Saturn počinje svoj ovogodišnji retrogradni hod 23. maja na 13° Vodolije i završava ga 10. oktobra na 6° Vodolije.

Retrogradnost Saturna je generalno vreme karmičkog rebalansa. Prethodno loše ponašanje moglo bi da bude kažnjeno, najprostije rečeno. Ali naporan rad i odgovornost takođe mogu da budu nagrađeni.

Tokom retrogradnosti, Saturn će po drugi put ove godine napraviti egzaktan aspekt kvadrata sa Uranom u Biku, što će da dovede do restriktivnih promena i poremećaja. Ali aspekti trigona na Mesec, Veneru i Severni Mesečev čvor pomažu u prevazilaženju ovih izazova. Takođe, okuplja ljubitelje prošlih života i podstiče karmičke veze.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Detaljnije o Saturnovom retrogradnom hodu u 2021. sledi nakon nekoliko opštih informacija o Saturnovom retrogradnom tranzitu. Informacije o retrogradnom Saturnu u natalnoj karti mogu se naći na kraju ovog članka.

saturn

Značenje retrogradnog Saturna u tranzitu

Retrogradni Saturn u tranzitu je redovan ciklus koji se dešava jednom na svakih dvanaest meseci, traje oko 4½ meseca i obuhvata 6 ili 7 stepeni zodijaka. Saturn je Gospodar Karme.

Retrogradno kretanje je vreme kada se karma sređuje. Stoga je Saturnov retrogradni hod dvostruka doza karme.

Karma je oblik energije koji je vrlo stvaran. Poput Saturna, vrlo je usko vezan za vreme.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Prošlost, sadašnjost i budućnost zamagljuju se u jedno. Ako ste bili loši u prošlosti, tada će se u određeno predodređeno vreme dogoditi događaj koji će vas naučiti lekciji. Ako ste bili dobri u prošlosti, tada će se u predodređeno vreme dogoditi događaj koji će vas nagraditi za vaša dobra dela. Sa Saturnom u retrogradnom kretanju, karma će se odnositi na to koliko ste odgovorni bili u prošlosti.

Prelazak Saturna u retrogradni hod može da bude vreme ograničenja, sapetosti, strepnje i straha. Tokom tog perioda, bavili biste se (ili ćete) određenim pitanjima koja uključuju vaše dužnosti i odgovornosti, jer se odnose na vaše zavisne članove (u porodici i sl.) i karijeru.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Saturn retrogradno sugeriše da je ovo područje odgovornosti vrlo važno, potrebno je dodatno vreme da se izvrši analiza i sve se popravi pre nego što nastavite dalje. Možda ćete biti testirani kako biste bili sigurni da ste spremni da preuzmete dodatnu odgovornost. Lekcije koje naučite mogu biti teške, ali će biti dragocene.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRDNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

S druge strane, moglo bi da bude da je negativno Saturnovo ponašanje, poput tuge ili stidljivosti, izmaklo kontroli. U ovom slučaju, retrogradni meseci Saturna pružiće vam priliku da prepoznate i prihvatite problem. Stvari mogu toliko izmaći kontroli da se mora dogoditi intervencija ili neki drastičan događaj koji će vas izbaciti iz depresije ili izolacije.

Pročitajte i ovo: Kineska astrologija: Sve o 2021. godini Belog Metalnog Bivola

Do trenutka kada Saturn krene direktno, trebalo bi da se pomirite sa relevantnim problemima i budete spremni za sledeću fazu. Fokus i motivacija vode ka produktivnosti, postignućima, prepoznavanju i prihvatanju.

Retrogradni Saturn u 2021. godini

Saturn kreće retrogradno 23. maja 2021. godine, sa 13°31′ Vodolije. Najjači uticaj na Saturna u retrogradnom hodu u 2021. ima Saturnov kvadrat sa Uranom, koji je takođe glavni planetarni uticaj, najvažniji aspekt 2021. godine.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Saturn kvadrat Uran je veoma izazovan aspekt. Međutim, Saturn tokom svog retrogradnog hoda u 2021. pravi skladne aspekte trigona na Mesec, Veneru i Severni Mesečev čvor.

Sveukupno, aspekti velikog trigona daju mogućnost prevazilaženja prepreka koje stvara Saturnov kvadrat sa Uranom.

Aspekti retrogradnog Saturna 2021.

Saturn kvadrat Uran

Saturn kvadrat Uran predstavlja testove i izazove koje postavlja Saturn retrogradno u 2021. Može dovesti do restriktivnih promena koje ne želite. Takođe, otežava unošenje vrsta promena koje želite.

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

Tako bi Saturnov retrogradni hod u 2021. mogao da bude vrlo frustrirajući porastom napetosti i naglim, očekivanim promenama. Ali uz pomoć velikog trigona možete ostati otvoreni, strpljivi i fleksibilni. Izazovi se tada mogu pretvoriti u mogućnosti da se oslobodite negativnih, restriktivnih i ograničavajućih uverenja, ponašanja i struktura.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Vaše lične slobode i prava takođe mogu da budu ograničene. Ako vaše dužnosti i odgovornosti postanu previše opresivne, bolje je izvršiti prilagođavanja tokom Saturna retrogradno, pre nego što se iskristališu kao nove strukture u vašem životu.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Najbolje je ne forsirati promene koje želite, već se prilagoditi promenljivim uslovima. Nije vreme da se odupiremo promenama, niti je potrebno preterano reagovati. Dobro promišljen, metodičan, strpljiv i korak po korak pristup je najbolji.

