Od 9. marta Jupiter u Škorpiji kreće retrogradnim hodom, sve do 10. jula 2018.

Kada je Jupiter retrogradan, čovek se trudi da prenese drugima ono što smatra istinom. Međutim, često istina u koju je ubeđen uopšte ne mora da bude istina. U znaku Škorpije oživljavaju se sva sećanja iz prošlosti na borbe, ekstreme i krize, koje smo iskusili. Ovakva oživljena sećanja od velike su pomoći da bi istina pronašla svoj put.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Vreme je da u sebi, ali i u drugima, pronađemo i najbolje i najgore.

Retrogradnost Jupitera u Škorpiji može aktivirati neke strahove iz prošlosti, zbog kojih nas može preplaviti unutrašnje nezadovoljstvo. Neki će pomisliti da su mnogi napori uzaludni ili da za njihov rad niko nije zainteresovan.

Kao da svet i drugi ljudi ne žele da priznaju naša dostignuća i kvalitete, pa zbog toga postajemo nesigurni u sebe. Ponekad ćemo se osećati kao gubitnici, mada nemamo razloga za to. Postoji opasnost da postanemo pasivniji i nesigurniji u svoje mogućnosti i sposobnosti.

Glavni problem mogu biti one situacije kada ne želimo da priznamo da nešto, ipak, ne možemo da uradimo. Zbog toga se pojavljuju negativne emocije, mračna raspoloženja i gubici, zato što smo, po svaku cenu, uleteli u nešto što će nas teško „oprati“.

Retrogradni Jupiter u Škorpiji posebno se nepovoljno može manifestovati kod osoba koje uzimaju silom ono što požele i koje, prvenstveno, zadovoljavaju samo svoje želje.

Potrebno je napustiti nemoralan način života, a onda se sa retrogradnim Jupiterom u Škorpiji, ponovo roditi u moralnom i duhovnom smislu.

Što više budete postizali ciljeve u spoljnjem svetu, ako govorimo o materijalističkim postignućima, više možete osećati unutrašnje nezadovoljstvo. Biće potrebno „nešto“ iznutra što će nas obogatiti, kako bismo dobili pravo razumevanje života.

Sa retrogradnim Jupiterom u Škorpiji imate šansu da oživite nešto što je izgledalo zaboravljeno, izgubljeno ili mrtvo!

Škorpija je povezana sa akutnim situacijama, kritičnim trenucima i situacijama u kojima je sve lomljivo i na ivici provalije. Zbog toga, nije loše imati i neki plan „B“ u slučaju da novac, reputacija, finansijske investicije ili neka obećanja „krenu po zlu“.

Može se dogoditi da ostvarite neke ciljeve, ali oni neće doneti onu poziciju u društvu koju ste očekivali.

Međutim, period retrogradnog Jupitera u Škorpiji treba iskoristiti za pažljivo analiziranje onih moralnih lekcija koje se odnose na teme u kojima smo poneseni strašću, od seksualnih, ljubavnih, tajnih veza, pa do poslovnih i novčanih tema. Biće potrebna borba protiv onih sopstvenih osobina, koje pripadaju negativnom delu karaktera, da bi se dogodila unutrašnja transformacija koja je specifična za Škorpiju.

Saveti

  • Odlučite se šta je važnije – da li da se zaglibite u teško i močvarno tlo Škorpije ili da pokušate da se izrazite tako što ćete prihvatiti i najbolje i najgore od života?
  • Naučite da se oslanjate samo na sopstvenu snagu, jer retrogradni Jupiter govori da neće biti protekcije i pomoći od drugih ljudi.
  • Naučite da dovedete svoje poslove do kraja, bez obzira na to da li će ih drugi odobravati ili neće, ali koristeći, prvenstveno, prodornost i istraživačke sposobnosti.
  • Naučite da prihvatite svet i ljude kakvi jesu, ali bez idealizovanja, nedozvoljavajući da vas preplave negativne emocije.
  • Okrenite se unutrašnjem svetu, bez obzira na to što ste možda i svesni da ćete se suočiti sa sopstvenim „demonima“.