Jupiter retrogradno počinje 20. juna na 2° Riba i završava se 18. oktobra na 22° Vodolije.

Retrogradni Jupiter je uglavnom povezan sa filozofskom i duhovnom introspekcijom i promišljanjem. Pomaže vam u radu na određenim pitanjima koja uključuju rast i razvoj, sreću i uspeh.

Retrogradni Jupiter u 2021. je izuzetno srećan. Uključeni aspekti su najbolje zamislivi. Fiksna zvezda sa kojom Jupiter retrogradno pravi konjunkciju je takođe vrlo srećna i menja se iz materijalnog u duhovni oblik izražavanja. Čak je i Jupiterov direktni hod nakon retrogradnosti vrlo dobro aspektovan i povezuje još jednu srećnu fiksnu (nepokretnu) zvezdu.

Detaljnije o retrogradnom Jupiteru 2021. sledi posle opšte informacije o retrogradnom Jupiteru u tranzitu. Informacije o Jupiteru retrogradno u natalnoj karti nalaze se na kraju ovog članka. Čitaj dalje!

Tranzitno značenje retrogradnog Jupitera

Retrogradni tranzit Jupitera redovan je ciklus od četiri meseca, koji se javlja svakih trinaest meseci. Tranzitni Jupiter retrogradno je vreme filozofske i duhovne introspekcije i refleksije. Mogli biste da se bavite određenim pitanjima koja uključuju rast i razvoj, sreću i uspeh.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Retrogradni Jupiter znači da je na bilo kojoj oblasti rasta na kojoj je potrebno raditi toliko važno, to jest, potrebno je dodatno vreme da se napravi (pr)ocena i sve se popravi pre nego što nastavite dalje.

Možda ćete biti testirani kako biste bili sigurni da ste spremni da dosegnete sreću, novu ljubav ili povećano bogatstvo koje tražite.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Možda je vaše destruktivno ponašanje poput pohlepe ili zavisnosti van kontrole. U ovom slučaju, Jupiter retrogradni će pružiti priliku da se prepozna i prizna problem. Stvari mogu toliko izmaći kontroli da se mora dogoditi intervencija ili neki drastičan događaj koji će vas prodrmati iz samozadovoljstva ili neznanja.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Jednom kada se Jupiter usmeri direktno, trebalo bi da se pomirite sa relevantnim pitanjima i budete spremni da skočite napred ka uspehu i sreći.

Jupiter Retrogradno 2021

Jupiter započinje svoj retrogradni hod 20. juna 2021. godine, na 02°11′ Riba. U tom trenutku, Jupiter pravi skladne aspekte trigona do Sunca i Meseca. To su dva najsrećnija moguća aspekta.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Izuzetno je srećna okolnost kada se ove tri planete nađu u trigonu i kada formiraju srećan obrazac aspekta poznatijeg kao Veliki trigon (to je kada se ti planete nađu u međusobnim aspektima trigona, aspekta od 120 stepeni, onda čine tzv. Veliki trigon).

Jupiter kreće retrogradno sa fiksne zvezde koja je izuzetno srećna kada je ovako aspektovana.

Srećni aspekti

Sunčev trigon sa Jupiterom donosi sreću, optimizam i velikodušnost, tople i prijateljske odnose.

Sreća može doneti finansijske dobitke koji povećavaju vašu ukupnu neto vrednost i nivo zadovoljstva i ispunjenosti. Prilike mogu doći u obliku ličnog, duhovnog i materijalnog rasta. Ovo je dobro vreme za obrazovanje, putovanja na velike daljine i pravna i poslovna pitanja.

MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

Mesečev trigon sa Jupiterom donosi lepa osećanja i sreću, što olakšava deljenje emocija sa voljenima. Povećana popularnost i velikodušnost čine ovo vreme povoljnim za druženje i razonodu.

Intimne veze će imati koristi od vaše otvorenosti i iskrenosti. Uzajamno poštovanje i razumevanje mogu dovesti do veoma uspešnog ličnog i poslovnog partnerstva.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Sunčev trigon sa Mesecom daje osećaj mira i opšte blagostanje pomaže većini životnih područja nesmetano. Vaš profesionalni život treba da bude u ravnoteži sa vašim privatnim životom da bi ovo bilo vreme harmonije i uspeha. Ovo je izvrsno vreme za sklapanje novih prijateljstava i poboljšanje odnosa sa postojećim prijateljima, partnerima i porodicom.

Aspekt Velikog trigona

Aspekt Velikog trigona daje dosta povoljnih prilika, obilje raspoloživih mogućnosti, kompetentnost, izražajnost, spretnost i strastvenost u svemu tome čine pojedinačne aspekte Velikog trigona svestranijim i življim nego inače što bi njihova letargična priroda ukazivala (jer trigon je fakat aspekt letargije iako se smatra najboljim aspektom u astrologiji). Naročito kada je motivacija ljubav, oni reaguju sa puno razumevanja i prijatnih osećanja.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Aspekt Velikog trigona u horoskopu često predstavlja poseban talenat osobe koja ga ima. Otkriva ostvarenu sposobnost, ukazujući na različita iskustva koja pružaju obilje i savršenstvo. Ali skladni aspekti trigona sadrže latentnu energiju koja daje tendenciju ka samozadovoljstvu.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Priroda Jupiterovog aspekta trigona ukazuje na potrebu da se reši pitanje svrhe. Razlog je da bi se saznalo šta treba učiniti sa datim talentom i kako bi se mogao naći odgovarajući izazov i oblik izražavanja.