Saturn retrogradno 2021 Veliki trigon

Aspekti trigona predstavljaju rešenja za probleme povezane sa Saturnovim kvadratom Urana.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Mesečev trigon Saturna donosi emocionalnu ravnotežu, odgovornost i odlučnost da postignete svoje dugoročne ciljeve. Uzajamno poštovanje i razumevanje čine vaše odnose praktičnim i korisnim, posebno sa muškarcima i nadređenima. Dragocene smernice dolaze od starešina i vođa. Postignuća i priznanje dovode do zadovoljstva i povećanog samopoštovanja.

Pročitajte i ovo: SADE SATI Roberta de Nira – Sedmogodišnji tranzit Saturna preko Meseca

Venera trigon Saturn donosi istinsku ljubav, odanost i posvećenost. Nova ljubav može da bude sa osobom iz prošlih života ili sa nekom drugom starosnom grupom i verovatno bi bila dugotrajna zajednica srodnih duša.

Postojeći odnosi uživaju u bliskijim vezama i stabilnosti. Uzajamno poštovanje i pažnja na praktične rezultate pomažu vam da rešite sve probleme koje stvara Saturnov retrogradni kvadrat sa Uranom 2021. godine. Ovo je, takođe, dobar aspekt za finansije.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI PLUTON od 27. aprila do 06. oktobra 2021. – Sreća sa žaljenjem

Mesečev trigon Venere donosi ljubav, nežnost i harmoniju. Povećani šarm, lepota i popularnost čine Saturnov retrogradni period 2021. dobrim za zabavljanje i sklapanje prijateljstva. Možete privući iskrenu, pravu ljubav. Seks će se osećati intimnije, romantičnije i prijatnije. Vaš kreativni potencijal će se osloboditi i aspekti trigona do Saturna će materijalizovati umetnička dela.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Severni Mesečev čvor u trigonu sa Saturnom može da pomogne da se uklone ograničenja i restrikcije povezane sa Saturnovim retrogradnim hodom u 2021. Pruža razboritu mudrost, strpljenje i praktičnost. Dobri odnosi sa starešinama i vlastima mogu vam pomoći da ostvarite svoje ambicije.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

Takođe vam daje dobar osećaj za vreme i pomaže vam da postanete samostalniji, zreliji, odgovorniji i samodisciplinovaniji. Kada se konstruktivno radi, kombinuju se organizacija, strpljenje, metodologija i samostalnost. Nema ograničenja za potencijalna dostignuća koja možete postići.

Saturn direktno u 2021. godini

Saturn kreće direktno 10. oktobra 2021. godine, sa 06°52′ Vodolije. Saturn više nije u kvadratu sa Uranom, ali jeste i dalje u trigonu sa Severnim Mesečevim čvorom. I dok je Venera bila u Blizancima u trigonu sa retrogradnim Saturnom, sada je u Strelcu i pravi sekstil sa Saturnom u direktnom hodu.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

To implicira da Saturn direktno može dalje ojačati karmičke veze započete tokom Saturnovog retrogradnog hoda u 2021. godini.

Ovo, takođe, znači da se može započeti značajna nova ljubavna veza.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Pored toga, pomaže ponovnom ujedinjenju srodnih duša koje su se razdvojile zbog Saturnovog kvadrata sa Uranom.

Retrogradni Saturn u natalnom horoskopu

Retrogradni Saturn u natalu sugeriše da je postojao problem sa samodisciplinom ili izbegavanjem odgovornosti u bivšem životu. Zbog bolesti, nezrelosti ili nepoštovanja, možda ste zanemarili brigu o svojim voljenima. Možda niste uspeli da zaradite za život da biste izdržavali roditelje ili ste ostali bez partnera i dece.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

U ovom životu biće potrebne neke lekcije ili dodatni napor da bismo vratili ovaj karmički dug. Morate naučiti lekcije kako ne biste morali ponovo prolaziti kroz ovaj teški ciklus.

Retrogradni natalni aspekti Saturna i fiksne zvezde u konjukciji pokazuju područja života ili osobine ličnosti i ponašanja, kojima je posebno potreban dodatni razvoj.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Optimalna priroda Saturna je disciplinovana, odgovorna, stabilna, poštovana i pouzdana. Zdrav Saturn je vredan i predan. Cilj je da budete dovoljno fizički i emocionalno jaki da podnesete životne nedaće i preuzmete odgovornost za sebe i svoju porodicu.

Retrogradni Saturn u natalu može dovesti do tuge, depresije, usamljenosti, umora ili nedostatka motivacije. Nepoštovanje roditelja i autoriteta možda vas sputava.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Šta god da zaustavi vašu produktivnost, to je ono na šta se Saturn retrogradno fokusira. Ovo je mogao biti stalni problem koji ometa uspeh u mnogim inkarnacijama.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Događaji ili veze će pojačavati problematično područje u ovom životu, posebno tokom retrogradnih faza Saturna, sve dok ga ne savladate.