Retrogradni Uran 2022. počinje 24. avgusta na 18° Bika i završava se 22. januara 2023. na 14° Bika.

Generalno, retrogradni Uran je povezan sa unutrašnjim promenama kao odgovorom na spoljašnje promene. Retrogradni Uran 2022 kvadrat Venera i Saturn mogu dovesti do nestabilnosti u odnosima, finansijskim tržištima i politici. Iznenadne, neočekivane promene mogu biti frustrirajuće i dovesti do povećane unutrašnje nesigurnosti.

Više detalja o retrogradnom Uranu 2022. prati neke opšte informacije o retrogradnom Uranu u tranzitu. Informacije o retrogradnom Uranu u natalnoj karti možete pronaći na kraju ovog članka.

Značenje retrogradnog Urana

Retrogradni Uran je redovan ciklus koji traje 155 dana svake godine u kojem se planeta kreće četiri stepena unazad kroz zodijak. Ovo je vreme unutrašnje promene kao odgovorom na spoljašnje promene u vašem životu. Svaki tranzit koji Uran izvrši u vašoj karti daće više detalja o vrsti promene i oblastima života na koje to utiče.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Možda ste očekivali značajnu promenu u svom životu ili pokušali da pokrenete promenu, ali ništa se nije dogodilo. U ovom slučaju, tranzitni retrogradni Uran će izazvati unutrašnje promene u stavu ili ponašanju koje su neophodne da bi se željena promena omogućila.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Često su promene koje tražite da omogućite više lične slobode. U svakom slučaju, retrogradni Uran vam omogućava da interno obrađujete stvari pre nego što manifestujete spoljašnju promenu kada Uran postane direktan.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Druga mogućnost je da ste bili ometajući i buntovni, pokušavajući da forsirate radikalne promene. Bez obzira na to da li je vaša revolucija bila zasnovana na neznanju ili nevinosti mladosti, retrogradni Uran će doneti veću samosvest i uvide o greškama vaših puteva. Trebalo bi da usledi period manje haotičnih unutrašnjih promena.

Retrogradni Uran 2022.

Uranove se usmerava retrogradno u sredu, 24. avgusta 2022, na 18°55′ Bika. Unutar Uranovog orbisa nema velikih fiksnih zvezda. Međutim, postoje dva planetarna aspekta koja treba uzeti u obzir: Venera u kvadratu Urana i Saturn u kvadratu Urana. Severni Mesečev čvor je takođe u konjunkciji sa Uranom.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Teške promene

Poslednji tačan kvadrat Saturna i Urana bio je u decembru 2021, a aspektni orbis je sada preko dva stepena. Ali zbog retrogradnog kretanja, ovaj značajan planetarni aspekt se primenjuje (postaje jači). Dostiže orbis od 0°37′ početkom oktobra 2022. Kao i prošli put, možda će biti više ograničenja vezanih za COVID, prirodnih katastrofa i političke nestabilnosti.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku

Saturn kvadrat retrogradni Uran 2022. donosi restriktivne promene i neočekivana ograničenja. Može doneti promene koje ne želite. Takođe, otežava unos promena koje želite. Rastuća napetost i iznenadne, neočekivane promene mogu biti veoma frustrirajuće.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Ali ako ostanete otvorenog uma, strpljenja i fleksibilnosti, ono što na prvi pogled izgleda kao izazov, može se pretvoriti u prilike da se oslobodite negativnih, ograničavajućih i frustrirajućih stvari. Retrogradni Uran 2022. nije vreme za odupiranje promenama, niti vreme za preterivanje. Najbolji je dobro promišljen, metodičan, strpljiv i korak po korak pristup.

Nestabilnost odnosa

Venera u kvadratu sa Uranom može testirati stabilnost ljubavne veze kroz neočekivane porive ili događaje. Povećana potreba za slobodom i uzbuđenjem može testirati vaše strpljenje sa voljenom osobom ili dovesti do lutanja očiju / traženja druge opcije.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Ako izlazite, možda će vas privući uzbudljivi ili ekscentrični ljudi, ali izbegavajte da rizikujete ako upoznate nekoga o kome ništa ne znate.

Ovaj aspekt takođe može ukazivati na nedostatak samokontrole vaših finansija. Čuvajte se sklonosti da kupujete stvari impulsivno, posebno nepotrebne stvari.

