Retrogradni Uran 2023. počinje 28. avgusta na 23° Bika i završava se 27. januara 2024. na 19° Bika.

Generalno, retrogradni Uran je povezan sa unutrašnjim promenama kao odgovorom na spoljašnje promene ili kao priprema za buduće promene u vašem životu. Retrogradni Uran u Biku 2023. nastavlja retrogradnu Merkurovu temu blistavih ideja.

Više detalja o retrogradnom Uranu u avgustu 2023. prati neke opšte informacije o retrogradnom Uranu u tranzitu. Informacije o retrogradnom Uranu u natalnoj karti možete pronaći na kraju ovog članka.

Značenje retrogradnog Urana

Retrogradni Uran je ciklus koji traje 155 dana godišnje u kojem se planeta kreće četiri stepena unazad kroz zodijak. Ovo je vreme unutrašnje promene kao odgovorom na spoljašnje promene ili u pripremi za buduće promene u vašem životu. Svaki tranzit koji Uran izvrši u vašoj natalnoj karti daće više detalja o vrsti promene i oblastima života na koje to utiče.

Možda ste očekivali značajnu promenu u svom životu ili pokušali da pokrenete promenu, ali ništa se nije dogodilo. U ovom slučaju, tranzitni retrogradni Uran će izazvati unutrašnje promene u stavu ili ponašanju neophodne da bi se željena promena omogućila.

Često su promene koje tražite omogućavanje više lične slobode. U svakom slučaju, retrogradni Uran vam omogućava da interno obrađujete stvari pre nego što manifestujete spoljašnju promenu kada Uran postane direktan.

Druga mogućnost je da ste bili ometajući i buntovni, pokušavajući da forsirate radikalne promene. Bez obzira na to da li je vaša revolucija bila zasnovana na neznanju ili nevinosti mladosti, retrogradni Uran će doneti veću samosvest i uvid u grešku vašeg puta. Trebalo bi da usledi period manje haotičnih unutrašnjih promena.

Retrogradni Uran 2023

Uran se usmerava retrogradno u ponedeljak, 28. avgusta 2023., na 23°04′ Bika. Jedini značajan aspekt za Uran je trigon sa Merkurom. Ovaj aspekt jenjava jer je i Merkur retrogradan. A orbis od 2°34′ nije naročito jak. Ali Merkur je stao u retrogradni trigon Urana, što bi ga trebalo učiniti značajnijim.

Retrogradni Uran u Biku 2023

Merkur trigon Uran donosi radoznalost, otvorenost, genijalnost, kreativnost, intuiciju i psihičku svest. Originalne i briljantne ideje otvaraju uzbudljive nove mogućnosti koje možete maksimalno iskoristiti brzim razmišljanjem i donošenjem odluka. Fleksibilnost vam omogućava da se prilagodite uslovima koji se brzo menjaju.

Nove informacije i sposobnost sagledavanja stvari iz drugačije perspektive pomažu vam da naučite, otkrijete, rešite probleme i promenite zastarela uverenja. Mogući su slučajni susreti, podsticajni razgovori i nova zanimljiva prijateljstva.

Merkurov trigon Uran 30. septembra trebalo bi da donese uzbudljive nove mogućnosti koje proizilaze iz vaših svetlih ideja između retrogradnog Merkura i retrogradnog Urana krajem avgusta 2023.

Retrogradni Uran u Biku 2023

Najbliža fiksna zvezda Uranu je u sazvežđu Eridanus, Reka. Fiksna zvezda Zaurak na 24°11′ Bika bi trebalo da ima blagi uticaj jer je inferiorna konjunkcija u odnosu na orbis od jednog stepena. Maksimalni orbis za Zaurak je 1°40′.

Fiksna zvezda Zaurak povezuje se sa melanholijom, borbom sa usamljenošću i gotovo samoubilačkim sklonostima. To čini ljude introspektivnim i privatnim, ali neprestano teže uspehu.

Sazvežđe Eridan Reka daje ljubav prema znanju i nauci, mnogo putovanja i mnogo promena, položaj autoriteta, ali opasnost od nesreća, posebno na moru i od utapanja.

