Retrogradni Mars 2022. počinje 30. oktobra na 25° Blizanaca i završava se 12. januara 2023. na 8° Blizanaca.

Generalno, retrogradni Mars je povezan sa unutrašnjim promenama koje se odnose na seksualnost, odlučnu akciju ili probleme sa besom kao odgovorom na spoljašnje promene.

Retrogradni Mars 2022 je posebno opasan jer je u skladu sa fiksnom zvezdom nalik Marsu koja je povezana sa nasiljem, posebno muškim nasiljem. Mars u inkonjunkciji sa Plutonom povećava rizik od pretnji, zastrašivanja i nasilja.

Više detalja o retrogradnom Marsu 2022 prati informacije o retrogradnom Marsu u tranzitu. Efekat retrogradnog Marsa u natalnoj karti može se naći na kraju ovog članka.

Značenje rretrogradnosti Marsa

Retrogradni Mars u tranzitu je redovan ciklus koji se dešava svakih 25 meseci, traje 80 dana i obuhvata 13 stepeni zodijaka. To je drugi najređi retrograd posle Venere, javlja se samo 9% vremena. Tranzitni retrogradni Mars je vreme za razmišljanje pre dela. Sudbinski događaji i teme koje se ponavljaju će ojačati one od vaših intenzivnih želja koje trebaju više pozadinskog rada pre nego što se na njih reaguje.

Pročitajte i ovo: DESET stvari koje znate samo ako ste BLIZANCI

Retrogradni Mars znači da je bilo koje područje seksualnosti ili odlučne akcije koje morate da razvijete toliko važno da je potrebno dodatno vreme da se sagleda i uverite da je sve u redu pre nego što nastavite. Mogu se desiti sudbonosni događaji koji mogu biti bolni, ali su potrebni, tako da se povučete i ne napravite značajnu grešku.

Pročitajte i ovo: VENERA U ZAGRLJAJU SATURNA – Poštovanje iznad ljubavi

Naročito za retrogradni Mars 2022, možda ste se takođe borili sa destruktivnim ponašanjem poput besa, ljutnje, nasilja ili seksualnog zlostavljanja. Ako je tako, retrogradna faza će doneti sudbonosne događaje koji će vas primorati da priznate da imate problema sa upravljanjem besom. Ovo bi takođe moglo biti mučno iskustvo za vas.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci se najčešće vraćaju bivšima: da li ste vi među njima?

Do trenutka kada Mars krene retrogradno, trebalo bi da se pomirite sa relevantnim pitanjima. Ova kontemplativna faza je završena; spremni ste da izađete iz svoje ljušture, samouvereno se potvrdite i delujete u skladu sa svojim željama.

Retrogradni Mars 2022

Mars kreće retrogradno u nedelju, 30. oktobra, na 25°36′ Blizanaca. U tom trenutku, aktivna su dva planetarna aspekta koja uključuju Mars. Oba su izazovna aspekta. Mars inkonjunkcija Pluton je najjači, ali Mars kvadrat Neptuna traje duže. Nasilna fiksna zvezda nalik na Mars takođe je u skladu sa retrogradnim Marsom 2022.

Pročitajte i ovo: DESET stvari koje znate samo ako ste BLIZANCI

Bezobzirnost

Mars inkonjunkcija Pluton daje intenzivnu čežnju da ostvarite svoje najsnažnije i najstrastvenije želje. Možete postati snažni i konkurentni dok težite da dobijete ono što želite. Ovo može izazvati snažan otpor drugih koji smanjuje vaše šanse za pobedu. Takođe, žurba napred u previše pravaca otežava uspeh u bilo kojoj sferi.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o DEVICI koje znate samo ako ste DEVICA 

Pribegavanje taktikama prinude, pretnjama, zastrašivanju ili nasilju samo će povećati nivo otpora. Kvinkunks (ili inkonjunkcija, aspekt između dve planete od 150 stepeni) je karmički aspekt, tako da biste takođe povredili sebe. Možda ćete doživeti neizvesnost ili krizu ako se suočite sa porazom. Izazov je odlučivanje o jednom cilju i izbegavanje nemilosrdnosti. Tada možete iskoristiti hrabrost i snagu volje da ispunite svoje želje.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BIKOM

