Od 7. novembra 2018. do 6. januara 2019. imamo retrogradan hod Urana u znaku Ovna.

Uran pripada grupi najudaljenijih planeta, tako da praktično i ne primećujemo njegov uticaju u svakodnevnom životu. On kontroliše okolnosti u našim životima nad kojima najčešće nemamo moć.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Vagi, od 1. do 16. novembra 2018. godine

Međutim, u retrogradnom periodu Urana možemo da se koncentrišemo na lična pitanja, koja nisu direktno povezana sa spoljašnjim svetom. Period retrogradnog hoda je povoljan za dublje razumevanje unutrašnjeg života, prateći intuiciju i istraživačku notu Urana.

Ako imate lične planete ili podznak na 29-30 stepeni kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) nalazite se u sferi ovog uticaja.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u uporednim horoskopima

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Ovo je potencijal za promene koje mogu biti nagle, iznenadne i beskompromisne. Najčešće se moguća iznenađenja ne doživljavaju prijatno, jer uglavnom zauzimamo stav da je, ipak, sve bolje ako ide po planu. Sa Uranom nema plana, što je još više naglašeno uticajem Ovna.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz Strelca po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Ako imate lične planete ili podznak na poslednjim stepenima Lava i Strelca onda su iznenađenja prijatnija i dobrodošla.

Zapitajte se šta možete da osvežite za vreme retrogradnog Urana u Ovnu, a da deluje iznenađujuće i potpuno novo.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Ako je u četvrtoj kući, možda je vreme da se odvojite od porodice i postanete nezavisniji. Ili možda je vreme da promenite neki tradicionalni način u okviru porodičnog okruženja. Na primer, ako ste Novu godinu uvek čekali kod kuće, u porodičnom ambijentu, možda je vreme da ovaj put negde odete ili izađete.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Pogledajte kojom vam kućom u horoskopu tranzitira retrogradni Uran u Ovnu.

Ako vam je deseta kuća u znaku Jarca, onda ovaj period može biti povoljan za samostalniji rad. Na primer, biće prisutna želja da se oduprete autoritetima, nadređenima, konkurentima ili vlastima. Može se preći i u neke nestandardne profesije ili neočekivano da promenite posao.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Ako je retrogradni Uran u Ovnu u dvanaestoj ili osmoj kući, budite oprezni sa električnim aparatima, modernijim mašinama, strujom, saobraćajem, ekstremnim sportovima, pa i eksperimentima svake vrste.

Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji i Vagi

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

U ovoj fazi, pojedinac provodi vreme ponavljajući promene unutar sebe na individualni i nezavistan način. Ovo su ponovni pokušaji da se oslobodite ograničenja i barijera, koje vas drže vezane. Borba je jaka i intenzivna. Potrebno je da budete tragač za uzbuđenjima i da se odreknete neke pouzdane i sigurne staze. Ili da budete pionir koji želi da istražuje ono što većina ne može da primeti.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Međutim, bez obzira na potrebu za inovacijama, potrebno je, zbog retrogradnosti, osloniti se i na neka iskustva iz prošlosti, kako bi mogli da napravite nove početke.

Svako novo otkriće može da vodi u potpuno novi početak, a da bi postigli slobodan duh, potrebno je da se vratite na neka stara pitanja, koja ponovo treba istražiti.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Retrogradni Uran u Ovnu može doneti i konfuziju u odnosima sa drugim ljudima, kao i partnerskim odnosima, jer je jaka potreba za oslobađanjem i nezavisnošću.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Uran je viša oktava Merkura i ne predstavlja konkretno i društveno znanje, već bljeskove intuicije. Zbog toga, retrogradni Uran može dopreneti razvoju izvanrednih kvaliteta. Njegovo retrogradno kretanje u znaku Ovan predstavlja povratak unazad, da bi otkrili neku unutrašnju aplikaciju koju niste uključili, a koja je možda važna za vaš životni program.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Razmislite!

Na koji način možete biti genije?

Kakvu vam slobodu može dati život?

Šta vas čini slobodnim?

Kako se osećate kada eksperimentišete?

Šta vas čini nepredvidivim?

Kada i kako se osećate nezavisno?

Kakva je vaša pobuna?

Koja je vaša borba?

Koliko ste hrabri?