Uran se usmerava direktno 27. januara 2024. na 19°05′ Bika, ne čineći nijedan planetarni aspekt.

Pet retrogradnih planeta

Pet retrogradnosti se dešava samo u 4% vremena. Šest retrogradnosti se javlja samo u 0,7% vremena. Pet planeta je u retrogradnom kretanju od kada je Merkur 23. avgusta stacioniran retrogradno. Retrogradni Uran 2023. čini šest.

Venera se usmerava direktno 3. septembra, ali Jupiter se usmerava retrogradno 4. septembra. Tako da se tek 15. septembra, kada se Merkur usmerava direktno, vraćamo na pet planeta u retrogradnom kretanju. To se nastavlja sve do direktnog usmeravanja Plutona 10. oktobra.

Ukratko:

Pet retrogradnih planeta od 23. do 28. avgusta.

Šest retrogradnih planeta od 28. avgusta do 15. septembra.

Pet retrogradnih planeta od 15. septembra do 10. oktobra.

Čini se da svet usporava kada je pet ili više planeta retrogradno istovremeno. Možete privući energiju na nekom nevidljivom nivou i može se osećati kao da živite u drugoj dimenziji. Može se osećati kao da ste sa druge planete ili stvarnosti, tako da je manje unutrašnje sigurnosti. Možda ćete doživeti osećaj izolacije ili različitosti.

Više od četiri planete u retrogradnom kretanju takođe otežavaju ljudima da razumeju jedni druge. Čini se da se više loših stvari dešava u svetu: više nasilja, psihičkog zlostavljanja, nesreća, samoubistava i smrti. Čini se da nedostaju razumevanje i saosećanje.

Sa usporavanjem sveta, materijalni događaji mogu delovati kao blokade koje vam omogućavaju da se iznutra razvijate i sazrevate. Ovo vam pomaže da pronađete sigurnost u sebi.

Periodi retrogradnosti Urana

# Od 24. avgusta 2022. do 22. januara 2023. – 18°55′ do 14°56′ Bika.

# Od 28. avgusta 2023. do 27. januara 2024. – 23°04′ do 19°05′ Bika.

# Od 1. septembra 2024. do 30. januara 2025. – 27°15′ do 23°15′ Bika.

Natalni retrogradni Uran

Retrogradni natalni Uran je uobičajen za 40% ljudi, isto kao i druge spoljne planete Neptun i Pluton. Stoga se ne smatra toliko značajnim ili kritičnim kao retrogradna unutrašnja planeta. Na primer, retrogradna Venera pogađa samo 7% populacije.

Ali retrogradno kretanje utiče na Uran. Čini se da je teže obuzdati Uranove nestalne i impulsivne porive. To se može pokazati kao naglo, povučeno ili uznemirujuća priroda. Retrogradno kretanje takođe može internalizovati ometajuću, električnu energiju Urana. Ovo može dovesti do nervoze, anksioznosti, grčeva, neurotičnog ponašanja ili naglih promena ponašanja ličnosti.

Uran je, u svom najboljem izdanju, intuitivan, genijalan i originalan. Zdrav Uran je ekscentričan, ali prijatan u samoizražavanju. Ali retrogradni Uran otežava biti ono što jeste, a da ne izazovete nevolju sebi ili drugima. Retrogradni Uran takođe može imati neku vezu sa autizmom i Aspergerovim sindromom.

Karmička priroda retrogradnog kretanja sugeriše da se osećate drugačije ili da ste odsečeni od drugih zbog događaja u vašim prošlim životima. Pobunjenička aktivnost mogla je da dovede do prozivanja „izdajnika“. Iz nekoliko razloga, možda ste izbačeni iz svoje zajednice jer ste previše različiti ili čudni.

Nepravilno ponašanje ili nepouzdanost mogli su vam izazvati probleme tokom mnogih inkarnacija. U ovom životu, događaji i problemi u vezi će ojačati vaše specifične izazove retrogradnog Urana. Cilj je da budete svoj, a da ne uznemiravate stvari kakve jesu.