Jedan od izazova Velikog trigona je razvijanje odgovarajuće kreativne volje. Sa odgovarajućom Jupiterovom orijentacijom može se postići pravi balans između perfekcionizma, traženja zadovoljstva i opsesivnog ponašanja.

Pročitajte i ovo: SADE SATI Roberta de Nira – Sedmogodišnji tranzit Saturna preko Meseca

Za Fiksnu zvezdu Fomalhot na 04°09′  Riba kaže se da je vrlo srećna i moćna, a da ipak izaziva zlobe uzvišenog obima i karaktera, i prelazi iz materijalnog u duhovni oblik izražavanja.

Prema tradiciji, ova zvezda ima prilično promenljiv efekat, ili vrlo dobar ili veoma loš, u zavisnosti od ukupne kosmičke strukture. Pretpostavlja se, međutim, da je koristan uticaj veći. Vezana ili za Sunce ili za Mesec, kaže se da je uticaj Fomalhota prilično izražen.

Pročitajte i ovo: JUPITEROV boravak u RIBAMA

Jupiter u konjunkciji sa Fomalhotom: Simpatični, dobrotvorni, počasti u crkvi, masonerija ili tajna društva, mnogo putovanja. Naklonost velikodostojnika crkve.

Jupiter direktno 2021

Jupiter se usmerava direktno 18. oktobra 2021. godine sa 22°19′ Vodolije.

U ovoj poziciji, on donosi istu sreću i zadovoljstvo od Sunčevog trigona Jupitera, kao i Jupiterovog retrogradnog hoda. Još jači pozitivan uticaj dolazi od Marsovog trigona Jupitera koji donosi snažnu želju da se takmiči za pobedu. Skoro svaka akcija koju započnete sada će se pokazati uspešnom. Obeležite crvenom bojom ovaj period u kalendaru!

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

Ovo je pravo vreme za odlučne akcije, donošenje važnih odluka, preuzimanje vođstva i povećanje vašeg bogatstva. Možete računati na hrabrost i dobro rasuđivanje kako biste iskoristili bilo koju priliku za lični, materijalni ili duhovni rast. Direktni Jupiter u 2021. je posebno dobar za zabavljanje i poboljšanje postojećih veza.

Pročitajte i ovo: Astrološki znaci i njihove slabosti

Fiksna zvezda Našira na 22°05′ Vodolije izaziva prevazilaženje zla, koje je okrenuto uspehu, i predstavlja opasnost od zveri. Našira će doneti život pun promena, učiniće da obični ljudi postanu pravni savetnici ili savetodavci i takvoj osobi daje mogućnost da ima položaj poverenja. Ova fiksna zvezda čini integritet i pravdu i daje znanje o čoveku kao takvom.

Našira znači Nosilac dobrih vesti i jedna je od retkih zvezda koju čak i tradicionalni astrolozi smatraju „dobrom“. S pravom su je doživljavali kao pokazatelj društvene popularnosti i političkog uspeha za pojedinca koji je njome blagosloven.

Pročitajte i ovo: Kako osvaja Mars

Zvezda Našira predviđa donošenje dobrih vesti. U srednjem veku, ova zvezda je nazivana „srećnicom“.

Termini retrogradnog Jupitera

# 2020, 14. maja do 12. septembra – od 27° do 17° Jarca

# 2021, 20. juna do 18. oktobra – 2° Riba do 22° Vodolije

# 2022, 28. jula do 23. novembra – 8° Ovna do 28° Riba

Retrogradni Jupiter u natalu

Jupiterov retrogradni hod u natalnom horoskopu sugeriše da je postojao problem u postizanju dobrote duše u ranijem životu. To sigurno ne znači da imate lošu dušu, već da će u ovom životu biti potrebne neke lekcije ili dodatni napor da biste postigli dobrotu duše, bili iskreno srećni i zadovoljni.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o RETROGRADNOM MERKURU, astrološkoj igri gluvih telefona

Jupiter retrogradno pokazuje područja života, ili osobine ličnosti i ponašanja, kojima je posebno potreban dodatni razvoj.

Optimalna Jupiterova priroda je širokogrudna, srećna, udobna i zadovoljna. Zdravi Jupiter neprestano raste i širi se u filozofskom i duhovnom pogledu. Cilj je biti dobrotvoran, velikodušan, prijateljski raspoložen i dobrodošao prema svim ljudima, bez obzira na socijalni status, religiju, kulturno ili etničko poreklo.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA u svim znacima zodijaka

Retrogradni Jupiter u natalu mogao bi se pokazati kao pohlepa, sebičnost, proždrljivost, rastrošnost, ekstravagantnost ili samopravednost. Zavisnost, netolerancija, zadrtost, neznanje ili pokazivanje važnim mogu vas sputavati.

Šta god da zaustavlja vaš lični i duhovni rast, ono je na šta se fokusira Jupiter retrogradno.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Ovo je mogao da bude stalni problem koji ometa uspeh u mnogim inkarnacijama osobe koja ga ima.

Događaji ili veze će nastaviti da pojačavaju problematično područje u ovom životu, posebno tokom Jupiterovih retrogradnih faza.