Saturn će kvadratirati vaš znak i u 2017. godini. Potrebno je da se konfrotirate sa ovim izazovom i izađete iz svog skrivenog i tajnovitog mesta.

Morate da se suočite sa stvarnošću i realnošću bez obzira na to što se ne osećate najbolje na takvom terenu. Ne vredi da zbog osetljivosti često bežite od realnih problema i da birate svet snova i mašte, jer mislite da će onda biti bezbolnije.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

U suprotnom upadate u vama dobro poznatu haotočnost i nesređenost. Povučenost i stidljivost. Nemogućnost da izrazite svoja osećanja. Strahovi. Umor i iscrpljenost. Ako budete hrabriji da se suočite sa realnim problemima, kao i pritiscima iz okoline, imaćete i šansu da bolje organizujete svoj život.

Saturn se kreće kroz vašu prirodnu desetu kuću i zato je potrebno da postavite konkretne ciljeve za budućnost. Suočavanje se problemima i ciljevima povezani sa statusom i profesijom. Sukob sa nekim strogim autoritetima. Prolazite ako budete odgovorni, disciplinovani i ako prihvatite svaki napor i trud koji se bude od vas tražio.

Neptun je i dalje u vašem znaku, što pojačava osetljivost i popustljivost, ali iskoristite onda neke svoje umetničke i kreativne talente. Bavite se istraživanjima, duhovnim i spiritualnim tehnikama. Zanimajte se za psihologiju, misterije i tajne.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – godišnji horoskop 2017

Uran u Ovnu i dalje prolazi kroz vašu prirodnu drugu kuću i manifestuje se kao nestabilnost u finansijama. Česte su promene. Mogućnost novčanih kriza. Međutim i potreba da se na tom polju nešto menja. Razmislite da li dajete sve od sebe? Možda je potrebno da uvedete neke novine da biste bili produktivniji.

Pročitajte i ovo: JARAC – godišnjii horoskop 2017

Ne smete biti uspavani i potrebno je brzo i hitro da delujete, jer vam u deliću sekunde može promaći prilika koja je dobra za novčani dobitak. Morate biti potpuno budni. Uran vas je uveo u proces u kojem treba da se oslobodite finansijske zavisnosti od drugih i da budete po tom pitanju nezavisni.

Pročitajte i ovo: STRELAC – godišnji horoskop 2017

Ne dozvolite da vas savlada strah od pokazivanja osećanja, a on može biti prisutan jer se bojite da ne budete povređeni.

Možda ćete i bežati od partnera, jer niste još spremni da prihvatite odgovornost u odnosu i vezi u kojoj se nalazite.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA – godišnji horoskop 2017

Jupiter će do septembra meseca prolaziti vašom prirodnom osmom kućom i znakom Vage. Suočavaćete se se emotivnim i partnerskim krizama. Dolazićete i u one trenutke kada ćete imati potrebu da dignete ruke od svega i napustite partnera. Ribe koje su u poslovnim partnerstvima mogu imati korist i zbog toga ih očekuju povoljno završeni poslovi.

Pročitajte i ovo: VAGA – godišnji horoskop 2017

Kada Jupiter bude ušao u Škorpiju (od oktobra) prolaziće kroz vašu prirodnu devetu kuću. U ovom periodu imate priliku za rast, ali kroz emocije samo ako se budete dublje bavili vezom i partnerskim odnosom i ako ne budete dozvolili da vas često zapljuskuju promene raspoloženja i promenljive emocije. Međutim, kroz svaku emociju možete nešto i naučiti.

Pročitajte i ovo: DEVICA – godišnji horoskop 2017

Možda će vam januar i doneti zimsku čaroliju i romantičnu ljubavnu priču i budite otvoreni za ovakve senzacije. Venera i Mars će se kretati kroz vaš znak, kao i vašom prvom prirodnom kućom. Nemojte samo ćutati već ispričajte nekom svoju bajku.

Krajem februara i početkom marta izbegavajte teme u kojima je potrebno pokazati praktičnost i odložite ih za neki drugi put. Neka vaše misli odmaraju i meditiraju. Možete sami, možete u prirodi, a možete i sa partnerom.

Pročitajte i ovo: LAV – godišnji horoskop 2017

Vladar vašeg znaka, Jupiter, biće u retrodgradnom hodu od početka januara do početka juna meseca. Preispitajte svoja osećanja.

U maju mesecu je potrebno da pokažete mnogo više hrabrosti, ako želite da rešite privatna i porodična pitanja, jer će se Mars kretati kroz vašu prirodnu četvrtu kuću znakom Blizanaca. Moguće rasprave i svađe u privatnom i bliskom okruženju. Potreba za osamostaljivanjem.

Pročitajte i ovo: RAK – godišnji horoskop 2017

Avgust mesec pruža mogućnosti za lepe trenutke u emotivnim i porodičnim odnosima.

Neki pripadnici vašeg znaka osetiće želju za potomstvom, jer će se Venera kretati znakom Raka i vašom prirodnom petom kućom.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI – godišnji horoskop 2017

Merkur i Mars će u septembru biti u Devici i prolaziće vašom prirodnom sedmom kućom. Ovo je prilika za razumna rešenja u partnerskim odnosima, ako izbegnete kritičnost i potrebu da tražite dlaku u jajetu u vašoj vezi. Dobre poslovne prilike.

Pročitajte i ovo: BIK – godišnji horoskop 2017

Znanje koje imate možete iskoristiti u novembru i dati sebi mnogo više šansi i mogućnosti u profesiji i karijeri. Povoljne poslovne prilike preko kontakata, poznanstava, kao i povoljnih vesti i informacija. Ovakvu situaciju imate i u decembru mesecu, sa tom razlikom što ćete ovde imati još jednog pomagača, a to je sreća.

Pročitajte i ovo: OVAN – godišnji horoskop 2017