Pročitajte i ovo: MERKUR U KONJUNKCIJI SA URANOM, genijalne ideje i oštra intuicija

Takođe, može doći do nestabilnosti na finansijskim tržištima. Usled nepredviđenih okolnosti moguće su nagle i nestalne promene na berzama i cenama roba. Sposobnost pronalaženja mirnog rešenja za sporove i rat takođe će biti otežana promenljivim okolnostima.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Uranove se usmerava direktno 22. januara 2023. na 14°56′ Bika.

Pet retrogradnih planeta

Pet retrogradnosti se dešava samo u 4% vremena. Šest retrogradnosti se javlja samo u 0,7% vremena. Četiri planete su već u retrogradnom kretanju: Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton. Retrogradni Uran 2022 čini pet. Retrogradni Merkur od 9. septembra do 2. oktobra učiniće šest planeta retrogradnim istovremeno. Pluton direktno 8. oktobra vratiće broj na četiri.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BLIZANCIMA

Ukratko:

# Pet retrogradnih planeta od 24. avgusta do 8. septembra.

# Šest retrogradnih planeta od 9. septembra do 2. oktobra.

# Pet retrogradnih planeta od 3. do 8. oktobra.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RAKOM

Kada je pet ili više planeta retrogradno u isto vreme, čini se da svet usporava. Možete privući energiju na nekom nevidljivom nivou i može se osećati kao da živite u drugoj dimenziji. Može se osećati kao da ste sa neke druge planete ili druge stvarnosti, tako da je manje unutrašnje sigurnosti. Možda ćete doživeti osećaj izolacije ili različitosti.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa LAVOM

Više od četiri planete u retrogradnom kretanju takođe otežavaju ljudima da razumeju jedni druge. Čini se da se više loših stvari dešava u svetu. Više nasilja, psihičkog zlostavljanja, nesreća, samoubistava i smrti. Čini se da nedostaju razumevanje i saosećanje. Sa usporavanjem sveta, materijalni događaji mogu delovati kao blokade koje vam omogućavaju da se iznutra razvijate i sazrevate. Ovo vam pomaže da pronađete sigurnost u sebi.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BIKOM

Datumi retrogradnog Urana

# Od 15. avgusta 2020. do 14. januara 2021. – 10°41′ do 06°43′ Bika.

# Od 19. avgusta 2021. do 18. januara 2022. – 14°47′ do 10°49′ Bika.

# Od 24. avgusta 2022. do 22. januara 2023. – 18°55′ do 14°56′ Bika.

Natalni retrogradni Uran

Retrogradni natalni Uran je uobičajen za 40% ljudi, isto kao i druge spoljne planete Neptun i Pluton. Stoga se ne smatra toliko značajnim ili kritičnim kao retrogradna unutrašnja planeta (Merkur, Venera, Mars). Na primer, retrogradna Venera pogađa samo 7% populacije.

Pročitajte i ovo: DESET stvari koje znate samo ako ste BLIZANCI

Ali retrogradno kretanje utiče na Uran. Čini se da je teže obuzdati Uranove nestalne i impulsivne porive. To se može pokazati kao naglo, povučeno ili uznemirujuća priroda.

Retrogradno kretanje takođe može internalizovati ometajuću, električnu energiju Urana, što može dovesti do nervne napetosti, anksioznosti, grčeva, neurotičnog ponašanja ili brzih promena ličnosti.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci se najčešće vraćaju bivšima: da li ste vi među njima?

Uran je, u svom najboljem izdanju, intuitivan, genijalan i originalan. Zdrav Uran je ekscentričan, ali udoban u samoizražavanju. Ali retrogradni Uran otežava biti ono što jeste bez izazivanja nevolje sebi ili drugima.

Retrogradni Uran takođe može imati neku vezu sa autizmom i Aspergerovim sindromom.

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja OVNA

Karmička priroda retrogradnog kretanja sugeriše da se osećate drugačije ili da ste odsečeni od drugih zbog događaja u vašim prošlim životima. Pobunjenička aktivnost mogla je da dovede do prozivanja „izdajnika“. Možda ste izbačeni iz svoje zajednice jer ste previše različiti ili čudni iz nekoliko razloga.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL MARS – Istina ponekad boli, ali neko mora da je kaže

Nepravilno ponašanje ili nepouzdanost mogli su vam izazvati probleme tokom mnogih inkarnacija. U ovom životu, događaji i problemi u vezi će nastaviti da jačaju vaše specifične izazove retrogradnog Urana. Cilj je da budete svoji, a da ne uznemiravate stvari kakve jesu.