Retrogradni Merkur počinje 9. septembra na 8° Vage i završava se 2. oktobra na 24° Device.

Generalno, retrogradni Merkur je povezan sa šumovima u komunikaciji i tehnologiji, nervozom i anksioznošću, kašnjenjima u putovanju i izgubljenim predmetima. Retrogradni Merkur septembra 2022. daje brzo razmišljanje, ali impulsivnost, brzopletost i sklonost da se kaže previše.

Značenje retrogradnog Merkura

Tranzitni retrogradni Merkur je redovan ciklus koji se dešava tri ili četiri puta godišnje u trajanju od oko 24 dana. Iako je ovo češće od bilo koje druge planete, Merkur je i dalje retrogradan samo 19% vremena. Ovo je daleko manje od Jupitera spolja, ali više od Venere i Marsa.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Retrogradni Merkur je generalno problematičan uticaj. Može doneti izazovne vesti i ograničiti i odložiti razmišljanje, komunikaciju i putovanja. Ovo može dovesti do nervoze i  anksioznosti, neslaganja, svađa, kvarova u tehnologiji i izgubljenih predmeta, zaboravnosti, čekanja i kašnjenja. Poslovni pregovori mogu biti biti prekinuti ili nastavljeni ako su ranije prekinuti. Neki ključni detalji možda još nisu dostupni, a drugi mogu biti nepouzdani ili nepošteni.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur kroz sve kuće horoskopa

Najrizičnija vremena za donošenje odluka, pregovore, komunikaciju i transport su nekoliko dana sa obe strane tačne retrogradne i direktne faze. Ali postoje pozitivne stvari poput prisećanja na prošlost ili neočekivanog susreta sa ljudima iz vaše prošlosti.

Pročitajte i ovo: MERKUR OPOZICIJA JUPITER – Širok pogled i otvoren um

Retrogradna faza je samo jedan deo retrogradnog ciklusa. Merkur putuje direktno, retrogradno i ponovo direktno preko istih stepeni ili retrogradne zone. Dve direktne faze se nazivaju periodi senke.

Retrogradni Merkur, septembar 2022.

Tri faze retrogradnog Merkura 2022. traju od 20. avgusta do 17. oktobra, između 24° Device i 8° Vage.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

#1 Prva faza senke – od 20. avgusta do 9. septembra – 24° Device do 8° Vage.

#2 Retrogradna faza – od 9. septembra do 2. oktobra – 8° Vaga do 24° Device.

#3 Druga faza senke – 2. do 17. oktobra – 24° Device do 8° Vage.

Pročitajte i ovo: MERKUR U VAGI, odmeren, fin i šarmantan

Merkur ulazi u retrogradnu zonu u subotu, 20. avgusta 2022, na 24°11′ Device. Tokom prvog perioda senke, dobićete predstavu o problemima razmišljanja, komunikacije ili transporta koji mogu nastati tokom retrogradne faze.

Stacionarni retrogradni Merkur

Merkur se usmerava retrogradno u petak, 9. septembra 2022, na 08°55′ Vage. Tom prilikom čini dva planetarna aspekta. Povoljan trigon sa Marsom i izazovna opozicija sa Jupiterom.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Merkurov trigon Marsa se primenjuje. Merkur postaje retrogradan pre nego što napravi aspekt trigona prema Marsu. Tek nakon retrogradne faze 26. oktobra, Merkur u trigonu Mars je tačan.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Ali Merkur naspram Jupitera se odvaja. Tri tačne opozicije se dešavaju 2. septembra, 18. septembra i 12. oktobra. Ostaje sa orbisom od 3°30′ od 29. avgusta do 22. septembra. To znači da Merkur nasuprot Jupitera ima značajniji uticaj na retrogradni Merkur 2022. od Merkura u trigonu Marsa.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL MARS – Istina ponekad boli, ali neko mora da je kaže

Aspekti

Merkurov trigon Marsa donosi brzo razmišljanje i reflekse i osećaj avanture koji su idealni za donošenje odluka na licu mesta, preuzimanje rizika i pravljenje smelih planova za budućnost. Pouzdanje u svoje misli ili ideje i ubedljiv stil komunikacije su odlični za debatu, traženje usluga, javno govorenje i deljenje misli koje biste inače mogli zadržati za sebe.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT PLUTON – Mračna i složena priroda ličnosti

Asertivna i tačna priroda vašeg razmišljanja i komunikacije znači da je ovo savršeno vreme da branite sebe, svoje najmilije ili problem do kojeg vam je stalo. Ovo je takođe dobar uticaj da podelite svoje strastvene misli, da kažete nekome koliko su privlačni i da ih pozovete na sastanak.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL SATURN – Dobro me slušaj i veruj mi!

Merkur naspram Jupitera donosi velike ideje i velike planove; trebalo bi da se osećate optimistično i društveno.

Možda imate mnogo ideja i pokrivate mnogo toga, ali možda ćete morati da suzite svoj pogled ili da preuzmete manje projekata. Vodite računa da ne preskočite detalje ili ne verujete da možete podneti više nego što možete.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI JUPITER od 28. jula do 23. novembra 2022.

Ovaj aspekt može doneti prilike za uspeh, ali pohlepa ili preterano samopouzdanje doveli bi do gubitka, skandala ili sramote. Ovo je odličan trenutak da preispitate svoje planove, ideje i uverenja.

Drugi vas mogu ispitivati ili izazivati, primoravajući vas da ispitate sve slabe tačke u vašim argumentima. Sva uverenja ili mišljenja koja su predaleko od društvenih normi mogu izazvati kontroverzu.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI URAN od 24. avgusta 2022. do 22. januara 2023. godine – Nestabilnost i neizvesnost

Datumi retrogradnog Merkura 2022.

# Od 10. maja do 3. juna 2022. – 4° Blizanaca do 26° Bika.

# Od 9. septembra do 2. oktobra 2022 – 8° Vaga do 24° Device.

# Od 29. decembra 2022. do 18. januara 2023. – 24° do 8° Jarca.

Ukratko

Izazovni uticaj Merkura nasuprot Jupiteru jači je od povoljnog uticaja Merkurovog trigona Marsa. Dakle, dok Merkur u trigonu Mars daje brzo razmišljanje i oštar jezik, Merkur nasuprot Jupiteru daje tendenciju da kaže previše i ponudite previše.

Pročitajte i ovo: DEVICA – Ljubav i eros

Retrogradni Merkur septembra 2022 sa fiksnom zvezdom Vindimatriks daje impulsivnost, brzopletost, nervoznu razdražljivost i gubitak kroz pisanje i poslovanje.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o DEVICI koje znate samo ako ste DEVICA

Stoga je neophodno dvaput razmisliti pre nego što date smele izjave. Povećan je rizik od ogovaranja, hvalisanja, vređanja ljudi i previše obećanja. Pokušajte da budete konzervativniji, pažljiviji i skromniji. Na ovaj način možete iskoristiti mogućnosti za uspeh koje donose ovi kombinovani aspekti.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa DEVICOM

# Merkur se usmerava direktno u nedelju, 2. oktobra 2022, na 24°11′ Device.

# Merkur napušta retrogradnu zonu u ponedeljak, 17. oktobra 2022, na 08°55′ Vage.