Drage Ribe, u 2018. trebalo bi da iskoristite neke šanse koje se ne nalaze u vašem bližem okruženju, jer će tranzitni Jupiter sve do novembra biti u vašoj prirodnoj devetoj kući.

Nemojte se plašiti da otputujete i fizički i mentalno daleko i da se potpuno prepustite daljinama.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Neke Ribe očekuju putovanja, preseljenje u inostanstvo, kontakte sa osobama koje su daleko, dok drugi predstavnici vašeg znaka imaju šansu da počnu nešto i da uče. U svakom sluačaju, ispred vas je period koji može da vam proširi vidike i da vidite mnogo dalje i šire nego što je to bilo u prethodnom periodu. Ovo je i prilika da se poboljša dosadašnji nivo znanja.

Šire sagledavanje slike može vam pomoći da bolje razumete postojeće probeleme.

Tranzitni Saturn u Jarcu boraviće u vašem jedanaestom polju.

Budite obazrivi i pažljivi kojim prijateljima ćete biti okruženi, posebno ako tranzitni Saturn bude u nepovoljnim aspektima sa vašim natalnim planetama. Pokazivaćete diskretnost i spremnost da preuzmete odgovornost za mnoga pitanja, uključujući i ona koja se ne tiču lično vas.

Ribe koje budu upoznale novog partnera u 2018. moraće mnogo više da se potrude kako bi imale poverenja u novu vezu.

Nemojte kontrolisati emocije i budite otvoreniji, jer ćete u srcu ostati nesigurni i plašljivi, što ćete pokušati vešto da prikrijete zauzetošću kroz posao.

Imaćete želju da dobijete poštovanje od nekih osoba do kojih vam je stalo, ali koje nisu deo vašeg emotivnog života. Ako tranzitni Saturn bude pravio nepovoljne aspekte sa vašim natalnim planetama, možete tokom 2018. osećati preteranu distanciranost u duši i možete patiti od osećaja usamljenosti i beskorisnosti.

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Birajte okruženje starijih i iskusnijih kolega, jer će vam ovi kontakti doneti neke važne odgovore na pitanja koja vas muče. Ako budete dobro koristili energiju Saturna u jedanaestom polju, možete naći prijatelje, pokrovitelje i sponzore na čiju podršku ćete moći da se oslonite u teškim vremenima.

Oštra intucija može da vam bude prijatelj i da prepoznate nevaljalce i izdajnike.

Od maja i juna, kada tranzitni Uran bude u Biku, u vašem trećem polju, imaćete pojačanu potrebu za radikalnijim i revolucionarnijim ideajama. Nekonvencionalno razmišljanje može dovesti do neočekivanog razvoja u bližem spoljašnjem okruženju. Ovo može biti i pravi bljesak munje za neke koji se bave pisanjem, savetovanjima, informacijama, predavanjima.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Unesite neke nove ideje u svakodnevni i praktičan život. Budite inspirativni!

Pojačana potreba da se ukinu mnogi stereotipi. Imaćete mogućnost da izvedete brze zaključke i promenite prvobitnu tačku gledanja. Radoznalost, originalnost misli, potraga za novim informacijama, strast za promenama.

Neptun i dalje boravi u vašem prvom polju. Ovo je pojačana suptilna emocionalnost i osetljivost. Mnogo toga ćete posmatrati kroz prizmu mašte, sanjati o budućnosti, ali ćete i napustiti neke ideale kojih ste se držali do nedavno. Međutim, i dalje možete biti nerazumljivi za druge i nesposobni da pravilno procenite svoje slabosti.

Toa Heftiba

Neke Ribe biće zauzete stvaranjem porodice, ugodnog i pouzdanog porodičnog gnezda. Jesen će biti period složenih, ali živih odnosa. Za neke pripadnike vašeg znaka, očekuje se napeti završetak 2018. u sferi emotivnog života. Materijalna kriza može pojačati tenziju u partnerskom odnosu.