz znak Lava i vašu prirodnu desetu kuću. Ako se izdignete iznad negativnih osećanja uspećete da plenite pažnju drugih ljudi svojom pojavom. Za neke Škorpije ovo je period dobrog zabavljanja, dok će drugi pripadnici vašeg znaka usmeriti energiju prema planovima, koji će imati uticaj na posao i status. Pazite samo da neke dobre prilike ne ispustite zbog nepopustljivosti, tvrdoglavih stavova i preteranog ponosa. Tada možete imati i sukobe sa autoritetima.

Pročitajte i ovo: DEVICA – Godišnji horoskop za 2017

U septembru i oktobru imate šansu da uradite nešto korisno, ako pripadate nekoj grupi zbog zajedničkih i sličnih ciljeva ili interesovanja.

Ako niste u takvoj grupi, vreme je da se priključite i da pokažete spremnost da uradite nešto zajedničkim snagama sa drugima. Svi mi možemo dati neki doprinos društvu i u ovom periodu bićete na ispitu koliko ste za to spremni. Pomoć od prijatelja u vezi sa poslom. Izazovni period, jer je potrebno pokazati poniznost i spremnost da saslušate druge osobe.

Pročitajte i ovo: VAGA – Godišni horoskop za 2017

Vaš vladar sunčevog znaka u novembru i početkom decembra prolazi vašom prirodnom dvanaestom kućom. Vreme tajni, skrivanja i mističnosti. Sami sebi možete biti najveći neprijatelj. Izazovan period u vezama za neke pripadnike vašeg znaka. Drugi ulaze u paralelne i tajne veze. Vođeni ste idejom da najbolje možete  funkcionisati kada ste nevidljivi i iza scene.

Pročitajte i ovo: STRELAC – Godišnji horoskop za 2017

Završavate 2017. godinu sa vladarem vašeg sunčevog znaka u vašem znaku, kao i u vašoj prirodnoj prvoj kući. Vreme transformacije i preobražaja. Tečete silovito i prodorno. Pripadnici vašeg znaka koji se u toku godine nisu oslobodili svega onoga što je nekorisno imaju šansu da to urade pred kraj godine. Mars u Škorpiji biće u konjunkciji sa Jupiterom i ovo je prilika da napravite nešto dobro za sebe, ako prihvatite da je nekad potrebno ponovo krenuti od početka.

Čim odlučite da se nečeg oslobodite ili da nešto i nekog napustite nemojte se osvrtati unazad i iznenadićete se kako će na taj način život da se puniti energijom.