Ulaskom u novu nedelju, ušli smo i u fazu punog Meseca, i to, u prvom zemljanom znaku, Biku! Pun Mesec je tačno u utorak, 12. novembra, na 19°52’ Bika.

Bik je znak obilja, a ujedno je to znak gde je Mesec u svojoj egzaltaciji. Ovde se Mesec najbolje oseća, jer je njegova priroda da rađa, brine, neguje.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Mesec predstavlja ženski princip i majku. U znaku Bika dobija ono što mu je potrebno kako bi mogao svoju simboliku da ispuni.

Pročitajte i ovo: Nedeljni horoskop za period od 11. do 17. novembra 2019. godine

Mesec pripada elementu vode i po prirodi je hladan i vlažan, dok Bik predstavlja simboliku elementa zemlje koje je suva po prirodi.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Zemlja može biti plodna samo uz prisustvo vlage, a vodi je potrebna zemlja koje joj daje oslonac ili posudu, poput korita koje ispunjava jezero. Mesec predstavlja naša bazična osećanja i telesne potrebe kao što su potreba za hranom, vodom, skloništem ili mestom stanovanja i potrebu za odmorom i snom.

Kada je Mesec pun u znaku Bika, donosi potrebu za prepuštanjem i uživanjem u životnim zadovoljstvima.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Mnogi od vas mogu osećati pojačanu potrebu za omiljenom hranom, izležavanjem, lenjošću i primanjem lepih osećanja od vaših najbližih. Možete se osećati umorno i imati pojačanu potrebu za odmorom. Pokazivaćete više pažnje i brige bliskim osobama, kao što su članovi vaše porodice i vaš emotivni partner.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019

Poželećete da kupite sebi nešto što će vas ispuniti srećom, a to može da bude i obična sitnica. Mada ćete osećati pojačanu potrebu da se prepustite svojim osećanjima i uživanjima sve vrste, poželjno je da tokom punog Meseca u Biku ne preterujete ni u čemu, već da budete umereni u pogledu telesnih uživanja.

Prijaće vam da napravite sebi i članovima vaše porodice omiljeno jelo i da se pobrinete da se pored vas svi oni osećaju voljeno. Dopustite da kvaliteti vaše ličnosti dođu do punog izražaja.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Izbegavajte preterane fizičke napore i nađite dovoljno vremena za odmor i psihofizičku relaksaciju. Na taj način ćete se napuniti pozitivnom energijom i osećaćete pravu životnu radost. Važno je da se tokom punog Meseca u Biku opustite i pustite lepa osećanja da teku iz vas ka drugima.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

Ako ste prethodno bili pritisnuti nekim brigama ili ste se osećali na bilo koji način loše ili negativno, okretanje ka vašim unutrašnjim kvalitetima i prijatnim osećanjima će vam omogućiti da izađete iz stanja negativnosti i da se usmerite ka rešenju trenutnih problema. Osećaj zajedništva sa vašim najbližima pružiće i vama i njima osećaj međusobne podrške i oslonca.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.