Ovaj aspekt ostaje sa orbisom od tri stepena od 11. oktobra do 17. novembra. Sa retrogradnim Marsom na fiksnoj zvezdi povezanoj sa muškim nasiljem, Mars kvinkunks Pluton čini retrogradni Mars 2022 opasnijim.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BLIZANCIMA

Povećava rizik od agresije, sadističkog i okrutnog ponašanja, nasilja nad ženama, seksualnog napada i silovanja. Postoji i opasnost od nasilnih protesta, policijskog nasilja, terorizma, atentata, bombaških napada i ratnih zločina.

Prevara

Mars kvadrat Neptuna donosi nisku energiju, prevaru, laži i skandale. To može učiniti da se osećate slabo, obeshrabreno, zbunjeno i krivim. U vezama možete postati sumnjičavi i paranoični, ljubomorni ili osvetoljubivi. Ili ste možda žrtva ogovaranja, klevete, izdaje ili prevare. Ali pokušajte da izbegnete iskušenje da delujete protiv drugih zbog takvih konfuznih motiva. Prevare ili subverzivne radnje će se najverovatnije vratiti da vas ugrizu za dupe.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RAKOM

Budite oprezni sa ponudama koje izgledaju previše dobro da bi bile istinite. Ne dozvolite da vas strahovi ili mašta prevladaju. Umesto toga, pokušajte da ovu zbunjujuću energiju usmerite u kreativne projekte kojima je potrebna inspiracija i mašta, a ne kontinuirani fizički napor. Ovaj aspekt ostaje sa orbisom od tri stepena od 3. oktobra do 29. novembra i tačan je 20. novembra.

Datumi retrogradnog Marsa

Od 9. septembra do 13. novembra 2020 – 28° do 15° Ovna

Od 30. oktobra 2022. do 12. januara 2023. – 25° do 8° Blizanaca

Od 10. januara do 1. aprila 2027. – 10° Device do 20° Lava

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa LAVOM

Retrogradni Mars u natalu

Retrogradni Mars u natalu sugeriše da vam je teško da izrazite svoju seksualnost, konkurentnost ili snagu. Možda se borite da budete direktni, hrabri ili da pokažete inicijativu. Skloni ste da internalizujete ove svakodnevne, zdrave izraze Marsove energije tako da oklevate, preduzmete akciju u pogrešno vreme ili imate psihološke probleme u vezi sa seksualnošću ili rodom.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa DEVICOM

Ovaj strah od preduzimanja odlučnih akcija i zalaganja za sebe potiče iz prošlih životnih kriza povezanih sa povredama i bolom. Možda ste postali žrtva nasilne smrti, ratnog zločina ili silovanja. Možda ste bili žrtve i zlostavljani zbog svoje seksualnosti. Može biti čak i da ste izgubili živce i teško povredili ili ubili nekoga.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa VAGOM

Postoje beskrajni mogući scenariji o tome kako energija Marsa može postati destruktivna kada vam se aktivira adrenalin i kada delujete na prvobitne instinkte u režimu preživljavanja. U svakom slučaju, bilo da ste žrtva ili počinilac, dolazite u ovaj život sa dubokim razumevanjem bola koji proističe iz Marsa u stanju besa.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o VAGI koje znate samo ako ste VAGA

Stoga je razumljivo da ste donekle oprezni u preuzimanju rizika ili ostavljanju sebe u ranjivom položaju. Dok se mlada, bolna iskustva iz prošlih života mogu ponoviti, iako ne u istoj krajnosti.

Retrogradni Mars u vašoj natalnoj karti podvrgava vas mnogim sudbinskim događajima kako bi vas izvukli iz vaše ljuske i naučili kako da bezbedno izrazite energiju Marsa. Aspekti Marsa i bilo koje fiksne zvezde u konjunkciji daće više detalja o rukovanju retrogradnim Marsom u vašoj natalnoj karti.